De beste Pokemon-spellen, gerangschikt van slechtste naar beste

Pokemon nam bijna onmiddellijk de wereld over. De multimedia-moloch staat bekend om zijn rijkdom aan anime, anime, games, ruilkaartspellen, kleding, verzamelobjecten en natuurlijk videogames. Dat is niet slecht voor een bescheiden kleine Japanse RPG over het vangen van wilde wezens. De kern van Pokemon is altijd de belangrijkste RPG-serie geweest, die een fervente schare fans heeft aangetrokken en zelfs een levendige toernooiscène heeft voortgebracht. Elk van deze RPG’s voegde nieuwe elementen en functies toe aan de langlopende franchise, maar sommige hadden zeker meer impact dan andere. We hebben elk belangrijk Pokémon-spel nader bekeken en vastgesteld welke er net iets boven zijn. Hier zijn de beste Pokemon-spellen, gerangschikt van zeer ineffectief tot zeer effectief.

10. Pokemon Zwart en Wit 2

pokemon zwart en wit 2

Alle Pokemon-games spelen zich losjes af in een gemeenschappelijke wereld, maar Black and White 2 is het enige echte vervolg op de serie. De serie draait rond twee jaar na Pokemon Black and White, over de heropkomst van Team Plasma. Hoewel het in hetzelfde gebied plaatsvond, bevatte het nieuwe steden en regio’s die niet toegankelijk waren in de eerste game, en een heleboel nieuwe mechanica. Dat toernooi omvatte het Pokemon World Championship met beroemde trainers uit de geschiedenis van de serie en een nieuwe side-game van PokeStar Studio. Maar hoewel het een leuk vervolg was op een al krachtig Pokémon-spel, was het minder nieuw en vertegenwoordigde het niet de gebruikelijke mate van verandering die we zien in een geheel nieuwe Pokémon-generatie.

zie onze Pokemon Black and White 2 filmrecensie.


9. Pokemon: Laten we gaan

Pokemon: laten we gaan
Pokemon: laten we gaan

Deze Switch-game was een opwarmertje, aangezien fans reikhalzend uitkeken naar de geheel nieuwe generatie Sword and Shield. Pokemon: Let’s Go neemt een hint van de klassieke Pokemon Yellow, die een vergelijkbaar perspectief en buddy-systeem heeft. Deze keer kan je vriend Pikachu of Eevee zijn, afhankelijk van welke versie je hebt gespeeld. De Hulk was in feite een remake van de originele Pokemon Yellow, dus het bevatte dezelfde originele set van 151 monsters, vers weergegeven in Switch HD-stijl. Let’s Go was een leuke throwback en een leuke manier om bezig te blijven in afwachting van de komst van de nieuwe generatie. Het introduceerde ook Pokemon om in de open lucht te zwerven — een functie die bij Sword and Shield bleef — en heeft een gestroomlijnd opnamesysteem dat lijkt op Pokemon Go.

zie onze Pokemon: laten we gaan recensie.


8. Pokemon Zwart en Wit

pokemon zwart en wit
pokemon zwart en wit

Pokemon Black and White was de tweede nieuwe inzending op de Nintendo DS, na Diamond en Pearl, en bevatte nieuwe functies, zoals het veranderen van seizoenen die nieuwe regio’s zouden ontgrendelen en het uiterlijk van twee Pokemon zelf zouden beïnvloeden. Je kunt ook deelnemen aan Triple Battles met een team van drie Pokémon, wat een aantal van de meer complexe gevechtstactieken mogelijk maakt, zoals samengestelde bewegingen. Dit was echter de vijfde generatie van een serie die algemeen bekend staat als zeer repetitief, en de DS kreeg al nieuwe input, dus sommige spelers en critici beginnen de formule beu te worden.

READ  Het populaire gratis overlevingsspel Muck bestaat omdat YouTuber zout werd

zie onze Pokemon zwart-wit recensie.


7. Pokemon Diamond en Pearl

Pokemon Diamond en Pearl
Pokemon Diamond en Pearl

Pokemon Diamond en Pearl waren de andere DS-inzendingen en ze wonnen meer populariteit op het platform door gebruik te maken van nieuwe hardware. De basis gameplay-veranderingen ten opzichte van de rest van de serie waren minimaal, bestaande uit fine-tuning zoals aanpassingen aan aanvalstypes en de toevoeging van de Pokemon Contests mini-game. Maar diamanten en parels zijn het meest bekend vanwege het debuut van het Global Trade Station, of GTS. Door gebruik te maken van de wifi-verbinding van de DS, kunnen spelers van over de hele wereld verbinding maken en gevangen monsters ruilen. Circulatie is vanaf het begin de basis geweest van de identiteit van de keten en dit was een belangrijke innovatie die hielp om het volledige potentieel van het concept te realiseren. Hoewel de eerste stappen online zwaar en onhandig waren volgens moderne normen, hielp het Nintendo de weg vrij te maken om zijn online handelsfuncties te blijven repliceren. Deze games zullen later dit jaar ook een remake worden, getiteld Brilliant Diamond en Shining Pearl, op de Nintendo Switch.

zie onze Pokemon Diamond en Pearl recensie.


6. Pokemon Zon en Maan

Pokemon Zon en Maan
Pokemon Zon en Maan

De tweede Nintendo 3DS Pokemon-inzendingen voelden duidelijk anders aan dan veel van hun voorgangers. Misschien deels vanwege de nieuwe tropische setting, losjes gebaseerd op Hawaï, genaamd Alola, waren de omgeving en het uiterlijk van de personages heel anders dan alles wat daarvoor was. De game heeft ook een aantal nieuwe functies toegevoegd, zoals een hoger niveau van karakteraanpassing. Het bracht ook nieuwe vormen van Alolan voort uit Pokemon, regionale varianten van klassieke favorieten die, volgens de traditie, anders zijn geëvolueerd op basis van hun omgeving. Dit idee zal worden voortgezet in het volgende Sword and Shield, en het is een functie die zo populair is dat we verwachten dat deze verder zal doorgaan. Sun and Moon was ook uniek omdat ze werden opgevolgd met een paar verbeterde versies, Ultra Sun en Ultra Moon, slechts een jaar na hun oorspronkelijke release.

zie onze Pokemon Zon en Maan recensie.


5. Pokemon zwaard en schild

Pokemon zwaard en schild
Pokemon zwaard en schild

De recente games in de Pokemon-canon voor Nintendo Switch hebben een aantal belangrijke veranderingen teweeggebracht, sommige bekender dan andere. De meest controversiële verandering vóór de release van de game kwam zelfs met de aankondiging dat The Pokémon Company de traditie zou doorbreken en niet langer alle eerdere Pokémon zou ondersteunen, aangezien de Pokedex enorm groeide. Het heeft in totaal 81 nieuwe monsters toegevoegd, evenals 13 regionale varianten.

Sword en Shield hebben de vorige twee Mega-evoluties vervangen door een nieuw item om de grootte van je Pokémon te vergroten tot Kaiju-grootte met behulp van Gigantimaxing – wat hand in hand ging met een nieuwe gigantische raid-baasmonteur. De games introduceerden ook de Wild Area, speciale gebieden in de gamewereld die wemelen van de wilde, zichtbare Pokémon die vrij rondlopen. In Wild Area had je vrije controle over de camera om de Pokemon te bekijken, ze in gevechten te betrekken en foto’s te maken.

READ  Netflix werkt aan een animatieserie over Splinter Cell-games

Pokemon Sword and Shield is ook de eerste Pokemon die enorme uitbreidingen na de lancering aanbiedt. De DLC-packs Isle of Armor en The Crown Tundra kwamen respectievelijk in de zomer en de herfst na de release en herintroduceerden een aantal van de Pokemon die uit de oorspronkelijke game waren verwijderd, samen met nieuwe Pokemon en varianten.

zie onze Pokemon Sword and Shield filmrecensie.

4. Pokemon Ruby en Sapphire

Pokemon robijn en saffier
Pokemon robijn en saffier

De Game Boy Advance bracht de derde generatie Pokemon-spellen, Ruby en Sapphire. Op dit moment is de sjabloon ingesteld voor wat een nieuwe Pokémon-game zal zijn: nog een vrachtwagen vol monsters om te verzamelen, een nieuwe verhaallijn en enkele nieuwe functies. Deze keer kregen de games een grafische upgrade van de Game Boy-versies, samen met Double Battles die tegelijkertijd Pokémon gebruiken. Deze versies brachten ook Pokémon-vaardigheden voor meer strategische aanpassingen. Bovendien kun je met maximaal vier spelers tegelijk omgaan in plaats van slechts twee. Tegelijkertijd hadden sommige spelers het gevoel dat de serie uit hun hoofd al begon te veranderen, en de moeilijkheid om Pokémon van vorige Game Boy-generaties te importeren zorgde voor enige fanfare.

zie onze Pokemon review Omega Ruby en Omega Sapphire.


3. Pokemon X en Y

Pokemon x en y.
Pokemon x en y.

De eerste inzendingen werden in 2013 uitgebracht in 3DS en Pokemon X en Y, maar bleven daarna nog lang populair vanwege hun pure kwaliteit, spelbalans en rijkdom aan functies. Deze inzendingen waren de eersten die een volledig 3D-weergave gebruikten en introduceerden het nieuwe Fairy Pokemon-type om het krachtige Dragon-type te helpen balanceren. Deze generatie introduceerde ook de nieuwe Mega Evolutions, waarmee een volledig geëvolueerde Pokémon tijdelijk een speciale nieuwe vorm zou kunnen aannemen. Bovendien zitten de games nog steeds boordevol nieuwe content en functies voor levenskwaliteit, zoals luchtgevechten, menigtegevechten en een Tamagotchi-achtige modus genaamd Pokemon-Amie. Hoewel ze vasthielden aan de traditie zoals veel andere Pokemon-spellen van hun tijd, waren X en Y goed genoeg ontworpen dat fans er niet veel om gaven.

zie onze Pokemon X en Y recensie..


2. Pokemon Rood, Blauw en Geel

Pokemon blauw, rood en geel
Pokemon blauw, rood en geel

De originele games die een wereldwijd fenomeen begonnen. Deze Game Boy-klassieker mist een deel van de pasvorm en afwerking die in latere versies van de franchise zal komen, maar het is nog steeds ongelooflijk veerkrachtig. Alle sleutelstukken die een geweldige Pokémon-game maken, zijn hier te vinden, waaronder een uitgebreide verhaallijn voor het vangen van monsters, charmante chiptun-muziek, een rivaliserend personage dat op je hielen bijt, en natuurlijk de aanwezigheid van een zeldzame legendarische en moeilijk te vinden Pokémon. Deze games vormden een model voor iedereen om te volgen en bevatten enkele van de meest iconische Pokemon-ontwerpen ooit, zoals Charizard, Pikachu en Gengar.

Pokemon Red and Blue werd als eerste uitgebracht en moedigde het cross-game handelsaspect aan dat nog steeds een nietje in de serie is. Pokemon Yellow volgde slechts een jaar later in Amerika, voortbouwend op de enorme populariteit van Pokemon met een verbeterde versie die direct hulde bracht aan de populaire animatieserie. In Geel, in plaats van een starter-Pokemon te kiezen, krijg je een Pikachu net als Ash op tv (hoewel je alle drie de starters later kunt krijgen). Net als in de anime blijft je leerling Pikachu zijn schattige kleine zelf en evolueert hij nooit naar Raichu. Sommige trainers zijn toegevoegd of hun uiterlijk is veranderd om meer op de anime-serie te lijken.

READ  Apple kondigt de beste App Store-apps en -games van 2020 aan - nog een ding

zie onze Pokemon Rood / Blauw / Geel recensie.


1. Pokémon Goud, Zilver en Kristal

Pokemon Goud en Zilver
Pokemon Goud en Zilver

Gelegen tussen het bescheiden begin van de serie en het déjà vu-gevoel dat in veel van de sequels voorkomt, was Pokemon Gold en Silver een tweedejaars inspanning die voor veel fans de goede plek bereikte. Deze sequels, uitgebracht in Game Boy Color, brachten alle originele Pokémon van Red en Blue terug met een nieuw verbeterd uiterlijk, terwijl er 100 nieuwe pocketmonsters werden toegevoegd om te verzamelen. Net als Rood en Blauw is het sterk afhankelijk van een handelsmechanisme, waarbij goud en zilver enigszins verschillende combinaties bieden om gepassioneerde coaches aan te moedigen om te communiceren met hun gemeenschap en vrienden.

Maar naast een simpele opknapbeurt, introduceerden Pokemon Gold en Silver net zoveel nieuwe mechanica en functies in de serie als het origineel. Die cycli omvatten een dag- en nachtcyclus en een wekelijkse kalender, dus sommige Pokemon zouden alleen op bepaalde tijden van de dag of op specifieke dagen van de week verschijnen. Pokemon kreeg de mogelijkheid om items te behouden die de gezondheid herstellen of negatieve statistieken verbeteren. Goud en zilver introduceerden nieuwe “glimmende” Pokemon, uiterst zeldzame varianten met speciale kleuren en verbeterde statistieken. Ze hebben ook niet één maar twee nieuwe soorten Pokemon toegevoegd: Steel en Dark, om respectievelijk Poison en Psychic Pokemon aan te nemen. En ze introduceerden het fokken van Pokémon, waardoor spelers hun favoriete monsters konden koppelen om een ​​nieuw ei te produceren dat zou uitkomen in een Pokémon die basisbeloningen van zijn ouders had geërfd.

Pokemon Gold en Silver blijft een van de rijkste iteraties van de franchise. Naast acht sportscholen in het Johto-gebied, brachten Gold en Silver spelers terug naar de originele Kanto-modus voor een tweede set badges, waardoor de ervaring aanvoelt als twee games in één.

Veel fans beschouwen Pokemon Gold en Silver nog steeds als een hoog watermerk voor deze serie. Net als rood en blauw kregen goud en zilver een verbeterde versie genaamd Pokemon Crystal. Dit was grotendeels vergelijkbaar met goud en zilver, hoewel het enkele opmerkelijke toevoegingen had. Spelers konden voor het eerst het geslacht van hun personage kiezen, nieuwe animaties toegevoegd om de strijd te beginnen en de Battle Tower geïntroduceerd voor een handschoen van Pokemon-spreuken. Goud en zilver kregen in 2009 ook veelgeprezen nieuwe releases, Heartgold en Soulsilver, op de Nintendo DS.

zie onze Pokemon HeartGold en SoulSilver Review.

Written By
More from Aubrey Mason
BattlEye Anti-cheat bevestigt Steam Deck-ondersteuning
Epic Games heeft gisteren aangekondigd dat Easy Anti-Cheat nu beschikbaar is Heeft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *