Je moet deze PS4-games spelen voordat de volgende generatie arriveert!

We beginnen onze lijst met de meest recente game van Naughty Dog, een van Sony’s beste studio’s als het gaat om meeslepende avonturengames. The Last of Us Part 2 had een aantal enorme schoenen te vullen, na het enorme succes van het origineel. Voor velen was dat de game van de PlayStation 3 en we kunnen het ze niet kwalijk nemen.

Als vervolg is The Last of Us Part 2 niets minder dan indrukwekkend. Voor sommige spelers ging het verhaal niet zoals ze hadden verwacht – of gehoopt – omdat we nu de controle over Ellie krijgen. In de post-apocalyptische wereld is ze uniek in zijn soort zoektocht uit wraak en in de loop der jaren heeft ze veel van Joel geleerd. Je mag dus op donkere, maar mooi vormgegeven locaties vaardigheden gebruik tegen de geïnfecteerden, evenals tegen andere overlevenden. Mis dit avontuur niet voordat je de overstap naar PS5 maakt!

Rockstar is een rockster als het gaat om narratieve open-wereldgames. De Grand Theft Auto franchise is natuurlijk wereldberoemd, maar Red Dead Redemption mogen we zeker niet vergeten. In het eerste deel nam je de leiding over John Marston, maar in deel twee gaan we terug in de tijd en kruipen we in de stoffige laarzen van Arthur Morgen: de nummer twee van de Van der Linde Gang.

Het gaat niet zo goed met die bende aan het begin van Red Dead Redemption 2. De criminelen worden opgejaagd door Pinkerton-detectives en hebben verschillende leden verloren. Ze zullen dus een nieuwe start moeten maken in de Valentijnsomgeving, waar je langzaam maar zeker alle leden van de Van Der Linde Gang leert kennen en je ze straks familie noemt. Als je klaar bent met de uitgebreide en indrukwekkende campagne, kun je ook je carrière starten in Red Dead Online!

READ  Preordergegevens voor PS5-lancering games onthuld voor Demon's Souls, Spider-Man

Als je uitdaging zegt, zeg je Dark Souls. De FromSoftware-franchise heeft deze generatie alleen een nog interessantere titel gekregen in de vorm van Bloodborne. Je rent niet langer in één rond fantasie middeleeuws instelling, maar u kunt uw uiterste best doen luxe trek je jas uit voor een avontuur in donkere Victoriaanse straten met een vleugje Lovecraft.

Hoewel Bloodborne in principe nog een Dark Souls-game is, is de gameplay flink aangepast. Je kunt je niet meer veilig verschuilen achter een groot schild, maar je zult in de aanval moeten gaan en op het juiste moment aanvallen afweren met een vuursteentje geweer of ander knallend wapen. Tel daar de unieke wapens bij op die met een druk op de knop van vorm kunnen veranderen en je begrijpt waarom Bloodborne op deze lijst staat.

Hideo Kojima heeft Konami inmiddels verlaten, maar voordat hij vertrok trakteerde hij ons op een waar meesterwerk met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. De laatste aflevering in de Metal Gear Solid-serie vindt elf jaar voor de gebeurtenissen van het origineel plaats, terwijl we het huurlingenleger van Punished ‘Venom’ Snake volgen in Afghanistan, waar hij op wraak uit is.

Het land wordt alleen gecontroleerd door de Sovjet-Unie en zijn eindeloze leger soldaten. In de verschillende missies is het daarom raadzaam om te vertrouwen op de sterke punten van Snake: zijn stealth vaardigheden. In de open wereld heb je alleen volledige vrijheid om je eigen aanpak te kiezen, inclusief welke AI metgezel neemt je mee op je missies – van de trouwe hond D-Dog tot de dodelijke sluipschutter Quiet. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is zo uitgebreid en gepolijst, dat het Hideo Kojima’s Magnum Opus is geworden.

READ  Nog eens drie weken vertraging voor dystopische game Cyberpunk 2077 | NU

Nederland heeft als klein land niet zoveel grote ateliers als de Verenigde Staten of Japan, maar langzaam maar zeker komen er steeds meer mooie dingen uit de lage landen. Guerilla Games was bijvoorbeeld al verantwoordelijk voor de succesvolle Killzone-games en heeft met Horizon weer een potentiële topfranchise.

In Horizon Zero Dawn speel je als Aloy, een jonge vrouwelijke jager in een post-apocalyptische wereld. Grote machines – gebaseerd op dinosauriërs – zwerven en jagen op de overgebleven mensen. Gelukkig is Aloy inventief en heeft ze meerdere manieren om zichzelf te verdedigen tegen de mechanische vijanden, waaronder haar vertrouwde boog, een speer en vallen. Die vaardigheden komen goed van pas als Aloy ook moet strijden tegen de monsters sekteleden die de controle over de machines hebben overgenomen.

Horizon Zero Dawn is niet alleen een topgame op zich die je gespeeld moet hebben, maar het bereidt je ook voor op het vervolg. Horizon Forbidden West verschijnt op de PS5!

We sluiten onze lijst af met ieders favoriete God: Kratos. De baardmoordmachine is allemaal gedaan met de Griekse goden en is naar de rijk van de Noorse goden: Noorwegen. Dit doet hij niet om oorlog te voeren met zijn collega’s, maar om zijn zoon Atreus op te voeden in een ogenschijnlijk vredige omgeving.

Dat sprookje duurt gewoon niet lang. De vrouw van Kratos sterft en de grote Griek wordt ook aangevallen door een mysterieuze man met bovennatuurlijke krachten. Wanneer Kratos de ontmoeting ternauwernood overleeft, moet hij met Atreus naar de hoogste top reizen om de as van zijn vrouw te verstrooien. Onderweg kun je natuurlijk vechten met allerlei verschillende mythische wezens en kom je letterlijk en figuurlijk in contact met de Noorse goden.

READ  Facebook, Twitter ondernemen actie tegen Trump voor coronaviruspost

Net als Horizon Zero Dawn is God of War de perfecte game om te spelen voordat de PS5 volgende maand uitkomt. Ontwikkelaar SIE Santa Monica werkt momenteel aan een vervolg dat in 2021 op de next-gen console zal verschijnen.

Written By
More from Aubrey Mason

CBI dient zaak in tegen bouwers van de Ambience Mall in Gurgaon, voert invallen uit

New Delhi: Het CBI registreerde maandag een zaak in verband met de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *