Trump accepteert GOP-nominatie zonder pers: RNC-official

Trump accepteert GOP-nominatie zonder pers: RNC-official

WASHINGTON (AP) – De stemming om president Donald Trump te hernoemen, zal naar verwachting later deze maand in besloten kring worden gehouden, zonder aanwezige pers, zei een woordvoerster van de Republikeinse Nationale Conventie, verwijzend naar het coronavirus.

Terwijl Trump vorige maand de openbare onderdelen van de conventie in Florida afzegde, daarbij verwijzend naar de enorme gevallen van het virus in het hele land, zullen er op 24 augustus 336 afgevaardigden bijeenkomen in Charlotte, North Carolina, om formeel te stemmen om Trump de GOP-standaard te maken -drager nogmaals.

Nominatieconventies zijn van oudsher bedoeld als bonussen in de media, aangezien politieke partijen de aandacht van de gebeurtenissen willen trekken om hun boodschap aan zoveel mogelijk kiezers te verspreiden. Als het GOP-besluit standhoudt, zal het de eerste nominatieconventie van de partij in de moderne geschiedenis zijn die voor verslaggevers wordt gesloten.

“Gezien de gezondheidsbeperkingen en -beperkingen in de staat North Carolina, zijn we van plan om de Charlotte-activiteiten op vrijdag 21 augustus – maandag 24 augustus te sluiten,” zei een woordvoerster van het congres. “We laten u graag weten of dit verandert, maar we werken binnen de parameters die ons zijn opgelegd door de nationale en lokale richtlijnen met betrekking tot het aantal mensen dat evenementen kan bijwonen.”

Particulier hebben sommige GOP-delegaties logistieke problemen aan de orde gesteld bij het reizen naar beide steden, daarbij verwijzend naar het toenemende aantal rechtsgebieden die verplichte quarantaineborden opleggen aan reizigers die terugkeren uit staten die een golf van virussen hebben meegemaakt.

De subgroep van afgevaardigden in Charlotte zal stemmen bij volmacht namens de meer dan 2500 officiële afgevaardigden van de conventie. Plaatsvervangende afgevaardigden en gasten zijn al verboden.

READ  76ers vs Suns: weddenschappen, spelnotities en voorspelling

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *