Is je iPhone databundel snel op? Met deze tips kunt u gegevens opslaan

Als je na twee weken klaar bent met je maandelijkse data-abonnement, is het tijd om wat van je kostbare mobiele data en MB’s te sparen. Met deze tips kom je zeker de maand door.

Lees verder na de aankondiging.

Je weet ongetwijfeld dat je altijd zoveel mogelijk wifi moet gebruiken om het mobiele datapakket van je iPhone te sparen. Wanneer je verbonden bent met een draadloos netwerk, kun je gebruikte megabytes niet meer uit je pakket verwijderen. Zolang je niet voor wifi betaalt, kun je gratis internetten.

Vooral met apps als YouTube is wifi-verbinding bijna Zou moeten. Met de volgende tips zorg je er echter voor dat je je maandelijkse datapakket niet meer overschrijdt.

iPhone-gegevens opslaan met gegevensbesparingsmodus

Veel apps willen sommige van uw datapakketten op de achtergrond stelen. Een van de gemakkelijkste manieren om uw mobiele datapakket niet te snel leeg te maken, is door de ingebouwde databesparingsmodus te gebruiken. De functie is te vinden in de iOS-instellingen en je kunt hem op de volgende manier inschakelen:

Om de gegevensbesparingsmodus op uw iPhone in te schakelen:

 1. Open Instellingen op je iPhone;
 2. ga naar het “mobiele netwerk”;
 3. Klik op Mobiele gegevensopties > Gegevensmodus;
 4. Kies vervolgens Databesparingsmodus.

iPhone beperkt nu het gebruik van mobiele data door updates en achtergrondtaken automatisch uit te schakelen.

wifi hulp? Uitschakelen!

Wi-Fi Assist is standaard ingeschakeld op uw iPhone. Deze functie wordt gebruikt wanneer de draadloze verbinding (zeer) slecht is. Naast wifi zal je iPhone (deels) ook je mobiele dataverbinding gebruiken om snel data op te halen.

Dit gaat ten koste van uw datapakket. Daarom is het slim om wifi-assistentie uit te schakelen. U kunt dit op de volgende manier doen:

 1. open instellingen”;
 2. Tik op “Mobiel netwerk” of “Mobiele gegevens”, afhankelijk van uw iOS-versie;
 3. Scroll naar beneden tot je “Wi-Fi Help” ziet;
 4. Tik op de bijbehorende schuifregelaar om de optie uit te schakelen.
READ  Wat betekent avondklok voor zorgverleners?

Schakel mobiele data uit voor iCloud

Je fotobibliotheek in de cloud is erg handig omdat je hiermee op al je apparaten toegang hebt tot je foto’s. U hebt een internetverbinding nodig om foto’s naar iCloud te uploaden. Sommige snapshots worden alleen verzonden wanneer u via een mobiele telefoon met internet bent verbonden.

Dus als je een mobiel pakket hebt dat niet zo groot is, heb je de data in een mum van tijd op. Schakel de functie dus uit en laat iOS alleen foto’s uploaden naar de cloud als je een wifi-verbinding hebt.

 1. open instellingen”;
 2. Scroll naar beneden en klik op “Foto’s”;
 3. Scroll weer naar beneden en selecteer “Mobiele data”;
 4. Schakel de schuifregelaar in Mobiele gegevens uit.

Voorkomen dat apps mobiele data gebruiken

Om het gegevensgebruik te verminderen, moet u altijd controleren hoeveel gegevens sommige apps gebruiken. Hiermee leg je eenvoudig je grootste databundelconsumenten het zwijgen op.

Ga naar “Instellingen > Mobiel netwerk”. Scroll een beetje naar beneden en onder “Mobiele data” zie je alle apps die gebruik maken van je internetverbinding. Hier wordt aangegeven welke apps je mobiele dataverbinding mogen gebruiken. U kunt apps uitschakelen die u alleen offline wilt gebruiken. Dit scheelt je een paar megabytes per maand.

Mobiel internet blokkeren met apps

Mobiele data opslaan op YouTube, Facebook en Instagram

Bekijk video’s op YouTube, luister naar muziek via Spotify en check wat je vrienden op social media hebben gepost. Doe je dit (veel) te vaak, dan zit je snel zonder mobiele data. Gelukkig kun je hier ook een groot deel van je iPhone-gegevens opslaan. Je moet dan even in de instellingen van de betreffende app duiken.

Pas de videokwaliteit aan op YouTube

Het is mogelijk om de video vooraf te downloaden in YouTube, maar je houdt hier natuurlijk niet altijd rekening mee. Daarom is het slim om de videokwaliteit wat lager in te stellen. Doe dit op de volgende manier.

READ  kan nu worden gebruikt met Bunq en meer
 1. Start de YouTube-app op je iPhone;
 2. Klik op het profielpictogram rechtsboven;
 3. Kies “Instellingen > Voorkeuren videokwaliteit”;
 4. druk op “Op mobiele netwerken”;
 5. Kies dan de optie Databesparing.
Bewaar iPhone-gegevens op YouTube en Instagram

Gebruik minder mobiele data met Instagram

Instagram heeft ook een optie om ervoor te zorgen dat de bundel niet te snel opraakt bij het scrollen door foto’s. Zo stel je het in.

 1. Open de Instagram-applicatie;
 2. Tik op het profielpictogram rechtsonder;
 3. Tik vervolgens op het menupictogram met de drie balken rechtsboven;
 4. Kies “Instellingen > Account”;
 5. Druk in het menu op “Dataverbruik”;
 6. Vink dan het vakje aan naast ‘Minder mobiele data gebruiken’.

Ben je klaar met het gebruik van Instagram? Dan lees je in onderstaand artikel hoe je in drie stappen je account afsluit.

Lees meer: ​​Instagram verwijderen in drie stappen.

Automatische video’s op Facebook uitschakelen

Zelfs als je een diehard Facebook-gebruiker bent, valt er winst te maken en kun je een deel van je iPhone-gegevens opslaan. U kunt dit doen door het automatisch afspelen van de video’s uit te schakelen en de videokwaliteit te verlagen.

 1. Open de Facebook-app op je iPhone;
 2. Druk op het menu rechtsonder (de knop met drie streepjes);
 3. Scroll naar beneden en tik op “Instellingen & Privacy > Instellingen”;
 4. Klik onder “Voorkeuren” op “Media”;
 5. Tik onder “Videokwaliteit” op “Gegevensbesparing”;
 6. Klik op “Alleen wifi” onder “Automatisch afspelen”.
Pas de videokwaliteit van Facebook aan

Apps om uw iPhone-gegevensgebruik te controleren

Vaak zie je in de app van je internetprovider hoeveel data je deze maand hebt verbruikt, en wat je nog over hebt. Het is beter om een ​​applicatie te installeren die u helpt uw ​​verbruik binnen de perken te houden.

Een dergelijke toepassing is My Data Manager VPN. De app geeft je bijvoorbeeld een seintje als je nog maar tien procent van je datapakket over hebt. Zo weet je op het juiste moment wanneer je er makkelijk mee om moet gaan.

READ  Fortnite keert mogelijk over 5 jaar terug naar iOS

De app kan ook het datagebruik van elke app volgen, maar dat betekent dat je zijn eigen ingebouwde VPN moet gebruiken. Zo zorg je ervoor dat al je dataverkeer via de app-ontwikkelaar loopt en ga je ermee akkoord dat zij deze data (anoniem) kunnen analyseren. Je hebt de VPN-functie echter niet nodig om het verbruiksalarm in te stellen.

My Data Manager VPN-beveiliging

distimo

Meer manieren om uw mobiele datagebruik te beperken

Natuurlijk zijn er veel andere manieren om ervoor te zorgen dat je je maandelijkse abonnement behoudt. Controleer altijd de instellingen van de apps die je vaak gebruikt. Er is meestal een optie waarmee u mobiele gegevens kunt besparen en het gegevensgebruik op de een of andere manier kunt beperken.

Overigens kost het plaatsen van je foto’s of video’s en het online delen ervan veel data. Houd daar dus rekening mee als je bijvoorbeeld een filmpje op TikTok wilt zetten. Probeer dit te doen wanneer uw iPhone is verbonden met een Wi-Fi-netwerk.

Soms is het ook beter om 5G uit te zetten en over te stappen naar 4G. Hoe sneller je internetverbinding, hoe meer mobiele data je gebruikt. In onderstaand artikel vertellen we je hier meer over.

Lees meer: ​​​​iPhone 12 5G uitschakelen en de gegevensmodus gebruiken om gegevens en batterijduur te besparen

Volg de ontwikkelingen van Apple

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Apple, over de Apple Watch Series 7 of de nieuwste iPhone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of Download de gratis iPhoned-app!

More from Madison Garrett

PSSSB Vet Inspector 2021 Admission Card vrijgegeven; Check de downloadlink

Punjab Service Selection Board (PSSSB) heeft de toelatingskaart vrijgegeven voor het Veterinary...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *