Interactief gebouwen en mensen zien die er niet echt zijn

Door historisch Wolvega wordt een wandelroute ontwikkeld. De route maakt gebruik van augmented reality: een bijzondere applicatie die de verhalen vertelt van een aantal historische figuren, verhalen en bezienswaardigheden.

De initiatiefnemer van Museum ‘t Kiekhuus werkt samen met een groot aantal partners in Wolvega. In totaal investeert de stichting 14.500 euro. De gemeente wil 1.500 euro bijdragen uit het dorpsfonds.

Verbinding met de geschiedenis

Met het project “Walking Through Historic Wolfega in Augmented Reality” wil de stichting meer verbinding leggen met de geschiedenis van het gebied. De verhalen worden verteld via een speciaal programma “MeAR Fryslânapp”. Deze verhalen worden verteld in het Nederlands, Duits, Engels en Stellingwarfs.

ervaringspunt

De wandelroute is gratis te downloaden via de MeAR Fryslân app. Zo kan de gebruiker via augmented reality (AR) interactief gebouwen en mensen die er niet waren via een smartphone/tablet bekijken. Met behulp van de Wolvega-kaart is het mogelijk om op de telefoon te zien waar de voetgangers zijn, en dus ook het pad dat ze moeten nemen. Wanneer iemand zich in de buurt van een ervaringspunt bevindt, begint een foto, video of audiofragment informatie over die locatie te geven.

Ervaring en gras

De digitale toepassing sluit aan bij de scope van de historische cultuurroute die in Zuidoost-Friesland is ontwikkeld vanuit het project ErVaren en Turfroofing. De korte route is een aanvulling op dit aanbod. Een wandelroute geeft bewoners en bezoekers inzicht in de geschiedenis van Wolvega.

trotse biefstuk

Een applicatie die nog relatief onbekend is, maar wel steeds vaker wordt gebruikt. Volgens de gemeente is het aan te raden mee te werken aan de uitvoering van de landelijk bekende en gebruikte route in Zuidoost-Friesland, zodat toeristen en vakantiegangers deze route makkelijker kunnen vinden. Om dit pad te promoten is het van belang aansluiting te zoeken bij de marketingorganisatie Stiekm Trots en de marketingorganisatie Leisure Marketing in Zuidoost-Friesland, zodat het pad ook wordt opgenomen in de database van de regio.

More from Madison Garrett
Columbia struikelt in chippy laatste wedstrijd op Pine Grove | Sport
PINE GROVE – In de meest buitengewone voetbalseizoenen had het voetbalteam van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *