In Neuralink van Elon Musk zie je hoe de aap het videospel met de geest speelt: Kijk

  • Neuralink van Elon Musk heeft een video waarin een aap met zijn geest “Pong” speelt.
  • Musk had eerder opgeschept over het overtuigen van apen om videogames te spelen met hersenchips.
  • Musk tweette dat het eerste product van Neuralink verlamde mensen in staat zou stellen smartphones te besturen.
  • Bekijk meer verhalen op de Insider-bedrijfspagina

Elon Musk slaagt er eindelijk in om te pronken met zijn aap.

Neuralink, een bedrijf opgericht door Musk Kleine kunstmatige intelligentiechips ontwikkelen om de hersenen van mensen binnen te dringenDe video van donderdag toont een makaak die technologie gebruikt om videogames te spelen, waaronder pong.

muskus Boasted Neuralink’s tests op primaten eerder, Maar dit is de eerste keer dat het bedrijf er een heeft laten zien. Gedurende Gepresenteerd in 2019Musk zei dat het bedrijf een aap in staat stelde “een computer met zijn hersenen te besturen”.

In augustus 2020 gaf het bedrijf een live technologische demonstratie in ons bestand Een varken genaamd Gertrude

Neuralink zegt dat bij de aap, Pager genaamd, zes weken geleden een chip in zijn hersenen is geïmplanteerd. In de video krijgt hij een joystick die wordt aangesloten op een videogame waarbij hij de cursor naar een gekleurd vierkant verplaatst. Als het hem lukt om de cursor te verplaatsen, krijgt hij wat bananensap door een buis.

Terwijl Pager een joystick gebruikt, registreert een Neuralink-chip zijn hersenactiviteit en stuurt deze terug naar een computer om te analyseren wat zijn hersenen doen als hij zijn hand beweegt. De joystick wordt dan losgekoppeld van het apparaat, maar de aap blijft het spel besturen, omdat de hersensignalen worden verzonden door Neuralink-chips.

READ  De batterij van 4500 mAh van de OnePlus 8T wordt in 35 minuten opgeladen met Warp Charge 65

In theorie zou dezelfde technologie kunnen worden gebruikt om mensen controle te geven over een prothese met een Neuralink-hersenimplantaat. Musk zei donderdag in een tweet dat het eerste product van Neuralink verlamde mensen in staat zal stellen een smartphone te besturen.

En Andrew Jackson, een neurowetenschappelijk expert en professor aan de universiteit van Newcastle, vertelde Insider dat het niet nieuw was om primaten videogames te laten besturen via neurale interfaces – soortgelijke demonstraties vonden plaats in 2002 – maar hij zei dat het een goede test van de technologie was.

“Als je een nieuwe telescoop uitvindt, is het logisch om deze eerst te richten, zodat je weet wat je gaat zien”, zei hij. “Dus nemen ze een zeer redelijke weg om hun apparaten te valideren. Ik ben er zeker van dat dit apparaat zal bijdragen aan nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen in de toekomst (vooral als ze deze algemeen beschikbaar maken voor wetenschappers), en ook de bruikbaarheid van de huidige neurale interfacetechnologieën voor verlamden. “

Jackson voegde eraan toe dat de engineering van het apparaat, dat draadloos in de schedel van de Pager wordt geïmplanteerd, een grote vooruitgang was.

Jackson zei: “Het nieuwe en absoluut innovatieve is dat er geen kabels door de huid gaan en dat de hersensignalen allemaal draadloos worden verzonden.” “Dit is voor mij vooruitgang hier, en het is belangrijk om de veiligheid van menselijke toepassingen te verbeteren (transdermale draden zijn een potentiële weg voor infectie) en ook als een manier om het welzijn van dieren die worden gebruikt in neurowetenschappelijke studies te verbeteren. Het Neuralink-team heeft heeft in dit opzicht zeker vooruitgang geboekt. “

READ  Cortana is vandaag dood op Android en iOS

Riley Green, een biotechnologisch onderzoeker aan het Imperial College London, heeft ook de schijnbare luxe van Pager geprezen. “Het beste dat ik uit deze video kan zien, is dat de makaak vrij beweegt”, zei ze. “Er zit ook geen visueel pakket aan vast. Ik zou zeggen dat dit absoluut een doorbraak is – niet erg innovatief, maar een goede positieve stap voorwaarts.”

Written By
More from Lesley Curry

De gestage vuren van SpaceX Starship voorspellen veel goeds voor de lancering later deze week

Een derde prototype SpaceX-voertuig op grote hoogte lijkt met succes een driemotorige...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *