Japan neigt naar het houden van games met een lokaal publiek – media

Bezoekers proberen foto’s te maken voor het Olympic Rings Monument buiten het hoofdkantoor van het Japans Olympisch Comité (JOC) in de buurt van het National Stadium, het belangrijkste stadion voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 dat is uitgesteld tot 2021 vanwege de coronavirusziekte (COVID -19). ), in Tokio, Japan, 30 mei 2021. REUTERS/Issei Kato/File Photo

Japan neigt ernaar om binnenlandse kijkers toe te laten op de Olympische Spelen in Tokio, ondanks de COVID-19-pandemie, meldden de media woensdag, aangezien de organisatoren van plan zijn de bewegingen van buitenlandse media te volgen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Meer Japanse overheidsfunctionarissen en organisatoren van Tokyo 2020 zijn voorstander van het houden van de Spelen met lokale toeschouwers, aangezien COVID-19-vaccins worden uitgerold en het aantal gevallen afneemt, meldde de krant Asahi.

Dit staat in contrast met hun standpunt ongeveer een maand geleden, toen de regering van premier Yoshihide Suga de overhand had om de Spelen, die op 23 juli beginnen, zonder toeschouwers te houden, aldus het rapport.

De zomerspelen stuitten op felle tegenstand van het publiek en medische experts over de bezorgdheid dat het evenement zou kunnen leiden tot meer blessures en overbelasting van medische faciliteiten, ondanks de garanties van het management van Suga dat de spelen veilig zouden kunnen worden gehouden.

De president van Tokio 2020, Seiko Hashimoto, zei dinsdag dat buitenlandse media nauwlettend in de gaten zullen worden gehouden om ervoor te zorgen dat ze geen vooraf geregistreerde gebieden verlaten om de zorgen van het publiek weg te nemen. Lees verder

READ  Warriors, de Grizzlies spelen in een beslissende partij om het achtste zaad te beslissen

Hashimoto voegde eraan toe dat buitenlandse media via GPS zullen worden gevolgd en dat ze de huizen van lokale vrienden of andere niet-geregistreerde gebieden niet mogen bezoeken.

Media citeerden Hashimoto die zei dat de organisatoren voor het einde van deze maand de plannen voor toeschouwers zullen afronden na overleg met de Japanse regering en de regering van Tokio.

Buitenlandse toeschouwers zijn al uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen en de Japanners kunnen worden afgewezen voor wat de organisatoren beloofden als een steriel “bubbel” -evenement om het risico op infectie te verminderen. Lees verder

Japan is ontsnapt aan de explosieve uitbraken van ziekten die elders zijn waargenomen, maar heeft meer dan 760.000 gevallen en meer dan 13.600 doden geregistreerd. Tokio en andere regio’s blijven in een noodtoestand die op 20 juni wordt opgeheven.

Atleten zijn ook voorzichtig over de epidemiologische vooruitzichten. Australië heeft zich woensdag samen met Taiwan teruggetrokken uit de laatste honkbalkwalificatie van de Spelen vanwege “onoverkomelijke” uitdagingen tijdens de pandemie. Lees verder

De Olympische Spelen zijn een jaar uitgesteld vanwege zorgen over hoe organisatoren Japanse vrijwilligers, atleten, officials en het publiek veilig kunnen houden tijdens de vierde golf van COVID-19.

Onze criteria: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.

More from Madison Garrett

‘Coronalert’ is al meer dan 657.000 keer gedownload: “Maar we d …

De Coronalert-app, die bedoeld is om verspreiding van het coronavirus tegen te...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *