Microsoft Clippy neemt het terug – op de meest saaie manier mogelijk

Gordon Freeman. Domji. Joybrush Triphout. mijn clip. OK, dus de lijst met aanbevolen personages op pc wordt een beetje raar als je softwaremascottes begint op te nemen, maar Clippy was een onvermijdelijk onderdeel van het gebruik van Windows-pc’s in de late jaren ’90 en vroege jaren 2000, zelfs als ze nog niet in spellen. Nu biedt Microsoft de kleine paperclip aan – maar alleen op de meest saaie manier.

Clippy vervangt de standaard paperclip-emoji in Microsoft 365 als onderdeel van een uitgebreid herontwerp van pictogrammen. Alle nieuwe emoji’s zien er helemaal cool uit met een beetje 3D-flair, zoals je kunt zien in de blogpost, maar het opvallende detail is: “Voor de update konden we het niet laten om van een standaard platte paperclip de schattige Clippy te maken. ”

Nou ja, het is geweldig om Clippy in deze context te zien, maar ik moet bezwaar maken tegen het gebruik van het woord “minnaar”. We herinneren ons allemaal mijn clip omdat we allemaal een hekel hadden aan mijn clip. Het was een beruchte tak van het ontwerpen van gebruikersinterfaces die snel werd verwijderd uit andere versies van Office – een poging om uw computer er menselijker uit te laten zien, terwijl we alleen maar in alle rust een Word-document wilden schrijven.

Zelfs Microsoft-ontwikkelaars Clippy genaamd “TFC” tijdens de ontwikkeling – De letter ‘C’ staat voor ‘clown’ en je kunt waarschijnlijk wel raden wat ‘TF’ betekent. Hier moet Clippy tenminste, in emoji-vorm, genadig stil zijn. Misschien is “saai” niet erg.

Ik denk dat dat betekent dat we allemaal Microsoft moeten gaan gebruiken Twitter-bedreigingen serieuzer.

READ  Onder ons proberen ontwikkelaars te voorkomen dat een hack games verstoort

{“schema”: {“page”: {“content”: {“headline”: “Microsoft geeft Clippy terug – op de meest saaie manier”, “type”: “news”, “category”: “windows-11″} ,” gebruiker “>: {” loginstatus”: false}, “game”: {” publisher “:” Microsoft “,” genre “,” title “:” Windows 11 “,” genres “: null} }}}

Written By
More from Max Mcgee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *