IndyCar zal er in 2023 eindelijk een videogame aan gewijd hebben

Een shot van de IndyCar iRacing Challenge van vorig jaar, waar IndyCar-coureurs tijdens de begindagen van de pandemie in de simulator streden.

Een shot van de IndyCar iRacing Challenge van vorig jaar, waar IndyCar-coureurs tijdens de begindagen van de pandemie in de simulator streden.
schermafbeelding: Chris Graythen (Getty Images)

De gameplay was niet bijzonder leuk met de US Open Wheel Races. Je moet bijna 20 jaar teruggaan naar de laatste keer dat IndyCar zijn speciale titel had. We hebben elk jaar Formule 1-games gehad, maar IndyCar heeft niet dezelfde aandacht van de ontwikkelaars gekregen. Daar komt binnenkort verandering in.

Motorsport Games kondigde donderdag een samenwerking aan met IndyCar, waarbij de eerste game met volledige licentie naar verwachting in 2023 wordt uitgebracht. Momenteel is de enige manier om met deze auto’s in een virtuele omgeving te rijden, via Forza MotorsportEn de 3. autoproject of iRacing.

Deze drie games hebben het aangepaste Dallara-chassis, maar ze zijn niet bedoeld om het hele seizoen na te bootsen, met alle teams, coureurs en circuits. Ongeacht de kwaliteit van de simulatie, door al deze te herhalen, zijn de inspanningen van Motorsport Games het meest getrouwe digitale product van IndyCar in een zeer lange tijd.

Daarvoor had je IndyCar-serie Vanaf 2004 werd het ontwikkeld door Brain In A Jar, uitgegeven door Codemasters en uitgebracht in medio-“decollete. Wat betreft de CART-kant van de dingen, Sega Markeren om te melden Het werd samen met Dreamcast gelanceerd in 1999, en het jaar daarop gaf het ons een onvergelijkbare woede kaart. En jongen, was het? woede kaart iets unieks. Kijk maar eens naar dit meesterwerk:

Het is bijna een game-equivalent verplaats het. Wat belachelijk is omdat verplaats het Ze heeft op de een of andere manier haar eigen spel is niet geweest Gelicentieerd door CART, hoewel CART-teams en chauffeurs door de film zelf worden gepleisterd. De vroege jaren 2000 waren echt een rare tijd voor extra peg, en een nog vreemdere tijd voor US Open autoracen.

Anyway, back to the present. I asked a Motorsport Games representative what development team will be heading up the new IndyCar game, and he told me that information couldn’t be disclosed yet. Motorsport Games houses a number of studios, including NASCAR Heat developer 704Games and rFactor maker Studio 397. A Studio 397-fronted IndyCar game seems like a match made in heaven, but we’ll have to simply wonder for the moment.

So that’s all the good news, and I’m sure it will excite IndyCar fans who’ve waited ages for a game to authentically capture a series that, let’s be honest with ourselves, is way more exciting to watch than F1 on a regular basis. It just is.

The not so good news is that as part of this agreement, Motorsport Games will also inherit “exclusive esports rights.” Those rights “may kick off as early as this year.” Having seen the way that Motorsport Games recently waardoor het erg moeilijk wordt naar iRacing Om een ​​24-uurs Le Mans-evenement te organiseren, kan ik me voorstellen dat iRacers die in dat segment liever IndyCar zouden rijden, sceptisch zouden staan ​​tegenover dit nieuws. Ze hebben het volste recht om te zijn.

Natuurlijk weten we nog veel niet. Maar iRacing Een consistent en lonend platform ontwikkeld voor microsimracen waar veel mensen in de loop der jaren naartoe zijn gekomen. Op dit moment is er geen reden om aan te nemen dat een nieuwe game ontwikkeld door een ander team een ​​ervaring van vergelijkbare kwaliteit kan bieden. Dit zou op zich geen probleem zijn, als het niet de enige game in de stad zou worden.

Misschien niet. Motorsport Games werkt vreemd genoeg samen met het toezicht op NASCAR-licenties, waardoor eNASCAR iRacing Series naast een meer console-gerichte, onofficiële de hitte een reeks. Als dit IndyCar-partnerschap op een harmonieuze manier afbreekt, heeft iedereen daar baat bij. Als dat niet het geval is, kun je het toevoegen aan de lange lijst met exclusieve sportaanbiedingen waar bijdragers dol op zijn en fans een hekel aan hebben.

READ  Apple's enorme iPhone 12-upgrade plotseling bevestigd
Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *