India – Barbados, CWG 2022 – Jemima Rodriguez

Jemima Rodriguez drijvend. Ze kan vijfde raken en kan zeker een actie doen als derde. Ze is op dat punt in haar ontwikkeling als speler waar het ontbreken van een machtsspel niet in haar hoofd speelt vanwege haar geloof erin. Vaardigheden en wat je inbrengt in het team. Ze ziet er rustiger uit, vertaalt zich in betere beslissingen op het veld en speelt haar spel met een gevoel van doelgerichtheid.
Deze mentaliteit werd tentoongesteld in India Een must om te ontmoeten Tegen Barbados zoals Rodriguez, die promoveerde naar de derde plaats in afwezigheid van Yastika Bhatia, hield hij de slagman bij elkaar, zelfs terwijl de topslagmensen hard bleven werken. Toen ze vielen, verzamelde Rodriguez zich Deepti Sharma In de lagere gemiddelde rangschikking om ervoor te zorgen dat India 162 bereikte, meer dan ze op een gegeven moment hadden gehoopt.

Rodriguez scoorde een 46-ball ongeslagen – 56 voor haar zevende T20I – na lange tijd te hebben gezocht alsof ze geen verhogingen meer zou krijgen, vooral nu Debbie tegen het einde veel treffers kreeg. Tussen drie en 15 bereikte Rodriguez slechts één limiet. Ze bleef echter de aanval uitvoeren door vakkundig de velden te bespelen, behalve ervoor te zorgen dat ze waar mogelijk hard rende voor de lopende schijf.

Op geen enkel moment liet het de druk van de puntbal oplopen, hoewel India in de tussentijd drie grote kleine punten verloor – Shefali FirmaEn de Harmanpreet Kor En de Tanya Bhatia. Misschien had Rodriguez een kleine rol in de run van Chavali, omdat hij de schijnbaar tweede ronde volledig verkeerd beoordeelde. Ze liet dat echter niet in haar hoofd spelen, ook al dreigde het wicket dat net binnenkwam een ​​beetje momentum uit India te halen.

“Ik heb zeker aan mijn krachtspel gewerkt, maar meer dan dat, ik begreep mijn spel beter”, zei Rodriguez na de wedstrijd. “Ik ben geen slagman, ik ben een spits. Ik kan honkslagen en dubbels heel goed slaan; ik weet hoe ik het veld moet manoeuvreren. Ik denk dat dat mijn kracht is. Mijn spel is niet erg flitsend, maar ook zonder dit kan ik eindigen met een goed slagingspercentage. Dat is wat ik besefte dat ik dat niet hoefde te doen. “Om iemand anders te zijn, moet ik Jemima Rodriguez zijn om te scoren. En dat heeft me geholpen.

READ  "Ghost of Tsushima" multiplayer zal beschikbaar zijn als een op zichzelf staande game

“Smriti vertelde me lang geleden op de IPL [Women’s T20 Challenge] In 2019 hoef je geen Harmanpreet Kaur of Smriti Mandhana te zijn, je moet Jemimah Rodrigues zijn. Ik denk dat ik deze rol begrijp en het helpt me. Het team heeft me een rol gegeven, als ik die rol kan spelen, maakt het niet uit hoe anderen het zien. Als de dynamiek bij ons team past, hebben we Chavali, Smriti en Harman, dus ik wil gewoon de beste rol spelen die ik voor het team wil spelen.”

Rodriguez wist dat ze derde zou worden na de wedstrijd tegen Pakistan. In de eerste twee wedstrijden was ze binnengekomen op nummer 4 en 5. In zekere zin was de terugkeer naar nummer 3 terug in een vertrouwde positie waar ze veel van haar succes als slagvrouw had.

Ramesh [Powar] Mijn meester vertelde me na de laatste wedstrijd klaar te zijn voor de derde plaats. “Eerlijk gezegd, toen ik me aan het voorbereiden was, was ik klaar voor beide. Zelfs toen ik me aan het voorbereiden was in het net, met de zijarmspecialist, was ik klaar voor beide, want je weet maar nooit, het team kan me overal nodig hebben en ik moet wees daarop voorbereid, maar ik ben dol op de derde plaats, het is mijn site. [I’m] Ik ben blij dat ik daar heb gespeeld en heb bijgedragen aan het team, heb bijgedragen aan het plan en het heeft goed uitgepakt voor het team.”

Vorig jaar kon Rodriguez niet doorbreken in de ploeg van India XI en werd hij 50 keer als een unieke speler beschouwd. Toen ging ik weg om honderd vrouwen Het dook op als Tweede hoogste run rate In competitie – 249 runs in zeven ronden met een slagsnelheid van 150,90 – tijdens de opening voor Northern Superchargers. De periode die hij doorbracht, gaf haar het geloof en vertrouwen dat ze tot dan toe ontbrak. Het hielp haar ook om te acclimatiseren aan de ondergrond in Engeland en haar spel dienovereenkomstig aan te passen. Speeltijd bleek echter ongrijpbaar toen ze terugkeerde.

“Het beste van de honderden was de kans om in Engelse omstandigheden te spelen, wat ik normaal niet zou hebben”, zei ze. “Niet alleen dat, tegenover de beste bowlers ter wereld. Elke wedstrijd, zelfs als het een lokale wedstrijd is, denk ik dat als je eropuit gaat en een aantal rondes scoort, je vertrouwen krijgt. En dat is wat er met mij is gebeurd. Ik’ Ik heb geluk gehad, want ik moet voor een team spelen.” Northern Superchargers. Ik heb daar een goed seizoen gehad en dat wilde ik gewoon volhouden, want hoe meer ik speel, hoe beter en hoe meer ik leer. Dat wil ik gewoon toepassen wanneer ik voor India speel.”

READ  Vicarious Visions is officieel gefuseerd met Blizzard, naam weggelaten
Rodriguez geregisseerd Beschadigd door het verliezen van het WK De bus op de meest positieve manier. Ik zocht zonder na te denken over wat het zou kunnen zijn Rohit Sharma En de Rishiba broek En ze maakte aanpassingen aan haar spel, die ze vertaalde in rondes als er wedstrijden kwamen. In het binnenlandse T20-toernooi eerder dit jaar liep ze 243 in zes ronden met een slagingspercentage van 167. hoge noten In de T20-uitdaging voor vrouwen en in de T20I’s in Sri Lanka.

Die paarse vlek is nu uitgebreid tot de Commonwealth Games, die India hoopt door te zetten naarmate de medaillerondes naderen en daarna.

More from Madison Garrett
Voor snel internet moet Ziggo de analoge radio doden
Den Haag, Flevoland, Enschede, Noord-Holland, Leiden, Amstelveen, Utrecht. Een greep uit steden...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *