Moderna coronavirusvaccin vertoont ‘veelbelovende’ resultaten in gepubliceerde fase 1-studie

This picture taken on May 23, 2020 shows a laboratory technician holding a dose of a COVID-19 novel coronavirus vaccine candidate ready for trial on monkeys at the National Primate Research Center of Thailand at Chulalongkorn University in Saraburi. - After conclusive results on mice, Thai scientists from the centre have begun testing a COVID-19 novel coronavirus vaccine candidate on monkeys, the phase before human trials. (Photo by Mladen ANTONOV / AFP) (Photo by MLADEN ANTONOV/AFP via Getty Images)

Deze vroege resultaten, die dinsdag in het New England Journal of Medicine werden gepubliceerd, toonden aan dat het vaccin een immuunrespons veroorzaakte met milde bijwerkingen – vermoeidheid, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, pijn op de injectieplaats – en werd de eerste Amerikaanse vaccinkandidaat om resultaten te publiceren in een peer-reviewed medisch tijdschrift

Het vaccin zal naar verwachting later deze maand beginnen met een grote fase 3-studie – de laatste fase van het onderzoek voordat regelgevers overwegen of ze het vaccin beschikbaar willen stellen.

Moderna merkte dinsdag in een persbericht op dat, als alles goed gaat in toekomstige studies, “het bedrijf op schema blijft om ongeveer 20 miljoen doses per jaar te kunnen leveren, en mogelijk tot 1 miljard doses per jaar, te beginnen in 2021. “

“We dachten dat de immuunreacties er veelbelovend uitzien, maar we weten niet of de niveaus die we zien daadwerkelijk zouden beschermen tegen infectie. Het is echt moeilijk om dat te weten totdat je de daadwerkelijke effectiviteitsstudie doet”, zei ze. ‘Dus we leggen de basis voor de proef die die antwoorden zal geven.’

Moderna verwacht op 27 juli de grootste studie tot nu toe van haar Covid-19-vaccinkandidaat mRNA-1237 te starten, volgens details die dinsdag afzonderlijk zijn vrijgegeven. Naar verwachting zal het de eerste in de Verenigde Staten zijn die met fase 3-onderzoeken begint.

Voorlopig leverde de nieuwe studie ‘snel informatie op die kon worden gebruikt om te bepalen welke dosis verder moest worden gegaan met fase 2- en fase 3-onderzoeken. Dat is een cruciaal belangrijke beslissing om te nemen en dus die informatie beschikbaar te hebben zo snel nadat de vaccinproef was gestart is behoorlijk opmerkelijk, ‘zei Jackson.

Een fase 1-onderzoek bestudeert doorgaans een klein aantal mensen en richt zich op de vraag of een vaccin veilig is en een immuunrespons oproept.

In fase 2 wordt het klinische onderzoek uitgebreid en wordt het vaccin gegeven aan mensen met kenmerken – zoals leeftijd en lichamelijke gezondheid – die vergelijkbaar zijn met die voor wie het nieuwe vaccin bedoeld is, volgens de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie. In fase 3 wordt het vaccin aan duizenden mensen gegeven en getest op werkzaamheid en opnieuw op veiligheid.

‘We willen weten of het vaccin veilig en effectief is’

De fase 1-studie omvatte 45 gezonde volwassenen van 18 tot 55 jaar, die twee vaccinaties kregen van de kandidaat-vaccin tegen mRNA-1237 met een tussenpoos van 28 dagen. Sommige vrijwilligers namen deel aan de proef bij Kaiser Permanente in Seattle en anderen aan de Emory University in Atlanta.

READ  Vechten in de menigte stelt de Peoria Hai Mitamura-wedstrijd in het Peoria Stadium uit

De vrijwilligers werden in groepen verdeeld waar ze ofwel het vaccin kregen in een dosis van 25, 100 of 250 microgram. Ze kregen hun eerste vaccinatie tussen 16 maart en 14 april.

Hier zijn we waar we staan ​​om een ​​coronavirusvaccin te krijgen

‘De eerste dosis zet het immuunsysteem op zijn kop, het wordt priming genoemd’, zei Jackson. “Zodat wanneer je dan hetzelfde opnieuw toedient, er een versterkende respons is. Er is een versterkte respons. Dus we dachten niet dat één vaccinatie voldoende zou zijn om de respons te krijgen die we wilden zien.”

De onderzoekers vonden “geen proefbeperkende veiligheidsproblemen” nadat vrijwilligers hun twee doses vaccin hadden gekregen, maar er waren enkele milde tot matige bijwerkingen, zoals wat pijn op de injectieplaats, en er waren er meer van die hoger de dosis van het vaccin.

Na de eerste vaccinatie werden bijwerkingen gemeld door vijf deelnemers in de groep van 25 microgram, 10 in de groep van 100 microgram en acht in de groep van 250 microgram. Na de tweede vaccinatie vonden dergelijke gebeurtenissen plaats bij zeven van de 13 deelnemers in de groep van 25 microgram, alle 15 in de groep van 100 microgram en alle 14 in de groep van 250 microgram, waarbij drie van die deelnemers “één of meer” meldden ernstige gebeurtenissen ‘, aldus de studie.

De meest gemelde systemische bijwerkingen na de tweede vaccinatie bij een dosis van 100 microgram waren vermoeidheid, onder 80%; koude rillingen, onder 80%; hoofdpijn, onder 60%; en spierpijn of spierpijn, onder 53%; die allemaal van voorbijgaande aard waren en licht tot matig van ernst, zoals opgemerkt in het persbericht van Moderna.

Een coronavirusvaccin is nog maanden verwijderd, maar een behandeling met antilichamen kan dichterbij zijn

De onderzoeksgegevens toonden ook aan dat het vaccin een antilichaamrespons veroorzaakte. Antilichamen zijn de eiwitten die het lichaam aanmaakt om infecties te bestrijden.

READ  Xbox Game Pass Vrienden en familie lek kan betekenen delen met vrienden

In het bijzonder ontwikkelden alle deelnemers neutraliserende antilichamen tegen het virus op niveaus die vergelijkbaar zijn met die welke worden gezien bij mensen die van nature zijn hersteld van Covid-19, aldus de studie. Neutraliserende antilichamen binden zich aan het virus, waardoor het geen menselijke cellen meer kan aanvallen.

De onderzoekers maten twee soorten immuunreacties, zei Jackson.

“Die twee soorten reacties ondersteunen elkaar. We weten dat de antilichamen worden aangemaakt en het lijkt erop dat er na vaccinatie een functie is die het vermogen van het virus om cellen binnen te dringen, blokkeert. Het neutraliseert dus de activiteit van het virus,” zei.

Maar er is meer onderzoek nodig.

“Wat willen we echt weten? We willen weten of het vaccin veilig en effectief is, dat is wat we willen weten”, zei Dr. Paul Offit, een lid van het NIH-panel dat een kader schept voor vaccinstudies in de Verenigde Staten, die niet betrokken waren bij de nieuwe studie.

Met de studie “weten we dat het veilig is bij 45 mensen, wat niet de 20 miljoen mensen of 200 miljoen mensen zijn die het hier in de Verenigde Staten krijgen”, zei Offit, die ook directeur is van de Vaccine Education Center en een behandelend arts bij de afdeling Infectieziekten van het Children’s Hospital of Philadelphia.

‘Dus we weten dat het geen veelvoorkomend bijwerkingprobleem heeft, dat is wat we weten’, zei hij. ‘Dan weten we niets van de werkzaamheid, en dat willen we echt weten. Gaat dit vaccin werken? De enige manier om dat te weten is door een zogenaamde fase 3-studie uit te voeren.’

Moderna verwacht eind juli een groot Amerikaans Covid-19-vaccinonderzoek te starten

Resultaten van de fase 1-studie kunnen helpen bij het bepalen van hoe de fase 3-studie eruit ziet.

“Deze fase 1-gegevens tonen aan dat vaccinatie met mRNA-1273 een robuuste immuunrespons oproept voor alle dosisniveaus en duidelijk de keuze van 100 μg in een primair en boostregime ondersteunt als de optimale dosis voor de fase 3-studie,” Dr. Tal Zaks , zei Chief Medical Officer van Moderna dinsdag in het persbericht van het bedrijf.

READ  De recessie in het VK is de ergste van alle grote economieën

“We kijken ernaar uit om met onze fase 3-studie naar mRNA-1273 te beginnen om het vermogen van ons vaccin aan te tonen om het risico op COVID-19-ziekte aanzienlijk te verminderen,” zei hij.

De aankondiging van het moderne coronavirusvaccin veroorzaakte een razernij op Wall Street. Sommigen vragen nu om een ​​onderzoek

Voor het fase 3-onderzoek zijn onderzoekers van plan om 30.000 volwassen deelnemers in te schrijven, inclusief mensen van wie de locatie of omstandigheden een hoog risico op infectie met zich meebrengen. Een groep krijgt op dag 1 100 microgram vaccin toegediend en op dag 29 opnieuw. Een tweede groep krijgt ter vergelijking twee doses placebo.

Veertien dagen nadat de deelnemers hun tweede dosis hebben gekregen, kijken de onderzoekers of ze Covid-19 ontwikkelen. De deelnemers worden gedurende twee jaar gevolgd na ontvangst van hun tweede dosis.

Het onderzoek wordt uitgevoerd op 87 locaties in de Verenigde Staten.

De vaccinkandidaat van Moderna is een van de 23 in klinische onderzoeken over de hele wereld, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.

Over het geheel genomen “zijn de veiligheids- en immunogeniciteitsgegevens in dit voorlopige rapport veelbelovend en ondersteunen ze de voortdurende ontwikkeling van dit vaccin. We moeten echter rekening houden met de complexiteit van de vaccinontwikkeling en het werk dat nog moet worden gedaan voordat de Covid-19-vaccins algemeen worden toegepast. beschikbaar, “schreef Dr. Penny Heaton, algemeen directeur van de Bill and Melinda Gates Foundation, dinsdag in een redactioneel commentaar bij de fase 1-studie in het New England Journal of Medicine.

“Het versnellen van de ontwikkeling van Covid-19-vaccinkandidaten na fase 1 hangt af van het voortdurend parallel volgen van activiteiten en uitgebreide middelen. De wereld is nu getuige geweest van de compressie van 6 jaar werk tot 6 maanden”, schreef Heaton. “Kan het multiversum van het vaccin het nog een keer doen, wat leidt tot een realiteit van een veilig, effectief Covid-19-vaccin voor de meest kwetsbaren in de komende zes?”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *