Tokyo Game Show VR 2021 onthuld voor Oculus Quest en pc

Tokyo Game Show 2021 (TGS) wordt het eerste grote game-evenement voor consumenten met een VR-versie.

TGS heeft vandaag zijn line-up aangekondigd en bevestigt dat de show na de COVID-19-pandemie opnieuw online zal worden gehouden. Maar de Een pagina op de officiële website van het evenement Het toont ook de VR-versie die beschikbaar zal zijn bij de lancering van de show op 30 september. Het zal lokaal beschikbaar zijn op zowel Oculus Quest-headsets als op pc, waar het met of zonder VR kan worden gespeeld.

Tokyo Virtual Reality Game Show komt deze maand

Volgens een korte beschrijving stelt de ervaring gebruikers in staat om hun favoriete personages te ontmoeten en stands te bezoeken die zijn ontworpen naar de spelwerelden. “Met dit idee gaan we de uitdaging aan om een ​​gameshow van de toekomst te bouwen”, staat in de brief. “Dat is waar het bij TGSVR om draait. De allereerste gameshow in virtual reality. Het is een geweldige ervaring.”

Gecertificeerde VR-exposanten zijn Konami, SEGA, Square Enix en Bandai Namco. Op basis van deze namen zullen we waarschijnlijk een hele reeks niet-VR-titels op de virtuele beursvloer zien, hoewel je ook VR-ontwikkelaars zoals Altdeus studio, MyDearest, op het evenement kunt verwachten. De pagina laat niet zien of de app sociale elementen zal bevatten, al is een internetverbinding vereist om dit te ervaren.

TGS zal ongetwijfeld het eerste grote game-evenement voor consumenten zijn dat dit idee uitprobeert. De show vindt meestal plaats naast E3 in juni en Gamescom in augustus als een van de drie nietjes op de gamekalender. Maar noch E3, noch Gamescom hebben tot nu toe geprobeerd enig element van hun aanbod naar virtual reality te brengen.

READ  Weekend pc-speldeals: pakket met de smaak van ruimtestrategie en gratis geschenk om te ontdekken

Het valt nog te bezien hoe Tokyo Game Show VR precies zal worden afgeleverd. Zal dit een native app zijn of kunnen we verwachten dat deze zal verschijnen als een VRChat-wereld? De service wordt zeker gebruikt om grote evenementen uit Japan te organiseren. We zullen meer informatie over het aanbod geven zodra we het hebben ontvangen.

Written By
More from Max Mcgee

Indrukken van Panasonic SoundSlayer PC Gaming Speakers

Platform: HardwareMerk: Panasonic Ik had het voorrecht om het virtuele Panasonic Press...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *