India’s laatste verbod op Chinese games zoals PUBG Mobile opent de deur naar alternatieven van eigen bodem, zeggen experts

Nu veel populaire Chinese mobiele games in India verboden zijn, is er volop gelegenheid voor westerse of zelfgekweekte alternatieven om ze te vervangen. En beleggers merken het op, zeggen experts.

Op 2 september India heeft 118 Chinese mobiele apps verboden, waarvan bijna een derde games waren. Tencent Holdings‘hit mobiele game PUBG Mobile behoorde tot de 35 spellen die werden geblokkeerd in de laatste zet, die kwam nadat de regering voor het eerst een verbod had opgelegd 59 Chinese apps inclusief sensatie voor het delen van video’s TikTok en berichten-app WeChat in juni. De lijst van juni bevatte slechts twee games.

Pontus Mähler, directeur bedrijfsontwikkeling voor GTR Accelerator, fonds voor videogames, zei dat met de laatste ronde van verboden de Indiase gamingmarkt nu volop kansen biedt voor ontwikkelaars om kopieën van de geblokkeerde Chinese titels te lanceren.

“Om in te spelen op de huidige situatie, zouden bedrijven eigenlijk gewoon proberen copycats vrij te geven, want mensen zullen het niet vergeten PUBG Mobile en Arena of Valor. Ze willen ze blijven spelen, ‘zei hij. “Dus als je op dit moment een game hebt die erg op elkaar lijkt, is dit zeker een goed moment om hem te lanceren”, zei Mähler.

De verboden maken deel uit van een grotere terugval tegen Chinese technologie in India na een dodelijke grensclash tussen de twee nucleair bewapende buren en beschuldigingen over de Covid-19-pandemie. Lokale alternatieven duiken op in de nasleep en durfkapitalisten en angel-investeerders proberen hen te steunen, vooral omdat de regering zich uitspreekt over het opbouwen van een gamesindustrie van eigen bodem.

READ  Dolly Parton te zien in populaire 'Words With Friends' mobiele game klinkt als Nashville

Indiase premier Narendra Modi zei vorige maand dat India het enorme potentieel in de digitale gaming-arena moet aanboren door games te ontwikkelen die zijn geïnspireerd door zijn cultuur en volksverhalen, aldus De economische tijden.

Het Indiase ministerie van Onderwijs heeft onlangs ook plannen aangekondigd om studenten te ondersteunen met banen in gaming, en zei dat het binnenkort een hackathon op nationaal niveau voor online games zal organiseren om het talent van Indiase studenten te demonstreren, De economische tijden gemeld.

“Het verbod op Chinese apps biedt mogelijkheden voor Westerse of Indiase apps van eigen bodem om de leegte snel te vullen”, zegt Vey-Sern Ling, senior analist bij Bloomberg Intelligence.

Salone Sehgal, algemeen partner van op gaming gericht durfkapitaalfonds Lumikai Fund, zei dat ze de nieuwste ontwikkelingen als een kans zag.

“Binnenlandse contentmakers en binnenlandse start-ups krijgen nu een grotere stimulans om te beginnen met innoveren voor het Indiase publiek door lokale producten te bouwen die [are] gedaan in India, ”zei ze.

Het in Delhi gevestigde fonds zei dat het de komende maanden wil investeren in 15 tot 20 early-stage gaming en interactieve media-startups in India. Hoewel de exacte samenstelling van het fonds niet wordt bekendgemaakt, lijkt het erop dat het de omvang van cheques zal verlagen variërend van US $ 200.000 (RM829.900) tot US $ 2 miljoen (RM8,29 miljoen).

Daniel Ahmad, een senior analist bij Niko Partners, zei dat terwijl sommige Chinezen games zoals Call of Duty: mobiel werden gespaard tijdens de laatste ronde van verboden, blijven ze het risico lopen het doelwit te worden van verdere beperkingen.

READ  Minecraft Bedrock 1.17.20.21 Beta downloaden op Android en Windows

“Hoewel er geen Supercell-games zijn verboden, heeft de Indiase regering het bedrijf onderzocht om te beslissen of het in de toekomst moet worden verboden”, zei Ahmad over de Finse ontwikkelaar die voor het grootste deel in handen is van de Chinese Tencent.

‘Het verbod op Mobiele legendes en Arena of Valor heeft geleid tot een vacuüm in de multiplayer online battle arena (MOBA) -gamesmarkt in India, ”zei hij. “Dit wordt momenteel enigszins ingevuld door Supercell’s Brawl Stars, maar er is nu een kans voor lokale of wereldwijde ontwikkelaars om deze markt te exploiteren. ” – Zuid-Chinese ochtendpost

Written By
More from Vanessa Hale

Sega brengt een nieuw spel uit met in de hoofdrol Hatsune Miku

Door Cian Maher, zondag 23 augustus 2020 22:44 GMT Sega lanceert op...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *