In het nieuwe Steam Metroidvania-spel is wetenschap zowel je vriend als je vijand

In het nieuwe Steam Metroidvania-spel is wetenschap zowel je vriend als je vijand

Hoewel veel van de beste Metroidvania-spellen zoals Hollow Knight en Ori gedenkwaardige gevechten bevatten, blijft het kenmerk van het genre de zorgvuldige verwevenheid van verkenning en upgrades. Na recente successen als Animal Well komt Exograaf, een nieuw puzzel- en platformspel dat sterk gebaseerd is op wetenschap uit de echte wereld. Wij bij PCGamesN spraken met natuurkundige en schrijver Raphaël Granier de Cassagnac en zijn studio SciFunGames over de inspiratie voor de komende game.

Exographer is een fantastisch nieuw Metroidvania-spel dat een reddingsmissie volgt op een buitenaardse wereld die wordt bewoond door een ras genaamd Natitans. Terwijl je verkent, ontdek je krachtige upgrades – elk geworteld in de natuurkunde uit de echte wereld – en ontmoet je personages die zijn geïnspireerd door echte historische geleerden. Natitan-stralingsdeskundige Rossi liet zich bijvoorbeeld inspireren door de baanbrekende natuurkundige Marie Curie. In een e-mailinterview vroeg ik studio-oprichter De Casagnac, een kerndeeltjesfysicus bekend van zijn werk bij Brookhaven Research Laboratories en de European Organization for Nuclear Research, hoe deze inspiraties zich uitstrekken tot de krachten die je zult ontdekken en de manieren waarop ze worden gebruikt. gebruikt.

“In Exographer zijn er geen fysieke concepten die niet experimenteel zijn bewezen”, vertelde de Casagnac me. Theoretische concepten zoals snaartheorie en extra dimensies worden vermeden ten gunste van bewezen natuurkunde. Gluon-kleverige schoenen zijn bijvoorbeeld vernoemd naar de deeltjes die quarks samenbinden in de protonen en neutronen in de materie. Desondanks is het niet de bedoeling van het team dat Exographer overkomt als een ‘educatief spel’; het is vooral een leuke puzzel- en platformgame. De Cassagnac noemt Owlboy en Celeste als inspiratiebron voor de art direction, maar merkt op dat het team tijdens de productie van Exographer ook speelde met onder meer Hollow Knight en Ori.

Hoewel je deze concepten niet hoeft te begrijpen om te spelen, simuleert Forces verschillende elementaire interacties tussen deeltjes. Een ander voorbeeld is de Photon Sphere-vaardigheid: in de geest van fotonen zelf kun je met dit hulpmiddel deeltjes aantrekken of afstoten, waardoor je jezelf naar bepaalde oppervlakken kunt trekken of ze van je af kunt duwen. “De mix van krachten is rijk, maar komt meer voort uit de gameplay dan uit de natuurkunde.”

READ  Hoe bieden Gaming PC Builders unieke configuraties die zijn afgestemd op specifieke gamevoorkeuren?

Een andere kernfunctie van de Exograaf is de functie voor het vastleggen van foto's, waarmee je onzichtbare deeltjes en aanwijzingen kunt onthullen om verschillende puzzels op te lossen. Daarnaast zijn er ook kennis die je kunt ontsluiten via je fotoshoots. Als je nog een stap verder gaat dan Prince of Persia: The Lost Crown, kun je je foto's zelfs gebruiken als controleposten waar je later snel naartoe kunt reizen. Ze bieden ook een handig handmatig controlepunt: “Je laatste schot, dat we je ‘snap’ noemen, is je unieke veiligheidspunt – en je verliest je voortgang wanneer je deze laadt. Je hebt maar één slot, maar je kunt schieten.’ [another] “Wanneer je maar wilt.”

Met zes biomen om te verkennen, moet je oude opnieuw bezoeken terwijl je nieuwe vaardigheden ontgrendelt om extra plaatsen en paden te ontdekken. Je zult ook je grijze massa een beetje moeten gebruiken; Zoals de Casagnac uitlegt: “Er is een analyse-/puzzelelement dat meer over logica gaat. Spelers moeten de interacties van elementaire deeltjes verbinden met de juiste punten in de deeltjesinteractie, waarop soms wordt uitgewerkt.” voor “ongeveer 20-25% van het spel”, terwijl de rest zich richt op “pure Metroidvania-sequenties”.

Exograaf - Hoofdpersoon INI staat op een blauwe lichtstraal die door een gebouw gaat.

Gelukkig word je niet getest in gevechten, hoewel er nog steeds enkele potentiële risico's zijn. “Aangezien de analysefase voor sommige spelers hoofdpijn kan opleveren, gaan we voorzichtig om met de andere elementen”, benadrukt de Casagnac. “Er zijn geen gevechten, maar dat betekent niet dat je niet kunt sterven – je vijanden zijn de vier belachelijke objecten die je voortgang belemmeren [by] De één of je wordt verpletterd door de ander.” Er zijn ook af en toe getimede puzzels, maar de algemene sfeer is “een redelijk ontspannen spel waar je in je eigen tempo van kunt genieten.”

READ  Een explosieve slow-motion FPS geïnspireerd door FEAR op Steam

Hoewel de nadruk ligt op natuurkunde in de echte wereld en niet op sciencefiction, zegt De Casagnac: “Er zit veel fantasie in. Alle serieuze natuurkundige concepten, zoals antideeltjes of Feynmandiagrammen, worden gebruikt om een ​​wereld van wonderen en wonderen te bouwen.” Het is een beetje alsof je bijlen en pijlen in het spel steekt, maar dan met elfen en dwergen in plaats van Vikingen en Saksen”, besluit hij lachend.

Hoewel Exographer wordt gepresenteerd als een leuk puzzelspel en niet als een educatief spel, vraag ik of SciFunGames hoopt dat spelers interesse zullen wekken in de natuurkunde in de echte wereld nadat ze hebben gezien wat hier wordt aangeboden. “Het is inderdaad ons doel! “Wij geloven er heilig in dat je kunt leren terwijl je plezier hebt”, antwoordt de Casagnac. “Wetenschap voor iedereen, plezier boven alles” is het motto van onze studio. “We willen een publiek bereiken dat geen voorafgaande interesse heeft in de wetenschap achter onze game.”

Exograafcodex - vermelding voor

“Daarom maken we de wetenschap in eerste instantie cool, maar ook tembaar”, vervolgt hij. “Het idee is om eerst nieuwsgierigheid te wekken door middel van kleine stukjes kennis: wat woordenschat, mooie afbeeldingen en basisconcepten. Als een deel van de spelers verder gaat dan het spel en aanvullende en externe informatie zoekt, zal het doel worden bereikt Als iemand die is opgegroeid met een gretige studie van wiskunde en natuurkunde, moet ik toegeven dat ik al enigszins enthousiast ben over wat Exographer te bieden heeft, maar ik kijk er zeker naar uit om meer te zien!

READ  'Burning Issues' in FF14 Dawntrail worden nu opgelost, Yoshi-P verontschuldigt zich

Naast de wetenschappelijke achtergrond en naar schatting 15 uur avontuur in de zes biomen, bevat Exographer ook een verbluffende soundtrack van Stray en Cave Story-componist Yann Van Der Cruyssen. Er is nog geen vaste releasedatum, maar dat kan wel Verlang ernaar op Steam om op de hoogte te blijven van de voortgang van de ontwikkeling.

Misschien wil je ook je logische denkvermogen testen met enkele van de beste puzzelspellen die beschikbaar zijn op de pc. Of, als je zin hebt om iets anders te proberen, vind je tal van geweldige opties tussen de beste indiegames van 2024.

Je kunt ons ook volgen Google Nieuws Voor dagelijks pc-gamingnieuws, recensies en handleidingen kunt u onze website raadplegen PCGN-dealtracker Om jezelf een aantal deals te bezorgen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *