Italië hoopt dat hun WK-shows kunnen leiden tot een thuiswedstrijd voor vrouwen

Italië hoopt dat hun WK-shows kunnen leiden tot een thuiswedstrijd voor vrouwen

Italië hoopt de geloofwaardigheid van hun vrouwenvoetbalprogramma op te bouwen terwijl ze maandag het WK tegen Argentinië in Eden Park aftrappen, zei coach Milena Bertolini, voortbouwend op het momentum van hun indrukwekkende campagne van 2019.

Italië had zich in twee decennia niet gekwalificeerd voor het toernooi toen ze in 2019 knapten en onder Bertolini de kwartfinales bereikten om hun beste prestatie op het toernooi sinds 1991 te evenaren.

Ze vertelde verslaggevers in Auckland op zondag dat een ander sterk optreden in de competitie dit jaar in Nieuw-Zeeland en Australië langetermijndividenden zou opleveren voor het Women in Italy-programma.

“Dit WK is belangrijk – net als het vorige – omdat het het groeiproces voortzet. We hebben ons voor twee WK’s op rij gekwalificeerd en ik denk dat dat erg belangrijk is voor de groei van Italië”, zei Bertolini via een vertaler.

“Onze beweging blijft groeien (maar het is) een zeer jonge beweging, en het is nog steeds kwetsbaar.”

Een slechte prestatie op Euro 2022, waar ze als laatste eindigden in hun groep, en een handvol weinig inspirerende resultaten in de aanloop naar het WK, geven genoeg reden tot pessimisme.

Het Marokkaanse nationale team, dat voor het eerst deelnam aan de WK-finale, leidde Italië deze maand naar een doelpuntloos gelijkspel in een vriendschappelijke wedstrijd en in de laatste vriendschappelijke wedstrijd voor het toernooi won Italië slechts met 1-0 van gastland Nieuw-Zeeland, dat niet uit de groepsfase kwam.

Argentinië heeft misschien geen WK-wedstrijd gewonnen, maar ze eindigden als derde op de Copa America 2022 en Femenina 2018, en Bertolini zei dat ze een zware uitdaging verwacht.

READ  Valve trekt Artifact 2.0 in, waardoor huidige versies gratis worden

“Het is moeilijk om een ​​moeilijke wedstrijd tegen een moeilijk team te spelen”, aldus Bertolini. “We weten dat als je eenmaal op het veld staat, emotie het overneemt, dus we moeten beginnen met eenvoudige dingen te doen.”

In 2019 staat Italië tegenover de derde plaats en Zweden in groep G.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *