Karnataka Police Sniffer Dog Tunga rent 12 km om beschuldigde moord op te sporen

Tunga is een politie-speurhond die door de politie van Karnataka wordt geprezen als een van de beste in de branche

Bengaluru:

Een politie-speurhond van Karnataka kwam na meer dan 12 km rennen als held tevoorschijn om de politie te helpen bij het opsporen en arresteren van een beschuldigde moord in een bijna een week oude zaak.

Het incident, dat plaatsvond op 10 juli in Basavapattana in het district Davengere, ongeveer 260 km van de hoofdstad Bengaluru, begon nadat twee mannen ruzie hadden gemaakt over geld dat de een van de ander had geleend.

Een van de twee haalde een revolver tevoorschijn, was tijdens een eerdere misdaad van een politiebureau gestolen en schoot de andere dood. De verdachte werd geïdentificeerd als Chetan, die een politierecord heeft, terwijl de dode werd geïdentificeerd als Chandra Nayak.

Volgens de politie had Chetan Rs 1,7 lakh geleend van zijn vriend, die herhaaldelijk om teruggave van het geld had gevraagd. Chetan kreeg toen argwaan jegens Chandra Nayak, van wie hij dacht dat hij iets had ontdekt over zijn criminele handelingen en hem zou blootstellen aan de politie.

Als gevolg hiervan zou Chetan Chandra Nayak hebben neergeschoten.

Bijna een week na de moord wendde de politie, die weinig vooruitgang had geboekt en bijna geen aanwijzingen had om Chetan op te sporen, zich tot hun interne superster.

Tunga, een bijna 10-jarige Doberman Pinscher, is al een legende in politie-kringen, die volgens Hanumantha Rai, de politiecommissaris van het district Davengere, 50 moordzaken en 60 diefstallen heeft helpen oplossen.

De onvermoeibare hond en haar begeleider, Head Constable Prakash, pakten de laatst bekende locatie van Chetan op en renden meer dan 12 km voordat ze stopten voor een huis in Kashipur.

READ  Minecraft voegt klei, kikkers en meer toe in 2022

Bij ondervraging van bewoners van het huis bleek een man zich verdacht te gedragen. Hij werd in hechtenis genomen en bij ondervraging bekende hij zijn misdaad en stal hij een revolver van een politiebureau in Hubli.

‘Ze is onze held. Dus ik ging erheen (Davengere) om haar te feliciteren’, zei Amar Kumar Pandey, Extra DGP (Karnataka).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *