Indiase soldaten heffen de vlag in J & K’s Gurez. Cue kippenvel

NDTV News

De video van het Indiase leger toont soldaten in Gurez van Jammu en Kasjmir.

New Delhi:

De viering van de Onafhankelijkheidsdag in India is dit jaar misschien gedempt vanwege COVID-19, maar er is zeker geen gebrek aan patriottische ijver in de verste uithoeken van het land.

Het Indiase leger deelde zaterdag een video van soldaten die 15 augustus markeerden door de nationale vlag te hijsen op de top van een besneeuwde berg in Jammu en Kashmir’s Gurez in het Bandipora-district.

De video toont een handjevol soldaten die neerstrijken op wat voelt als de top van de wereld terwijl een drone hen omcirkelt en het moment in al zijn glorie filmt.

Nadat de vlag is gehesen, speelt de instrumentale versie van het volkslied. Legerbronnen zeiden dat de vlag werd gehesen op een top tussen 12.500 en 13.000 voet direct op de Line of Control.

India vierde zaterdag zijn 74e Onafhankelijkheidsdag toen premier Narendra Modi de nationale vlag hijste en vanmorgen zijn zevende toespraak hield vanuit het iconische Rode Fort.

Er waren strikte sociale distantiëren en veiligheidsmaatregelen getroffen toen de vieringen plaatsvonden te midden van de coronavirus-pandemie.

Premier Modi loofde de strijdkrachten en zei dat de Indiase soldaten een passend antwoord hebben gegeven aan iedereen die de soevereiniteit van het land heeft betwist “van LoC tot LAC”.

“Van LoC (Line of Control) tot LAC (Line of Actual Control), telkens wanneer de soevereiniteit van India wordt aangevochten, hebben onze soldaten hen in hun eigen taal beantwoord”, zei de premier in een krachtige boodschap aan Pakistan en China zonder te noemen een van beide.

READ  UK schorst Hong Kong uitleveringsverdrag en breidt China-wapenembargo uit naar de stad

Verwijzend naar de botsing met China in juni in de Galwan-vallei in Ladakh, zei premier Modi: “De integriteit van India is oppermachtig voor ons. Wat onze jawans kunnen doen, wat het land kan doen, de wereld zag dat in Ladakh. Vandaag groet ik iedereen. die dappere soldaten van het Rode Fort. “

Twintig soldaten stierven voor het land in de botsing met Chinese troepen op 15 juni. Nu de gesprekken over de-escalatie vastgelopen waren, werden de woorden van premier Modi gezien als een sterke waarschuwing voor China.

Written By
More from Max Mcgee

BJP blokkeert herziening van het parlementspanel van PM CARES Fund, Coronavirus Response

PAC kon geen consensus bereiken over het opnemen en onderzoeken van de...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *