Speciaal onderzoeksteam gevormd door UP To Probe The Rise Of Vikas Dubey

NDTV News

Vikas Dubey: De SIT zal haar rapport uiterlijk 31 juli indienen bij de regering (Bestand)

Lucknow:

Een speciaal onderzoeksteam (SIT) zal de opkomst van gangster Vikas Dubey in de wereld van de misdaad onderzoeken en hoe hij eerder deze maand acht politieagenten in een hinderlaag in zijn geboortedorp wist te vermoorden, zei de regering van Uttar Pradesh zaterdag. Of de politie in het verleden effectief actie heeft ondernomen tegen Dubey toen zij klachten tegen hem ontving, zal het team, dat bestaat uit een hoge functionaris van de Indiase administratieve dienst en twee politieagenten van de Indiase politie, onderzoeken.

De SIT zal haar rapport uiterlijk 31 juli indienen bij de regering, aldus de verklaring.

Het sondeteam zal intelligentie en operationele storingen onderzoeken die eerder deze maand hebben geleid tot de dood van acht politiepersoneel, toen ze het huis van Dubey bij Kanpur waren binnengevallen.

‘Was er op de dag van het incident laksheid bij het verzamelen van informatie over de vuurkracht van de crimineel. Hoe groot was de laksheid, het politiebureau had voldoende informatie? De SIT zal dit feit onderzoeken en zal aangeven wiens schuld het was ‘, zei de UP-regering.

Na samen met zijn handlangers de misdaad te hebben gepleegd, was Dubey het dorp ontvlucht. Donderdag dook hij op bij een prominente tempel in Madhya Pradesh’s Ujjain, waar hij werd gearresteerd.

Op vrijdagochtend werd hij neergeschoten door de Uttar Pradesh Special Task Force – die hem over de weg uit Ujjain terugbracht – toen hij het pistool van een officier griste, na het ongeval met de auto waarin hij reed, zei de UP-politie.

READ  Persona 3-update: wat zijn Twilight-fragmenten en hoe u ze kunt verkrijgen

Vijf van zijn medewerkers werden de afgelopen week ook in afzonderlijke ontmoetingen gedood.

Het onderzoeksteam zal verschillende aspecten van de opkomst van de gangster onderzoeken, waaronder de vermeende passiviteit van de politie tegen Dubey in het verleden.

‘Welke actie is er ondernomen om de borgtocht van zo’n productieve crimineel op te heffen? Welke actie was tegen hem ondernomen op grond van de Gunda Act, NSA en Gangster Act en als er laksheid was, wat was dan het niveau?’ zei de regering.

“Er werd vastgesteld dat Vikas Dubey en zijn medewerkers wapenvergunningen kregen? Wie heeft hen de vergunningen verleend ondanks dat zij bij zoveel misdaden betrokken waren en hoe konden de vergunningen en de wapens bij hen blijven?” – zal de SIT onderzoeken.

Na de dood van Dubey in de ontmoeting had het congres een door het Hooggerechtshof gecontroleerd onderzoek naar de Kanpur-episode en de vermeende crimineel-politicus-nexus geëist.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *