iPhone 13 Cinematic Mode-video opgenomen op straat zonder extra apparatuur

Video in bioscoopmodus is Een van de nieuwe functies in de kop ondergeschikt iPhone 13. De grote vraag was hoe het in het echte leven zou presteren. De demo van Apple was ongelooflijk indrukwekkend, maar dat was natuurlijk afhankelijk van professionele verlichting en alles wat nodig was om een ​​geweldig resultaat te krijgen.

We hebben al één antwoord, van WSJ’Joanna Stern, uit Een muziekvideo opnemen in de studio, wederom met professionele verlichting en installatie apparatuur. Maar een nieuwe muziekvideo gefilmd met de iPhone 13 zelf geeft een realistischer idee…

Bioscoopmodus actief mode afbeelding Voor video, kunstmatige vervaging aan de achtergrond toevoegen – terwijl ook selectieve focus en een automatische selectie van AI-aangedreven focuspunten mogelijk zijn.

Stern was niet zo onder de indruk van haar eigen ervaring.

Het programma worstelt om erachter te komen waar dingen beginnen en eindigen. Net als de begindagen van de portretmodus, maar erger omdat de onscherpte nu beweegt en vervormt. Ik heb beelden gemaakt waarin het programma delen van neuzen en vingers heeft verloren, en worstelde met dingen als een telefoon of camera.

Maar hoewel studioomstandigheden je perfecte controle geven, wekken ze ook onze verwachtingen.

Videograaf Jonathan Morrison pakte het heel anders aan toen hij een videoclip maakte voor zangeres Julia Wolf. Gefilmd op straat met de iPhone 13 Pro – absoluut niets anders, zelfs geen gimbal.

Ik ging aan de slag met de iPhone 13 Pro en wilde meteen de camera en filmmodus testen. Het is beperkt tot 1080p 30fps, maar ik was verrast om te zien hoe scherp het was en Dolby Vision behield.

Het resultaat? Het is zeker niet perfect. Sommige van de artefacten waar Stern over heeft geklaagd, zijn zichtbaar, vooral rond Wolfe’s haar als ze haar hoofd draait. Dan zijn er dezelfde problemen die we zagen bij vroege versies van de portretmodus – kijk bijvoorbeeld naar de opening in haar rechterarm, waar de achterste stoelen in focus waren gelaten.

READ  De FBI heeft een gerechtelijk bevel verkregen om achterdeuren van de gecompromitteerde Exchange-servers te verwijderen

Elke professionele videograaf die ernaar kijkt, zal er in krimpen.

Maar eerlijk gezegd, voor een smartphonevideo is het echt geweldig. Ik betwijfel of veel Wolff-fans geobsedeerd zouden zijn door de gebreken in AI-verwerking. Het is een mooi voorbeeld van wat je kunt bereiken met een enkel apparaat en een gewone website als je genoeg talent hebt.

Daarnaast is dit natuurlijk de eerste generatie technologie. Net als de portretmodus zal deze in de loop van de tijd aanzienlijk verbeteren, aangezien Apple aan algoritmen werkt.

Voor mij is het meest opwindende aan deze mogelijkheid dat het een nieuwe generatie filmmakers zal inspireren, die kunnen beginnen met het maken van video’s met een echt filmische uitstraling met niets meer dan hun telefoons. Ik kan echt niet wachten om meer voorbeelden te zien.

Persoonlijk hou ik van het idee om meer filmisch ogende reisvideo’s te kunnen maken zonder dat ik een andere kit bij me hoef te dragen.

Bekijk de onderstaande video – maar houd er rekening mee dat deze expliciete woorden bevat.

Wat denk je? Laat het ons weten in de reacties.

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Written By
More from Lesley Curry

Snapchat laat controversieel snelheidsfilter vallen na dodelijke crashes, rechtszaken

Snapchat won aan populariteit door gebruikers in staat te stellen foto’s en...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *