Itagaki van Ninja Gaiden heeft een nieuwe studio en zal “vereerd” zijn om met Xbox te werken

Ninja Gaiden-regisseur Tomonobu Itagaki is weer bezig met het ontwikkelen van de game met een nieuw gevormde studio, onthulde hij.

In een bericht op zijn site De sociale netwerksite Facebook Page onthulde de ontwerper dat hij Itagaki Games heeft opgericht, een nieuwe studio die niets te maken heeft met eerdere werkgevers Tecmo en Valhalla.

Hij schreef: “De afgelopen vier jaar heb ik een baan gegeven om junioren te sponsoren, maar nu heb ik het gevoel dat ik weer een spel wil maken en daar gewoon een bedrijf voor wil opzetten.”

De 53-jarige ontwerper en team Ninja Gaiden staan ​​al bijna twintig jaar achter Tecmo’s grootste games, waaronder de Dead or Alive-serie en X-Box Ninja Gaiden herstart.

Het was echter itagaki Zeer openbare onenigheid met de werkgever Na het vrijgeven van Ninja Gaiden II in 2008, verliet hij het bedrijf en spant een rechtszaak aan van een miljoen dollar wegens onbetaalde bonussen en “oneerlijke opmerkingen”.

Ninja Gaiden-regisseur Tomonobu Itagaki is teruggekeerd naar het ontwikkelen van het spel.

Na de splitsing richtte Itagaki Valhalla Game Studios op, de ontwikkelaar achter de kritiek van de critici Wii U Titel Devil’s Third. In 2017 nam hij ontslag als directeur en nam hij een adviserende rol op zich.

Devil’s Third was een zeldzame afwijking van Itagaki’s Xbox-consoles, maar zelfs deze game was dat wel Het was oorspronkelijk bedoeld als exclusief voor Xbox 360Volgens de ontwerper met Microsoft Hij zou de Valhalla-formatie gedeeltelijk hebben gefinancierd. Vanwege de verschuiving van het bedrijf naar Kinect, schakelde Devil’s Third uiteindelijk over op THQ (en later, Nintendo).

Dankzij de originele Xbox-games Dead or Alive 3 en Ninja Gaiden blijft Itagaki een belangrijk personage in de geschiedenis van het platform en heeft het onlangs bijgedragen aan Een van de Bloomberg-functies die de Xbox’s 20 onderscheidenDe tiende Verjaardag.

READ  De volgende generatie Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 is nog in 2021... CDPR denkt

Itagaki De sociale netwerksite Facebook De commentaren kwamen uit een onbewerkt interview dat hij oorspronkelijk voor de functie had verstrekt, waarvan de ontwerper zei dat hij er niet aan zou hebben bijgedragen als het grote aantal Xbox-fans niet zijn volgende game verwachtte.

Toen hem werd gevraagd of hij zou overwegen om in de toekomst weer met Microsoft samen te werken, zei Itagaki dat hij “vereerd” zou worden door zich bij zijn oude partner aan te sluiten.

‘Ik zal opnieuw beginnen met de vragen die ik haar heb gesteld [original Xbox designer] CMOS [Blackley] Twee decennia geleden, “schreef hij. Ik vroeg hem destijds:” Weet je zeker dat je PS2 gaat verslaan? “Hij zei:” Ja. Xbox heet Project Midway en ik ga er de macht mee krijgen. “

“Daarom vertrouwde ik hem en creëerde ik bijna tien jaar exclusieve Xbox-games. Het is 20 jaar geleden dat ik mijn eigen bedrijf heb opgericht, Itagaki Games, dat noch Tecmo noch Valhalla is. Ik weet dat Microsoft nog steeds agressief is. Als ze contact met me opnemen, zou dat een eer zijn. De mijne “.

Xbox heeft openlijk zijn wens uitgesproken voor een Aziatische game-ontwikkelaar, “in het bijzonder een Japanse studio”, Bij meerdere gelegenheden.

Volgens het Bloomberg-rapport van november 2020, Xbox zet gesprekken met Japanse game-ontwikkelaars voort “Groot en klein” terwijl ze blijft zoeken naar studio-acquisities in het land, waarbij met name verschillende Japanse bedrijven aangeven dat Microsoft hen heeft benaderd over het kopen van hun bedrijf.

Microsoft levert nieuwe inspanningen in Japan met de recente consoleversie. Xbox X-serie De S lanceerde Day & Date met andere regio’s op 10 november (vergeleken met een jaar later met de vorige console) en Xbox Prime Phil Spencer Hij zei Bedoeld om beter te voldoen aan de behoeften van Japanse spelers Deze generatie console.