iOS 16.4.1 voor iPhone is beschikbaar met bugfixes en verbeteringen

iOS 16.4.1 voor iPhone is beschikbaar met bugfixes en verbeteringen

Apple heeft onlangs iOS 16.4 uitgebracht. iOS 16.4 heeft veel nieuwe functies en bugfixes, maar daarna verschijnen er nog steeds enkele problemen. Zo zijn er veel klachten over de Weer-app die traag is of niet werkt. Apple is erin geslaagd deze problemen via de server op te lossen, dus deze nieuwe update verhelpt andere problemen. Dit omvat een oplossing voor Siri en emoji. Naast iOS 16.4.1 is ook iPadOS 16.4.1 beschikbaar.

De nieuwste iOS-update wordt momenteel uitgerold. Het kan dus even duren voordat de update voor u zichtbaar wordt. Updates brengt Apple doorgaans vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd uit. Het heeft geen zin om in de reacties te melden dat je de update nog niet ziet. Zie ook ons ​​artikel over iOS-installatieproblemen.

iOS 16.4.1 is beschikbaar

iOS 16-gebruikers klagen al een tijdje over verschillende problemen op hun iPhone en iPad. Crashes en fouten zijn zichtbaar en gaan vaak voorbij, tot ongenoegen van gebruikers. Het is onwaarschijnlijk dat alle problemen nu worden opgelost met iOS 16.4.1, maar Apple heeft in ieder geval een aantal bugs verholpen. Er was bijvoorbeeld een probleem waardoor Siri niet reageerde, en er was ook een probleem waardoor de duwende hand-emoji geen huidskleurverschillen vertoonde. Hieronder vindt u de volledige release-opmerkingen voor iOS 16.4.1 en iPadOS 16.4.1.

iOS 16.4.1 release-opmerkingen

Deze update bevat belangrijke bugfixes en beveiligingsupdates voor uw iPhone/iPad, waaronder:

  • De duwende hand-emoji vertoonde geen verschillen in huidskleur
  • In sommige gevallen reageerde Siri niet

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple-apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vindt u op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 16.4.1 downloaden

Ga als volgt te werk om iOS 16.4.1 te downloaden:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update verschijnt.
  2. tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je apparaat opnieuw is opgestart en de installatie is voltooid.
READ  5 redenen om uit te kijken naar de nieuwe mobiele Playdate

U kunt de update ook vanaf uw computer uitvoeren. Om dit te doen, sluit je je iPhone of iPad met een kabel aan op je Mac en open je Finder (of iTunes in macOS Mojave of eerder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op uw aangesloten apparaat en kies Controleren op updates. De update wordt vervolgens gedownload en vervolgens op uw apparaat geïnstalleerd.

Kijk ook naar

iPhone-update: hier leest u hoe u de nieuwste versie van iOS installeert

Hoe werk je de software op je iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie? In deze tip leggen we uit hoe je je iPhone updatet met of zonder computer.

Heb je een proefversie gebruikt en wil je geen proefversies meer ontvangen? Vergeet niet om je af te melden voor het bètaprogramma als je geen bèta meer wilt spelen.

Kijk ook naar

Hier leest u hoe u zich kunt afmelden voor bètaversies van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als u niet langer openbare bèta’s van iOS, macOS en tvOS wilt installeren, kunt u zich eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?
Soms kan het even duren voordat je de update op je toestel ziet. Dit heeft te maken met het feit dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Dat lees je in dit artikel: Daarom duurt het installeren van iOS-updates automatisch langer. Als je iOS na een tijdje nog steeds niet kunt updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Kijk ook naar

Let op: Houd reacties on-topic, specifiek en duidelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of de download is gestart/geslaagd voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar wordt. Ook dit hoeft u niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *