Nadruk op Gandhi in nieuwe benadering door Sachin Pilot, Congress

Nadruk op Gandhi in nieuwe benadering door Sachin Pilot, Congress

Rajasthan-crisis: Sachin Pilot had eerder beweerd dat hij 30 MLA’s bij zich had. (Het dossier)

Hoogtepunten

  • De opmerkingen kwamen toen zijn partij een nieuwe ronde van strafmaatregelen begon
  • Het Congres heeft er bij Sachin Pilot op aangedrongen herhaaldelijk terug te keren naar de kudde
  • In een versie van harde liefde heeft het alle posten van de heer Pilot geschrapt

Jaipur / New Delhi:

Terwijl hij vanmorgen verklaarde: “Ik ben nog steeds een congreslid”, leek Sachin Pilot een reikwijdte te maken aan de Gandhi’s, waarbij hij benadrukte dat het gepraat dat hij lid wordt van de BJP een oefening is “om hem te belasteren met de Gandhi’s.” Bronnen in de partij zeiden dat zijn stopzetting van een BJP-zet het gewenste effect had en dat de congresleiders niet vies zijn van het verlagen van de toonhoogte.

De opmerkingen van de heer Pilot kwamen toen zijn partij een nieuwe ronde van strafmaatregelen tegen hem begon wegens ‘anti-partijactiviteiten’. Een bericht dat hem is gestuurd, geeft hem tot vrijdag de tijd om uit te leggen waarom hij niet mag worden gediskwalificeerd als lid van de wetgevende vergadering. Het grootste deel van zijn straf werd hem echter gisteren opgelegd toen hij werd ontslagen, zowel als vice-eerste minister van Rajasthan als uit de functie van president van de congresafdeling in de staat.

‘Ik sluit me niet aan bij de BJP’, zei de heer Pilot vanmorgen, en hij herhaalde de zaak die hij zondag bij NDTV had gemaakt toen hij de crisis in brand stak die nu de partij onderdrukt. Op dat moment beweerde de 42-jarige dat hij 30 MLA’s bij zich had – genoeg om de regering van zijn toenmalige baas, Ashok Gehlot, ten val te brengen.

READ  Apple's baanbrekende iPhone-updates zijn er, maar er is een probleem

Het congres heeft enigszins schizofreen gehandeld bij de behandeling van de heer Pilot – de centrale partijleiding heeft hem er herhaaldelijk op aangedrongen terug te keren naar de kudde – ook al heeft het een gunstig antwoord op zijn verzoek om bevorderd tot eerste minister, zo niet nu, dan in de laatste jaar van deze kabinetsperiode die eindigt in 2023.

Congresleiders die vanuit Delhi naar Jaipur zijn gestuurd, zoals RS Surjewala, hebben herhaaldelijk gezegd dat de heer Pilot de partij persoonlijk moet ontmoeten om tot consensus te komen.

In een versie van harde liefde heeft het echter alle posten van de heer Pilot geschrapt, evenals twee ministers die hebben gezegd dat ze stevig in zijn ploeg zitten. Afzonderlijk lijkt de heer Gehlot niet vatbaar te zijn voor het aangaan van de crisis, zoals blijkt uit zijn verklaringen over de heer Pilot die met de BJP samenwerkt om zijn regering te demonteren.

Priyanka Gandhi Vadra heeft rechtstreeks contact gehad met de heer Pilot, zeggen partijbronnen. Haar moeder Sonia en broer Rahul Gandhi hebben hem een ​​reeks berichten gestuurd via vertrouwde afgezanten, benadrukte de heer Surjewala, de woordvoerder van het congres, gisteren. Hij zei ook dat de Gandhi’s een nauwe en langdurige band hebben met de heer Pilot – congres-spreker voor de VVIP-status binnen de partij.

Bronnen in de buurt van Rahul Gandhi vertelden NDTV twee dagen geleden dat de heer Pilot ‘altijd in zijn hart zit’ en dat de twee jonge leiders vaak praten en ‘wederzijds respect en respect’ delen.

Pilot vertelde NDTV vandaag dat het was nadat Rahul Gandhi vorig jaar aftrad als congreshoofd, dat de heer Gehlot de campagne op gang bracht om hem te vernederen in Rajasthan. De nieuwe zachte lijn op de Gandhi’s die hij nam, zou ruimte kunnen creëren voor een herziening van zijn plannen. De heer Gehlot houdt vol dat hij meer dan de 101 MLA’s heeft die hij nodig heeft om aan de macht te blijven. Bronnen zeggen dat de BJP, in contact met de heer Pilot, nu dorst naar een vertrouwensstemming om de heer Gehlot te testen.

READ  'I have a joke' is populair op Indiase Twitter: Top tweets vermeld

Een persconferentie die voor het eerst vanochtend om 10.00 uur door de heer Pilot is aangekondigd en vervolgens tot 13.00 uur is uitgesteld, is geannuleerd. Het plaatsen van de Gandhi’s in het centrum van een nieuwe benadering – door zowel het congres als de nieuwste rebel – zou kunnen helpen om ruimte vrij te maken voor een klim.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *