Inzendingen voor de nieuwe vlag van Mississippi zijn onder andere Elvis Presley

Inzendingen voor de nieuwe vlag van Mississippi zijn onder andere Elvis Presley

Bijna 2.700 openbare voorstellen om de staatsvlag van Mississippi te vervangen, zijn online vrijgegeven – waaronder enkele met bierblikjes, Elvis Presley en Kermit the Frog.

De negen leden tellende Commissie die de vlag van de staat Mississippi herontwerpt, kiest nu elk vrijdag 25 van hun favoriete inzendingen, waardoor het potentiële veld wordt beperkt tot maximaal 225 inzendingen, zei woordvoerder van het Mississippi Department of Archives and History, Michael Morris. In totaal werden 2.693 inzendingen ontvangen door de MDAH, die plaatste de inzendingen op haar website Maandag.

De uiteindelijke vervanging van de Verbonden strijdvlag – die alom als racistisch werd veroordeeld en vorige maand met pensioen was gegaan – mag het Verbonden symbool niet bevatten en moet de zin “In God We Trust” bevatten, zei de MDAH.

De commissie zal dan haar collectieve top tien keuzes moeten rangschikken voor een vergadering op 14 augustus, wanneer vijf definitieve ontwerpen zullen worden goedgekeurd en op de website van MDAH zullen worden geplaatst voor publieke commentaar, zei Morris.

De commissie is dan van plan om op 2 september haar definitieve besluit te nemen voordat het op 3 november over de hele staat naar de kiezers gaat.

Naast inzendingen met Presley – een knipoog naar zijn geboorteplaats, evenals die van Muppets-maker Jim Henson – werden sommige van de voorgestelde ontwerpen door kinderen getekend en velen bevatten de magnolia-bloesem, de officiële bloem van de staat, meldt het Clarion Ledger.

Anderen voegden blauwe lijnen toe die de Mississippi-rivier kunnen horen, verwijzingen naar universiteitsvoetbal bevatten of “In Allah vertrouwen wij” lezen, meldt de krant.

READ  PS5 Showcase-evenement op 16 september: kunnen we de prijs te weten komen?

Met postdraden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *