IOS14: Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies – Radar

Apple heeft deze week de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem uitgebracht. In dit artikel vind je de meest opvallende innovaties van iOS14.

IOS14 is beschikbaar vanaf de iPhone 6S. U kunt iOS14 ook installeren op de iPhone SE (beide generaties) en iPod touch (7e generatie).

U kunt iOS 14 als volgt downloaden:

  • Ga naar Instellingen’
  • Ga naar ‘Algemeen’
  • Klik op Software-update.
  • Hier kun je iOS14 downloaden. Zorg ervoor dat je verbonden bent met een wifi-netwerk en dat je batterij voldoende is opgeladen (of dat je telefoon in de oplader zit).

Als u iOS14 heeft gedownload, kunt u profiteren van de nieuwste functies.

Widgets toevoegen

Een eerste grote verandering is de toevoeging van widgets. Met een widget kun je een app vergroot op je homescherm plaatsen, zodat je bepaalde informatie kunt zien zonder de app te openen. Denk bijvoorbeeld aan het weerbericht, je agenda of je to-do-lijst.

Je voegt een widget toe door je vinger op het scherm te houden totdat de icoontjes gaan trillen. Als je rechtsboven op het plusteken klikt, kun je kiezen uit alle beschikbare widgets.

Organiseer apps beter

Apple heeft geprobeerd om met de zogenaamde App Library voor orde op je homescherm te zorgen. Deze app-bibliotheek is te vinden op het meest rechtse startscherm, waar al je apps netjes zijn gecategoriseerd in mappen. Ook zit hier een zoekfunctie, waarmee je snel bij de gewenste app uitkomt.

U kunt er ook voor kiezen om startschermen te verbergen. Dit doe je door je vinger op het scherm te houden totdat de tegels beginnen te trillen, en vervolgens op de grijze stippen onderaan je scherm te klikken. Hier kunt u selecteren welke startschermen u wilt verbergen.

READ  NIPER JEE 2021 resultaat aangekondigd op niperhyd.ac.in website; Download hier de rangkaart van de meester

Speel video’s beeld-in-beeld af

Met iOS14 kun je ook video’s afspelen en tegelijkertijd iets anders op je telefoon doen. Dit doe je met de picture-in-picture functie. Hierdoor blijft de video spelen (en u kunt deze bekijken) terwijl u door uw telefoon navigeert.

U kunt dit op twee manieren activeren. Een manier is om op het beeld-in-beeld-pictogram te klikken terwijl u een video bekijkt. Dit is een grijze rechthoek met een pijl erin die naar een kleinere rechthoek wijst. Deze vind je bovenaan je scherm (tijdens het bekijken van een video). Een tweede manier is om op de homeknop te drukken.

Nog niet elke app, inclusief YouTube, ondersteunt picture-in-picture. Het is waarschijnlijk dat deze apps uiteindelijk beeld-in-beeld zullen ondersteunen.

Geluidsherkenning voor doven en slechthorenden

Een andere interessante nieuwe toevoeging is ‘Geluidsherkenning’. Met deze functie kun je je apparaat geluiden laten herkennen zoals de deurbel, de rookmelder of een huilend kind. Als je iPhone dit apparaat herkent, ontvang je een trilmelding op je telefoon.

Je zet geluidsherkenning aan door naar je instellingen te gaan en ‘Geluidsherkenning’ te selecteren onder ‘Toegankelijkheid’. Hier kun je per geluid aangeven of je wilt dat je telefoon ze herkent.

Kies een andere standaardbrowser of e-mailapp

Apple heeft het ook mogelijk gemaakt om de standaardbrowser te wijzigen. Ten eerste werd er automatisch een link geopend in Safari, ook als je liever zelf Google Chrome gebruikt. U kunt dit nu aanpassen.

Dit kun je aanpassen door in je instellingen naar beneden te scrollen. Tik hier op een browser, bijvoorbeeld Google Chrome, en geef aan dat je deze als standaardbrowser wilt instellen. U kunt ook een andere browser instellen als uw standaardbrowser, zoals Firefox of DuckDuckGo. Hiervoor moet je natuurlijk eerst de browser downloaden uit de App Store.

READ  Wear OS-update maakt het downloaden van apps eenvoudiger

U kunt hetzelfde doen met uw e-mailtoepassing. Gebruik je liever bijvoorbeeld Gmail of Outlook, dan kun je dit op dezelfde manier instellen als de standaard applicatie.

Foto’s met bijschriften

U kunt nu ook foto’s een bijschrift geven, zodat u ze gemakkelijk kunt terugvinden. Dit doe je door een afbeelding te selecteren in ‘Foto’s’ en deze naar boven te slepen. Vervolgens verschijnt er een veld waar u het bijschrift kunt toevoegen.

iCreate heeft een lijst met meer verborgen functies van iOS14.

More from Madison Garrett

Herinner je je EA’s Rocket Arena nog? Het is gratis bij Amazon Prime Gaming • Eurogamer.net

Rocket Arena, EA’s kleurrijke competitieve multiplayer-shooter, werd in juli gelanceerd met nauwelijks...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *