iFixit breekt de iPhone 12 mini af, laat zien hoe Apple alles erin propte

iFixit heeft Geplaatst zijn demontage van de iPhone 12 mini, en het vond van binnen wat van buitenaf duidelijk lijkt: een kleinere versie van de iPhone 12, zonder ontbrekende functies of componenten. Sommige van die componenten – met name de batterij – zijn echter iets kleiner dan in de 6,1-inch grote broer van deze telefoon.

iFixit ontdekte dat de batterij 8,57 Wh meet. Ter vergelijking: de iPhone SE – die eigenlijk een grotere behuizing heeft – heeft een kleinere batterij van 6,96 Wh, terwijl de veel grotere iPhone 12 en iPhone 12 Pro beide 10,78 Wh batterijen hebben. Dit komt vrij goed overeen met wat batterijtests hebben gevonden: de iPhone 12 mini biedt een betere batterijduur dan een iPhone SE of iPhone 8, maar hij kan zijn grotere broers en zussen niet verslaan.

Andere verkleinde componenten die door iFixit zijn gevonden, zijn onder meer een kleinere Taptic Engine en luidspreker. Ook zijn sommige beeldschermgerelateerde componenten verplaatst en zijn er slechts twee beeldschermkabels (vergeleken met de drie van de iPhone 12).

Eén ding is echter niet veel teruggeschroefd: de camera. iFixit suggereert dat de beslissing om de camerapariteit tussen de mini en de 12 te behouden zeker ten koste ging van de levensduur van de batterij. Een nog kleiner camerasysteem had plaats kunnen maken voor iets meer batterijvolume.

Zoals altijd ligt de focus van iFixit’s demontage op de herstelbaarheid van het apparaat. iFixit gaf de iPhone 12 mini een zes op 10 voor repareerbaarheid, waarbij opgemerkt werd dat de twee meest voorkomende onderwerpen van reparatie – het scherm en de batterij – gemakkelijk toegankelijk zijn. De glazen achterkant is echter moeilijk te onderhouden, wat suggereert dat bij een slechte val “de hele behuizing van de iPhone moet worden vervangen”.

Voor een nadere blik op wat er op het logic board staat, een onderzoek naar enkele verschillen tussen de Amerikaanse en EU-versies van deze telefoon, en meer inzichten over repareerbaarheid, ga je naar iFixit’s volledige teardown.

Advertentieafbeelding door Samuel Axon

READ  Cyberpunk 2077 PS5/Xbox Series X | S-update nu beschikbaar met ray tracing, 4K, snellere laadtijden
Written By
More from Lesley Curry
GameStop PS5-restock komt vandaag – tijd en hoe je het kunt krijgen
Vers PS5 bijvullen Komt naar bepaalde GameStop-winkels in het hele land. De...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *