iOS 17: zeven functies die dit najaar mogelijk op de iPhone verschijnen

iOS 17: zeven functies die dit najaar mogelijk op de iPhone verschijnen

Met nog minder dan twee maanden te gaan tot de Worldwide Developers Conference, doen geruchten de ronde dat Apple de volgende generatie iOS uitbrengt. iOS 17 zal naar verwachting geen belangrijke vlaggenschipfunctie hebben, zoals het vergrendelscherm in iOS 16, maar er zijn enkele opmerkelijke verbeteringen in de maak.


In werkelijkheid, bloeibergMark Gurman, die vaak geloofwaardige details geeft over de plannen van Apple, zegt dat iOS 17 “veel van de meest gevraagde functies van gebruikers” zal bevatten, wat erg verleidelijk klinkt. Sindsdien hebben we hints gehoord over wat er uit een dossier zou kunnen komen Mac-geruchten De forumbron was in het verleden betrouwbaar, dus we dachten dat we enkele toevoegingen zouden kunnen benadrukken die we zouden kunnen zien.

Controlecentrum vernieuwd

We hebben een speciaal controlecentrum sinds iOS 7, maar het heeft geen merkbare updates gezien sinds iOS 11. Dat zou kunnen veranderen in ‌iOS 17‌, aangezien het gerucht gaat dat Apple van plan is het controlecentrum te herzien.

Controle Centrum


Control Center zou een nieuwe look kunnen krijgen en zou meer aanpasbaar kunnen zijn, zodat gebruikers nauwkeuriger kunnen selecteren wat wordt weergegeven en kunnen kiezen waar bedieningselementen zich bevinden voor een gestroomlijnde interface die is afgestemd op de behoeften van elke persoon.

De meest dynamische banen van het eiland

Apple introduceerde het Dynamic Island met de iPhone 14 Pro en Pro Max, en met de iPhone 15-reeks van dit jaar wordt verwacht dat alle modellen het Dynamic Island zullen hebben in plaats van de inkeping.

iPhone 14 Pro Sportuitslagen Dynamic Island


Voorlopig kan ‌Dynamic Island‌ timers, sportuitslagen, inkomende telefoontjes, waarschuwingen voor een bijna lege batterij, Apple Pay-bevestigingen, oplaadstatus, kaartaanwijzingen en meer weergeven, maar het is nog steeds beperkt in wat het kan doen, vooral voor apps van derden. .

READ  iPhone 14-camera's - Grootste veranderingen gerucht voor nieuwe iPhones

Hoewel we niet veel details hebben, is Apple naar verluidt van plan om meer functionaliteit toe te voegen aan Dynamic Island om het nog nuttiger te maken. Siri kan bijvoorbeeld overschakelen naar het ‘dynamische eiland’. Wanneer Siri is geactiveerd, kan het Siri-pictogram worden weergegeven in het Dynamic Island in plaats van onderaan het scherm, waardoor Siri minder rommelig wordt.

Hoognodige prestatieverbeteringen

Voordat er een heleboel levenskwaliteitsfuncties waren gepland voor iOS 17, beweerde Gurman dat het een “tuning” -update zou zijn gericht op bugfixes en prestatieverbeteringen. Apple blijft gefocust op het verbeteren van prestaties, efficiëntie en stabiliteit.

Apple zou zich richten op langetermijnondersteuning voor oudere apparaten, wat aangeeft dat er aan wordt gewerkt om van ‌iOS 17 een foutloze update te maken, zelfs op iPhones die niet over de nieuwste hardware beschikken.

Actieve widgets

Apple “test” een actieve widget-ervaring voor het startscherm en de Vandaag-weergave op iPhone, maar het lijkt erop dat deze functie niet wordt bevestigd voor iOS 17.

iOS 17-tools


Actieve widgets zullen meer interactieve widgets zijn, die meer doen dan alleen informatie weergeven of u op een app laten klikken. Actieve UI-elementen kunnen knoppen met één klik, schuifregelaars en meer zijn, waardoor widgets dynamischer worden.

Beter zoeken

Nieuwe versies van iOS komen vaak met verbeteringen aan Zoeken en Spotlight, en het lijkt erop dat ‌iOS 17‌ geen uitzondering zal zijn. Er is veel belangstelling voor ChatGPT en andere chatbot-experimenten die gebruik maken van AI die is getraind op webinhoud, maar zoiets geavanceerd zouden we niet verwachten van Apple.

Zoek foto's in Spotlight


Geruchten over een verbeterde zoekfunctie waren niet specifiek, maar in het verleden heeft Apple de zoekresultaten vereenvoudigd, tekst in afbeeldingen en video’s gevonden en gebruikers in staat gesteld om naar specifieke onderwerpen in afbeeldingen te zoeken. Er kunnen verbeteringen worden aangebracht aan al deze functies, samen met nieuwe zoekmogelijkheden.

READ  Reggie legt uit waarom de Nintendo Wii U geen ondersteuning voor dubbele gamepads gebruikt

Een gebied dat echt verbetering behoeft, is de zoekfunctie van Apple in de app, zoals de zoekfunctie van de app Instellingen. De Instellingen-app levert vaak geen betrouwbare resultaten voor de gewenste instelling, dus hopelijk valt dit onder de paraplu van zoekoptimalisatie.

Alternatieve app-winkels

Europese regelgeving zal Apple binnenkort verplichten om sideloading en alternatieve app-winkels te ondersteunen, waardoor klanten in Europa toegang krijgen tot apps buiten de App Store.

Openbare iOS App Store-functie Clorange


Apple werkt eraan om deze functionaliteit in iOS 17 op te nemen, maar helaas is deze naar verwachting alleen beschikbaar voor klanten die in de Europese Unie wonen. Als de wetten in andere landen veranderen, kunnen deze mogelijkheden uiteindelijk worden uitgebreid, dus het zal interessant zijn om te zien hoe Apple uiteindelijk omgaat met sideloading.

We kunnen verwachten dat Apple beveiligingscontroles heeft voor sideloaded apps, vergelijkbaar met de Mac Gatekeeper-functie die de installatie van niet-vertrouwde software verhindert, en het zou geen manier zijn voor ontwikkelaars om de vergoeding te omzeilen. Apple is nog steeds van plan ontwikkelaars kosten in rekening te brengen voor toegang tot iOS, hoewel de vergoeding mogelijk lager is dan de 15 tot 30 procent die Apple nu int.

Apple heeft tot maart 2024 om te voldoen aan de nieuwe Europese wetten, dus hoewel sideloading niet hoeft te zitten in de eerste versies van ‌iOS 17‌ die voor het publiek worden vrijgegeven, zou het op een bepaald moment tijdens de ontwikkeling van ‌iOS 17‌ moeten worden geïmplementeerd.

Een nieuwe CarPlay-ervaring

Op WWDC 2022 toonde Apple een versie van de volgende generatie van CarPlay die in 2023 wordt verwacht. Het omvat ondersteuning voor meerdere schermen in de auto, zodat de CarPlay-ervaring kan worden geïmplementeerd op het infotainmentsysteem, het instrumentenpaneel en meer.

READ  De officiële Galaxy Z Flip 3 Android 13 One UI 5-update is nu beschikbaar

Multi-display carplay van de volgende generatie


Instrumentenclusterintegratie is een nieuwe functie die Vehicle Operation meer controle geeft over voertuigfuncties, en zal integreren met de snelheidsmeter, kilometerteller, brandstofmeter en meer. De klimaatregeling van de auto is rechtstreeks toegankelijk via CarPlay, dus je hoeft CarPlay niet te verlaten om de verwarming of airconditioning aan te passen, en Apple is ook van plan een reeks handige widgets toe te voegen die informatie weergeven zoals reisduur, brandstofverbruik weer, HomeKit-apparaten en andere details die u misschien wilt tijdens het rijden.

Lees verder

Er gaan geruchten over meer functies voor iOS 17‌, waaronder wijzigingen in het altijd-aan-display, aanstaande ondersteuning voor AR/VR-headsets, verbeteringen aan de Health-app en extra focusmodusfilters. We houden alle geruchten over wijzigingen in iOS 17 in de gaten We hebben een speciale iOS 17-tourdus het loont de moeite om af en toe een bladwijzer te maken en in te checken om het laatste nieuws te zien.

Publicatiedatum

Apple zal ‌iOS 17‌ beschikbaar maken voor ontwikkelaars na het WWDC-keynote-evenement op 5 juni, en dat geeft ons een eerste blik op de nieuwe functies. Openbare bètatesters krijgen waarschijnlijk na ongeveer een maand in juli toegang, waarna het programma in september wordt gelanceerd naast nieuwe iPhone-modellen‌.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *