Iedereen zal waarschijnlijk ooit COVID-19 krijgen: Bolsonaro

Everyone will probably contract COVID-19 at some point: Bolsonaro

President van Brazilië, Jair Bolsonaro

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro, bij wie eerder deze maand de diagnose COVID-19 werd gesteld, zei dat iedereen op een gegeven moment waarschijnlijk coronavirus oploopt, ‘dus onder ogen zien’.

‘Ik wist dat ik het ooit zou gaan vangen, omdat ik denk dat bijna iedereen hier uiteindelijk het zal gaan halen’, citeerde de BBC de president tijdens een bezoek aan de zuidelijke staat Rio Grande do Sul op vrijdag tegen verslaggevers.

‘Waar ben je bang voor? Zie het onder ogen,’ zei hij.

‘Ik heb spijt van de doden. Maar mensen sterven elke dag door veel dingen. Dat is leven.’

De opmerkingen van vrijdag kwamen een dag nadat Bolsonaro zei dat hij antibiotica slikte voor een infectie die hem zwak maakte na zijn coronavirusdiagnose.

Bolsonaro zei dat hij “schimmel in mijn longen” had, zonder er verder op in te gaan, na bijna een maand in quarantaine te hebben doorgebracht in zijn presidentiële residentie.

De president heeft op 7 juli positief getest op coronavirus, maar heeft sindsdien alle duidelijkheid gekregen.

Volgens officiële informatie onderging Bolsonaro vier COVID-19-tests in 18 dagen en driemaal positief getest.

Zijn vrouw, First Lady Michelle Bolsonaro en de minister van Wetenschap, Technologie en Innovatie van het land, Marcos Pontes, testten donderdag positief op het virus, meldde de BBC.

Twee van de naaste assistenten van de president worden nu ook thuis in quarantaine geplaatst nadat ze positief hebben getest: burgerschapminister Onyx Lorenzoni en minister van Onderwijs Milton Ribeiro.

Twee andere ministers, Bento Albuquerque, die de leiding heeft over mijnen en energie, en Augusto Heleno, hoofd van het institutionele veiligheidskabinet, testten in maart positief, maar herstelden snel.

READ  Intel Arc GPU's zijn gebouwd voor Nvidia en AMD gaming-pc

Bolsonaro heeft COVID-19 eerder vergeleken met een “beetje griep” en klaagde over lockdown-maatregelen en hun effect op de economie.

Brazilië is momenteel verantwoordelijk voor het op één na hoogste aantal gevallen van coronavirus en sterfgevallen met respectievelijk 2,662,485 en 92,475.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *