Xbox beweert dat Surface Online wijst op sombere vooruitzichten

Xbox beweert dat Surface Online wijst op sombere vooruitzichten

Onlangs ging het nieuws in de ether dat Starfield en Indiana Jones in de niet zo verre toekomst mogelijk naar PlayStation 5 gaan, en de krantenkoppen kregen een mix van reacties. Voor sommigen is het een onvermijdelijke stap, maar voor anderen is het een signaal dat ‘het einde van Xbox zoals we die kennen’ inluidt. Kort nadat dit nieuws naar buiten kwam, werd het onderwerp uitgebreid besproken op een Gamers Council-podcast, en er werden verschillende beweringen gedaan die duidden op nogal sombere vooruitzichten voor het Xbox-ecosysteem.


Bereidt Microsoft een push van derden voor Xbox voor?

Het is de moeite waard om deze beweringen met een korreltje zout te nemen, maar er wordt veel logica gepresenteerd te midden van enige speculatie. Een van de meest vernietigende beweringen was dat Call of Duty “misschien niet naar Game Pass komt” omdat Microsoft een hoge ROI nastreeft uit de enorme investering in Activision Blizzard. Over dit onderwerp is gesuggereerd dat “Game Pass niet duurzaam is” en dat het marktaandeel van de dienst niet voldoende is om de kosten van het hebben van productieve posters te compenseren.

Zoals we weten dat Microsoft honderden miljoenen dollars zal uitgeven om games op Game Pass te krijgen, is deze claim geworteld in gevoeligheid.

In een andere claim werd bevestigd dat de CFO de laatste tijd een beetje heet is geweest nadat hij er niet in was geslaagd aan de verwachte hardwareverkopen te voldoen, ondanks dat consoles in sommige regio's een aanzienlijke prijsdaling ondergingen. Deze beweringen gingen hand in hand met suggesties dat meer Xbox-titels zullen worden geport naar concurrerende hardware (zoals de PlayStation 5), en er staat een stapel Xbox-demo op stapel die vol waarschuwingen zal staan ​​dat de verkoopcijfers jaar na jaar zullen dalen. van de console dramatisch dalen.

READ  Star Wars Jedi: Survivor Collection maart 2023 Release op Xbox Series X | S.

Dit alles ging gepaard met de suggestie dat Microsoft Xbox in de toekomst volledig digitaal zou maken, advertenties zou weergeven en AI-technologie zou gebruiken om teams te vervangen om financiële verliezen binnen het ecosysteem te compenseren.

Als het allemaal om koperen spijkers gaat, is het niet zo vergezocht. Dit waren de punten Samengevat door Idle Sloth op Twitter Het is verzameld van “XcloudTimdog”.


Voor meer Insider Gaming-verslaggeving kun je het nieuws lezen dat Indiana Jones mogelijk naar PS5 komt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *