Intel investeert $ 253 miljoen in de digitale eenheid van Reliance

Intel investeert $ 253 miljoen in de digitale eenheid van Reliance

Voorzitter Mukesh Ambani van Reliance Industries (RIL) houdt een toespraak tijdens de 42e jaarlijkse algemene vergadering van het bedrijf in Mumbai op 12 augustus 2019.IANS

Reliance Industries Ltd zei vrijdag dat Intel Corp een belang van 0,39% in zijn digitale eenheid, Jio Platforms, zou kopen voor 18,95 miljard roepies ($ 253,55 miljoen). Inclusief de investering van Intel zullen Jio Platforms in totaal 1,18 biljoen roepies bij investeerders hebben opgehaald.

Reliance Industries Limited heeft vrijdag aangekondigd dat Intel Capital, de investeringspoot van chipgigant Intel, Rs 1894 crore heeft geïnvesteerd in Jio Platforms.

Jio Platforms heeft nu een eigenwaarde van Rs 4.91 lakh crore

Jio Platforms heeft nu een eigenwaarde van Rs 4,91 lakh crore en een ondernemingswaarde van Rs 5,16 lakh crore. De investering van Intel Capital zal zich volledig verwaterd vertalen in een aandelenbelang van 0,39 procent in Jio Platforms, aldus het bedrijf.

“We zijn verheugd om samen te werken met Intel om de capaciteiten van India op het gebied van geavanceerde technologieën te verbeteren die alle sectoren van onze economie zullen versterken en de levenskwaliteit van 1,3 miljard Indiërs zullen verbeteren”, aldus Mukesh Ambani, voorzitter en algemeen directeur van Reliance Industries.

Intel Capital voegt zich bij de lijst van grote bedrijven zoals Silver Lake en Facebook die onlangs hebben geïnvesteerd in Jio Platforms, waardoor het totale investeringsbedrag Rs 117.588,45 crore bedraagt. Jio Platforms, een volledige dochteronderneming van Reliance Industries, heeft vandaag meer dan 388 miljoen abonnees.

Reliance Jio

Wendell Brooks, Intel Capital President, zei: “Jio Platforms ‘focus op het toepassen van zijn indrukwekkende technische mogelijkheden om de kracht van goedkope digitale diensten naar India te brengen, sluit aan bij Intel’s doel om baanbrekende technologie te leveren die levens verrijkt”.

READ  Senior All-Star Games vanavond in Dods Hall bij SUNY Fredonia | Nieuws, sport, banen

“Met deze investering zijn we verheugd om de digitale transformatie in India te stimuleren, waar Intel een belangrijke aanwezigheid heeft.” Jio Platforms heeft aanzienlijke investeringen gedaan in het hele digitale ecosysteem, mogelijk gemaakt door toonaangevende technologieën op het gebied van breedbandconnectiviteit, slimme apparaten, cloud- en edge computing, big data-analyse, kunstmatige intelligentie, Internet of Things, augmented en mixed reality en blockchain.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *