Rusland biedt aan om de VS te helpen met het Covid-19-vaccin; VS zegt nee

Russia approves coronavirus vaccine but safety concerns remain

Maar de functionarissen vertelden CNN dat de “VS momenteel niet openstaat” voor de Russische medische vooruitgang.

“Er heerst een algemeen gevoel van wantrouwen jegens Rusland aan Amerikaanse zijde en wij zijn van mening dat technologieën – waaronder vaccins, testen en behandelingen – vanwege dat wantrouwen niet worden toegepast in de VS”, vertelde een hoge Russische functionaris aan CNN.

De persvoorlichter van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, zei donderdag dat president Donald Trump is ingelicht over het nieuwe Russische vaccin. Ze zei dat Amerikaanse vaccins “rigoureuze” Fase 3-testen en hoge normen ondergaan.

Andere Amerikaanse functionarissen vertelden CNN dat het Russische vaccin in de Verenigde Staten als zo halfbakken wordt beschouwd dat het vóór de uitrol nog niet eens serieus interesse van de VS had gewekt. “Het is onmogelijk dat de VS dit (Russische vaccin) op apen probeert, laat staan ​​op mensen,” zei een volksgezondheidsfunctionaris van de Amerikaanse regering.

Rusland kondigde dinsdag aan een vaccin tegen het coronavirus te hebben ontwikkeld en president Vladimir Poetin zei dat zijn eigen dochter het had gekregen. Maar tests moeten nog worden voltooid en sommige experts zijn sceptisch over de beweringen.

De race om een ​​effectief vaccin te vinden – meer dan 20 zijn in proeven over de hele wereld – heeft wereldwijde gevolgen, niet alleen voor de gezondheid van miljarden mensen, maar potentiële miljarden aan inkomsten voor de succesvolle ontwikkelaar en fabrikant.

Rusland zegt dat Amerikaanse bedrijven geïnteresseerd zijn

Russische functionarissen vertellen CNN dat Rusland openstaat voor het delen van informatie over het vaccin en dat het Amerikaanse farmaceutische bedrijven zou toestaan ​​het Russische vaccin op Amerikaanse bodem te produceren.

READ  Speel deze Play Pass-spellen als je een gratis maand neemt

CNN meldde eerder dat Rusland zegt dat sommige Amerikaanse farmaceutische bedrijven geïnteresseerd zijn in informatie over het Russische vaccin, hoewel de namen van de bedrijven niet zijn bekendgemaakt.

Na de afwijzing van de Verenigde Staten, zeggen de Russische bronnen dat Washington “serieus zou moeten overwegen om het vaccin aan te nemen”, door CNN te vertellen dat het pas goedgekeurde Russische coronavirusvaccin, Sputnik V, Amerikaanse levens zou kunnen redden.

“Als ons vaccin een van de meest effectieve blijkt te zijn, zullen er vragen worden gesteld waarom de VS deze optie niet dieper hebben onderzocht, waarom de politiek de toegang tot een vaccin in de weg stond”, vertelde een hoge Russische functionaris aan CNN.

CNN heeft voor commentaar contact opgenomen met de US Preventive Services Task Force (USPSTF) en Operation Warp Speed.

Het Russische staatsinvesteringsfonds zei dinsdag in een persconferentie dat ten minste twintig landen in Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië belangstelling hebben getoond voor het vaccin. Met name de Filipijnse president Rodrigo Duterte zegt dat hij zoveel vertrouwen heeft in het vaccin dat hij het zal nemen wanneer het in zijn land aankomt, en de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken zei donderdagochtend dat Mexico “in gesprek” is met Rusland over het vaccin.

Geen testgegevens vrijgegeven

Het vaccin, ontwikkeld door het in Moskou gevestigde Gamaleya Instituut, werd goedgekeurd door de Russische regering voordat cruciale Fase 3-onderzoeken werden gestart waarin het aan duizenden mensen zou worden toegediend. Kirill Dmitriev, hoofd van het Russian Direct Investment Fund (RDIF), kondigde eerder deze week aan dat de fase 3-proeven van het vaccin afgelopen woensdag in Rusland zouden starten.

READ  Disney's aankomende gratis Switch-racer onthult een nieuw speelbaar personage

Rusland heeft geen wetenschappelijke gegevens over zijn testen vrijgegeven en CNN kan de beweerde veiligheid of effectiviteit van het vaccin niet verifiëren.

Een hoge Amerikaanse functionaris en een adviseur van de Amerikaanse regering vertellen CNN dat er geen verkregen monsters van het nieuw aangekondigde Rusland Covid-19-vaccin in het bezit zijn van de Amerikaanse regering.

“Ze hebben nu genoeg ziekte in Rusland om klinische proeven uit te kunnen voeren, maar ze lijken dat niet op een voldoende grote schaal te hebben gedaan”, zei de regeringsadviseur die met CNN sprak op voorwaarde dat er geen naam werd gebruikt. “Er zijn geen proeven gedaan met dit vaccin. Ze hebben te weinig werk gedaan aan mensen om te beslissen of het op grotere schaal werkt. We hebben het hier over totaal ontoereikende veiligheidsgegevens.”

Rusland heeft in april een wet aangenomen die de vereiste elimineerde dat cruciale fase 3-onderzoeken vóór goedkeuring moesten worden uitgevoerd. Hierdoor hebben onderzoekers het ontwikkelingsproces van vaccins kunnen versnellen.

“Er is een hele discussie over autorisatie voor noodgebruik – in het geval van een pandemie zijn er een aantal punten waarop u een oordeel kunt vellen om te zeggen dat de mogelijke voordelen van dit vaccin opwegen tegen de risico’s, dus geven we het een autorisatie voor noodgebruik aan snel goedkeuring krijgen. Dat is eigenlijk wat Rusland net deed. Het is de verrassing van oktober waar we allemaal bang voor zijn, “zei de hoge Amerikaanse functionaris.

“Maar uiteindelijk zijn de risico’s veel te groot. De terugslag in dit land zou verschrikkelijk zijn”, voegde de hoge Amerikaanse functionaris eraan toe.

READ  Lucid Games biedt meer informatie over de PS5-startgame Destruction AllStars

Het Russische coronavirusvaccin zal geleidelijk worden uitgerold naar mensen met een hoog risico voordat in oktober een massale vaccinatie van Russen begint.

Een voormalige hoge ambtenaar van de Amerikaanse regering noemde het Russische vaccin “een grap”, eraan toevoegend dat Rusland de drie testfasen niet heeft voltooid, en dus neemt niemand – niet de Wereldgezondheidsorganisatie of de VS – het te serieus. De bron bleef zeggen dat China “veel dichter bij het winnen van de vaccinatierace staat”.

Amerikaanse regeringsfunctionarissen en overheidsadviseurs vertelden CNN dat ze geloven dat China veel serieuzer en verantwoordelijker is met zijn eigen testen. “China wil heel graag toetreden tot de wereld van normale reactie en regulering en dat proberen ze ook”, zei een ambtenaar.

De Amerikaanse bronnen merkten op dat ze geloven dat Rusland dit alleen doet om een ​​hefboomwerking te hebben – meestal in de hoop het in te ruilen voor strategische activa. Poetin staat, net als Trump, onder aanzienlijke druk om formidabele inspanningen te leveren om het virus te verslaan.

“Niemand zal hem (Poetin) in twijfel durven trekken, en de Russische normen voor werkzaamheid komen niet overeen met die van de VS”, zei een voormalige functionaris.

Dit verhaal is gerapporteerd en geschreven door Matthew Chance en Zahra Ullah in Moskou, en Vivian Salama in Washington DC.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *