IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij in de particuliere sector in India, om 10% personeel te ontslaan

IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij in de particuliere sector in India, om 10% personeel te ontslaan

IndiGo zal 10 procent van haar personeel ontslaan, zei de luchtvaartmaatschappij maandag, en zei dat de pandemie van het coronavirus haar heeft gedwongen haar “best opgestelde plannen” opnieuw te evalueren. CEO Ronojoy Dutta zei dat IndiGo “de ernst van de situatie aan het begin van deze crisis had begrepen”. De ontslagen door de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van het land komen te midden van maandenlange beperkingen die door de regering zijn opgelegd om de COVID-19-uitbraak te beteugelen, die de burgerluchtvaartindustrie heeft getroffen, de prijzen van ruwe olie heeft aangetast en bedrijven in alle sectoren heeft gedwongen hun activiteiten te beperken. Het in Gurugram gevestigde IndiGo – eigendom van en beheerd door InterGlobe Aviation – had eind maart 2019 23.531 werknemers in dienst.

Hier zijn 10 dingen die u moet weten over dit grote verhaal:

  1. “Van waar het er nu uitziet, het is onmogelijk voor ons bedrijf om door deze economische storm te vliegen zonder wat opofferingen te doen”, zei IndiGo CEO Dutta. “De huidige pandemie heeft veel industrieën over de hele wereld getroffen, waaronder de luchtvaart een van de sectoren die het zwaarst is getroffen”, voegde de CEO van IndiGo toe.

  2. “Daarom is het, na zorgvuldig alle mogelijke scenario’s zorgvuldig te hebben beoordeeld en beoordeeld, duidelijk dat we 10 procent van ons personeel pijnlijk moeten adverteren. Het is voor het eerst in de geschiedenis van IndiGo dat we zo’n pijnlijke maatregel hebben genomen ,” hij zei.

  3. Het was van cruciaal belang voor de luchtvaartmaatschappij om de impact van de pandemie op haar werknemers te minimaliseren, zei hij, en beweerde dat IndiGo een van de weinige luchtvaartmaatschappijen wereldwijd was die de volledige salarissen voor de maand maart en april 2020 betaalden, ondanks de onderbreking van de activiteiten.

  4. De luchtvaartmaatschappij moest ook ‘een aantal maatregelen nemen, zoals loonsverlagingen, verlof zonder salaris en diverse andere kosten’, maar helaas zijn deze kostenbesparingen duidelijk niet voldoende om de daling van de inkomsten te compenseren ‘, zei Dutta in een verklaring.

  5. IndiGo zei dat het zowel ontslagvergoedingen als ontslagvergoedingen zal verstrekken aan de getroffen werknemers. Hoewel de opzegvergoeding wordt berekend op basis van het brutosalaris, wordt de ontslagvergoeding berekend als een maand kost voor het bedrijf (CTC) voor elk voltooid dienstjaar tot 12 maanden. Elke getroffen werknemer ontvangt minimaal minimaal drie maanden brutoloon, inclusief beide betalingen, aldus het bedrijf.

  6. IndiGo verlengde de ziektekostenverzekering voor het getroffen personeel tot december 2020. Het zei dat de betaling van een langlevenbonus aan de in aanmerking komende bemanning voor het jaar 2020 zal worden betaald.

  7. Voor niet-bemanningsleden zei de luchtvaartmaatschappij dat een jaarlijkse bonus of prestatiegebonden incentive zal worden betaald “wanneer de onderneming besluit om dit uit te betalen aan de rest van de werknemers in dit boekjaar, zelfs na het verlaten van de betrokken werknemer”.

  8. Hij zei dat IndiGo zelfs nu nog maar een klein percentage van zijn volledige vloot van 250 vliegtuigen bestuurt. Tijdens het kwartaal, zei de CEO, bood de luchtvaartmaatschappij 1.674 dagelijkse piekvluchten aan en verbond ze 62 binnenlandse bestemmingen en 24 internationale bestemmingen.

  9. Hoewel luchtvaartmaatschappijen in het land op 25 mei na een onderbreking van twee maanden hun binnenlandse activiteiten hervatten, blijft het passagiersvervoer – een belangrijke maatstaf voor de winstgevendheid van een luchtvaartmaatschappij – laag.

  10. Eerder deze maand had IndiGo tot eind 2020 25 procent korting op vliegtickets en kosten voor artsen en verpleegkundigen aangekondigd. InterGlobe Aviation had een nettoverlies van Rs 871 crore gerapporteerd voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart, te midden van een stijging van bijna 76 procent in reparatie- en onderhoudskosten.

READ  Mariners Game nr. 61 Preview: 6-2-24, ANA@SEA

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *