Mogelijke resultaten van Sachin Pilot Case uitgelegd in 5 afbeeldingen

Mogelijke resultaten van Sachin Pilot Case uitgelegd in 5 afbeeldingen

Sachin Pilot en 18 MLA’s die hem ondersteunden, kregen vorige week een kennisgeving voor diskwalificatie

New Delhi:

Het vonnis van de rechtbank over het beroep van Team Sachin Pilot tegen diskwalificatie, dat morgen wordt verwacht, heeft veel gevolgen voor de regering Ashok Gehlot in Rajasthan. Getallencrisis geeft aan dat in slechts een van de drie mogelijke scenario’s de regering van het Congres met een substantiële meerderheid kan overleven.

Pilot en 18 MLA’s die hem steunden, werden vorige week op de hoogte gebracht nadat ze twee interne partijvergaderingen op rij hadden overgeslagen.

Op verzoek van de partij heeft spreker CP Joshi een procedure ingeleid volgens de tiende lijst van de grondwet, ook wel bekend als de anti-defectiewet.

Het team van de heer Pilot heeft betoogd dat er geen overloop is geweest en dat het tegengaan van interne tegenstellingen met dergelijke hardhandige maatregelen een schending is van de vrije meningsuiting.

Ze hebben ook opgeroepen tot schrapping van de anti-overloopwet.

Voor het congres geeft alleen een vonnis in zijn voordeel, dat zal zorgen voor diskwalificatie van het pilotenkamp, ​​een substantiële meerderheid.

Van de heer Gehlot wordt verwacht dat hij de steun heeft van 101 MLA’s in de 200 leden tellende vergadering. De heer Pilot heeft de steun van 18 MLA’s van het Congres en drie onafhankelijken.

Een diskwalificatie van de heer Pilot en zijn MLA’s brengt de meerderheid naar 91.

4losh3ao

Als het vonnis in het voordeel van Team Sachin Pilot is, zijn er twee scenario’s, waarvan er slechts één het voor de regering van Ashok Gehlot mogelijk maakt om met een flinterdunne meerderheid door te schrapen.

READ  Overwatch 2 plaagt Diablo 4 Seizoen 7 Crossover en Badass Moira Skin

In het geval dat de diskwalificatie-actie niet doorgaat, blijft de meerderheidsmarkering op 101, wat het noodzakelijk zal maken dat alle 101 MLA’s, naar verluidt het congres steunen, ervoor stemmen in het huis.

De andere kant zal er slechts één zijn: tellen in de 75 MLA’s van de BJP en zijn bondgenoten, 22 van de Team Pilot en de twee MLA’s van de regionale Bharatiya Tribal Party, die zichzelf al de koningsmaker heeft genoemd.

sv6ihgpg

Maar het maakt de regering van het Congres enorm kwetsbaar – zelfs de zwaai van een MLA naar de andere kant zal hem doen instorten.

trh5240o

Zodra de Ashok Gehlot-regering in de minderheid is, kan de BJP alleen een regering vormen als het Sachin Pilot-kamp dit ondersteunt.

8dcmj0mg

Maar als beide partijen elk 100 MLA’s krijgen, kan niemand de regering vormen als de BJP geen overeenstemming bereikt met de heer Pilot.

rdv40u9

De 42-jarige voormalige vice-minister-president pleit binnen een jaar voor een promotiechef of zelfs een belofte – een onderwerp dat werd besproken met Priyanka Gandhi Vadra. Bronnen in haar team hebben een positieve reactie uitgesloten.

Voor de BJP, die op een voorzichtige afstand blijft, is het passen in de heer Pilot een uitdaging gezien de enorme aanwezigheid van zijn voormalige eerste minister Vasundhara Raje. Mevrouw Raje beveelt de loyaliteit van meer dan 45 van de MLA’s van de partij.

Bronnen in het juridische team van het congres hebben echter een plan B voor de partij aangegeven voor het geval het vonnis van de rechtbank daar tegenin gaat.

De partij is van plan de vergadering opnieuw bijeen te roepen, een vertrouwensstemming te zoeken en haar MLA’s een zweep te geven om voor de partij te stemmen. Als teampiloot de zweep overtreedt of zich onthoudt, worden ze gediskwalificeerd op grond van artikel 2, lid 1, onder b), van het tiende schema wegens handelen in strijd met de zweep, die de overleving van de regering waarborgt, tenzij de rechter voor de rechter wordt gedaagd.

READ  Zidane wijst de tag 'Special one' af na Real's La Liga-glorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *