Instagram voegt een niche toe die is gewijd aan uw voornaamwoorden: TechCrunch

Iemand hun voornaamwoorden op hun Instagram-bio zien noemen, wordt gemeengoed – zo erg zelfs dat de app nu een speciale site heeft waar gebruikers voornaamwoorden kunnen plaatsen zonder die waardevolle profielruimte in beslag te nemen.

Het bedrijf Over de nieuwe functie op Twitter, Zeggen dat het nu slechts in een paar landen beschikbaar is, maar het zal binnenkort aankomen. Het lukte me om het hier in de VS te laten werken in versie 187 van de iOS-app.

Om uw voornaamwoord in te stellen, gaat u naar uw profielpagina, klikt u op “Profiel bewerken” en zoekt u in de lijst met items naar het lege veld voor voornaamwoorden (dit verschilt van het diepere veld in “Instellingen voor persoonlijke informatie). Klik erop en u kunt kiezen wat je geeft er de voorkeur aan Het wordt genoemd – maximaal vier elementen.

Interessant is dat de functie gebruikers niet alleen toestaat om te typen wat ze willen – het veld moet worden gebruikt voor het beoogde doel en niet voor gendergerelateerde “grappen”. Ik heb de meeste voornaamwoorden in Dit is een lijst, En ik denk dat Instagram meer zal toevoegen als mensen daarom vragen. (Ik heb het bedrijf gebeld en om meer informatie gevraagd.)

Wat je ook kiest, het verschijnt een beetje donkerder naast je naam – er is ook een optie om dit alleen aan volgers te laten zien, voor het geval het geslacht van de persoon het niet openbaar wil delen. Als je het natuurlijk royaal wilt bewerken of een paar emoji’s of mooie lettertypen wilt gebruiken, kun je de “officiële” voornaamwoorden overslaan en dat in plaats daarvan doen.

READ  Apple vereist vanaf 8 december privacy-‘voedingsetiketten’ van ontwikkelaars

Niet iedereen heeft de behoefte om hun geslacht te delen of te specificeren, maar de praktijk is zo wijdverbreid geworden dat Instagram een ​​slimme keuze heeft gemaakt door het een integraal onderdeel van het profiel te maken. Beide besparen ruimte (je kunt nu “Doom metal fiend” en “Proud mom” op twee regels zetten) en onderschrijven genderidentiteit als iets dat net zo belangrijk is als links en andere essentiële informatie.

Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *