In Rajasthan Mess van het Congres, A Quiet Mayawati Angle

Zes MLA’s van de BSP of Bahujan Samaj-partij sloten zich in september vorig jaar aan bij het Rajasthan-congres.

New Delhi:

Terwijl het Congres probeert zijn stand in Rajasthan te consolideren voor de mogelijkheid dat de opstand van Sachin Pilot een vloertest afdwingt, kan de BSP van Uttar Pradesh-politicus Mayawati een spoiler zijn.

Zes MLA’s van de BSP- of Bahujan Samaj-partij sloten zich in september vorig jaar bij het Rajasthan-congres aan, wat het aantal regeringspartijen op 106 bracht. De partij kan naar de rechtbank stappen om te voorkomen dat de MLA’s stemmen met het congres, aldus bronnen. dat het later op de dag kan beslissen.

Vorige maand was de BSP naar de verkiezingscommissie gegaan met het verzoek om de zes MLA’s te bevelen haar zweep te volgen in plaats van te stemmen als congresleden bij de Rajya Sabha-verkiezingen.

“U wordt nederig verzocht om passende instructies te geven aan de terugkerende functionaris in Jaipur en alle andere functionarissen om ervoor te zorgen dat deze zes BSP-MLA’s niet mogen deelnemen aan het stemmen als congres-MLA’s en in plaats daarvan moet de stemming worden geregeld door ze te behandelen als BSP-MLA’s alleen die alleen gebonden zijn door de BSP-zweep, ”schreef Mayawati’s partij aan het panel.

Het machtige verkiezingsorgaan had toen geweigerd in te grijpen.

Het bureau van de Rajasthan-spreker zei dat de BSP-MLA’s hun eenheid van wetgevende partij met het congres hadden samengevoegd en dat werd op de hoogte gebracht.

Bronnen zeggen dat de BSP met een soortgelijk verzoek naar de rechtbank kan gaan, te midden van de onrust in de regering van het Rajasthan-congres en de intense race om cijfers.

READ  Vernietig alle mensen! 2 Maak een skip-toets opnieuw, PS4

De partij, zeggen bronnen, is van mening dat de spreker van de vergadering deze moet raadplegen alvorens de status van de zes MLA’s te bepalen.

De MLA’s veranderden van kamp een dag nadat Mayawati op het congres en Priyanka Gandhi Vadra toesloeg vanwege kindersterfte in een ziekenhuis in Kota, Rajasthan.

Mayawati plaatste een reeks furieuze tweets waarin het congres werd beschuldigd van het kopen van haar MLA’s en haar te verraden toen ze in 2018 onvoorwaardelijke steun had geboden, toen het congres amper halverwege was.

Sindsdien zijn de aanvallen van Mayawati op het Congres steeds hachelijker geworden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *