Intel AI GTA 5 zorgt ervoor dat het er realistisch uitziet, maar niet beter

Zag gisteren Mass Effect: Legendary Edition-lancering, Dat is een geremasterde versie die kunstmatige intelligentie gebruikt om veel texturen van het originele spel te upgraden, zodat het er beter uitziet met een resolutie van 4K.

Dit is niets vergeleken met waar Intel aan werkt. In de video met de titel “Verbeter realistische beeldverbetering” die hieronder is opgenomen, komt Intel aan bod Grand Theft Auto 5 Nadat het door een neuraal netwerk is geleid om de straten van Los Santos er realistischer uit te laten zien. Het werkt.

U kunt het werk van onderzoekers Stephan R. Richter, Hassan Abu Al Haija en Vladlin Colton hieronder:

Vanuit het perspectief van een leek kijkt het proces naar de frames van Grand Theft Auto, splitst het de scène op in verschillende elementen en koppelt ze vervolgens aan afbeeldingen van een echte stad. Hij kan vervolgens delen van die afbeeldingen gebruiken om afbeeldingen uit het spel te wijzigen.

De meest opvallende veranderingen zijn de gladdere wegstructuur, de glimmende auto’s en de tinten die een groot deel van de wereld grijs maken. Het lijkt mij realistischer. Maar het ziet er ook saai uit. Dit komt waarschijnlijk omdat de afbeeldingen die het systeem trekt allemaal Duitse steden zijn, niet de door Californië geïnspireerde zonnige plekken van GTAV. Een groep zonnige foto’s kan een aangenamer resultaat opleveren.

Intel’s video beweert niet dat dit proces games er beter uit laat zien, maar het is realistischer. Een groot deel van de video werd besteed aan het vergelijken van het gebruikte proces met oude methoden om hetzelfde te doen, waarvan de onderzoekers beweren dat het “tijdelijk onstabiel” is en wazige oppervlakken en hallucinaties van bomen in de lucht veroorzaakt.

READ  Brief maandag over het spelen van PS4-games op PS5, co-op en Bethesda

Hoewel ik wil dat games meer kunstgericht zijn dan louter feitelijk, lijkt het erop dat het slechts een kwestie van tijd is voordat dergelijke tools beschikbaar komen voor artiesten. Ik vind dat spannend.

Written By
More from Aubrey Mason

Man zegt dat hij werd gebeten door een buspassagier die weigerde een masker te dragen

Een gehandicapte man beweert dat hij werd gebeten door een boze buspassagier...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *