‘Jats hebben geen hersens, kunnen Bengalen niet evenaren’, zegt de premier van Tripura

‘Jats hebben geen hersens, kunnen Bengalen niet evenaren’, zegt de premier van Tripura

Minister-president van Tripura Biplab Deb maakte schokkende opmerkingen over Jats en Bengalis

New Delhi:

Minister-president van Tripura Biplab Deb bracht zichzelf in een controverse na schokkende opmerkingen die stereotiepe karikaturen van Haryana’s Jats en de Bengalen schilderden.

‘Haryana heeft veel Jats. Haryana’s Jats hebben geen hersenen maar zijn gespierd. Ze kunnen Bengalen niet met hersens evenaren. Bengalen staan ​​in heel India bekend als intelligent’, verklaarde meneer Deb.

Een 50 seconden durende video van de toespraak van de eerste minister werd online geplaatst door woordvoerder van het congres, Randeep Singh Surjewala, die de opmerkingen beschreef als indicatief voor “de mentaliteit van de BJP”.

“Beschamend en ongelukkig. BJP Chief Minister, Tripura, Biplab Dev beledigde de Sikh-broers van Punjab en de Jat-gemeenschap van Haryana en noemde ze” laaghartig “,” tweette Surjewala.

‘Dit is de juiste mentaliteit van de BJP. Waarom zijn Khattarji en Dushyant Chautala chupp (stil)? ‘, vroeg hij, verwijzend naar de Haryana Chief Minister en zijn plaatsvervanger.

‘Waar zijn Modiji en Naddaji (de BJP-president)? Excuses, onderneem actie, “voegde hij eraan toe.

De heer Deb heeft een voorliefde voor het maken van controversiële en wenkbrauwverhogende verklaringen.

In november vorig jaar beweerde hij dat de Mughals van plan waren Tripura’s culturele wonderen van de staat te vernietigen door zijn kunst en architectuur te “bombarderen”.

READ  Disney Speedstorm wordt in september volledig uitgebracht als gratis te spelen titel

Het jaar daarvoor beweerde Deb dat de internet- en satellietcommunicatie bestond in de dagen van de Mahabharata. ‘De Europeanen en de Amerikanen beweren misschien dat het van hen is, maar het is eigenlijk onze technologie’, verklaarde hij.

Ook in 2018 zei Deb dat zuurstofniveaus in waterlichamen ‘automatisch’ stijgen als er eenden in zwemmen en dat hij eenden onder dorpelingen wilde verdelen om de plattelandseconomie te stimuleren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *