Protesten tegen gezichtsmaskers in Londen: honderden mensen, sommigen met een masker, protesteerden tegen het dragen van een masker

Protesten tegen gezichtsmaskers in Londen: honderden mensen, sommigen met een masker, protesteerden tegen het dragen van een masker
Sommige demonstranten zwaaiden met borden die naar maskers verwezen als ‘mind control’-apparaten, terwijl anderen werden afgebeeld die ongegronde complottheorieën promootten, waaronder de platte aardetheorie en een veronderstelde link tussen 5G en Covid-19. Verschillende demonstranten droegen maskers om hun verzet tegen gezichtsmaskers te illustreren.

De bijeenkomst werd georganiseerd door een groep genaamd Keep Britain Free, die op haar website claimt te steunen: “Vrijheid van meningsuiting, keuze en denken.”

Maar ondanks de dodelijkste uitbraak in Europa, is het percentage mensen dat in het VK maskers draagt, dat wel lager dan in andere Europese landen. Een studie van de Royal Society en de British Academy vonden dat slechts 25% van de Britten droeg gezichtsmaskers of bedekkingen op openbare plaatsen eind april, vergeleken met 83,4% in Italië en 63,8% in Spanje.

Vorige week zei Johnson dat mensen een boete krijgen van maximaal £ 100 ($ 125) als ze vanaf 24 juli geen maskers dragen in winkels en supermarkten.

De premier werd onlangs voor het eerst zelf met een masker gezien, nadat zijn regering de eerste weken van de pandemie de effectiviteit ervan had afgewezen.

Veel landen hebben het dragen van maskers al verplicht gesteld. Een boete voor het weigeren om iemands gezicht op openbare plaatsen te bedekken, werd maandag in Frankrijk van kracht, en soortgelijke regels zijn dat ook geweest weken op zijn plaats in Duitsland, Spanje en elders. Het dragen van maskers was al verplicht in het openbaar vervoer in het VK.
Mensen luisteren naar sprekers tijdens het protest op zondag.

Het Verenigd Koninkrijk heeft de sluiting de afgelopen weken aanzienlijk versoepeld, met pubs, restaurants en kapsalons die allemaal in juli zijn heropend.

READ  Ik kan niet stoppen met lachen om de cheats in Warzone 2 in de vliegboten

Vanaf 1 augustus kunnen werkgevers kiezen of hun werknemers al dan niet vanuit huis werken, kondigde Johnson vrijdag aan.

Indoor live-optredens kunnen ook worden hervat als succesvolle piloten zijn uitgevoerd en scholen, hogescholen en kinderdagverblijven zijn vanaf september open voor alle studenten, zei Johnson.

Maar hoewel het VK het aantal dagelijkse nieuwe infecties aanzienlijk heeft verminderd, werden pogingen om de samenleving te heropenen belemmerd lokale uitbraken.
Met name de stad Leicester keerde terug naar de lockdown voor twee weken vanaf 2 juli, met het sluiten van niet-essentiële bedrijven, adviseerden mensen om sociaal contact te minimaliseren en scholen gesloten voor de meeste kinderen, na een piek in gevallen daar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *