Moeders uit Portland vormen een menselijk schild om demonstranten tegen de FBI te beschermen

Moeders uit Portland vormen een menselijk schild om demonstranten tegen de FBI te beschermen

Hé, FBI: laat onze kinderen met rust!

Tientallen moeders vormden zondag een menselijk schild tussen demonstranten tegen racisme en wetshandhavers buiten een federaal gerechtsgebouw in het centrum van Portland.

“Moeders zijn hier, FBI blijft vrij”, zong de groep van ongeveer 100 vrouwen, volgens beeldmateriaal gepost op sociale media.

Veel van de vrouwen droegen gele en opgetrokken fietshelmen terwijl ze de armen met elkaar verbonden. Ze droegen borden met de tekst ‘Angry mama bear BLM’ en ‘Moms are pissed’.

Het was op zijn minst de tweede nacht op rij dat de groep kwam opdagen voor de aanhoudende demonstraties tegen politiegeweld en racisme.

Op zaterdagavond verzamelden ongeveer 30 moeders zich buiten hetzelfde gerechtsgebouw om een ​​barrière te vormen tussen lokale en federale wetshandhavers en demonstranten.

Ze stonden een paar uur voordat de FBI traangas en flitsende knallen gebruikten om de menigte uiteen te drijven, volgens rapporten.

“We gaan over het beschermen van het protestrecht van vreedzame burgers”, Bev Barnum, de organisator van “Wall Of Moms”, vertelde BuzzFeed News zondag.

De 35-jarige contentmarketeer en moeder van twee kinderen zei dat ze had gehoopt dat de niet-bedreigende verschijning van de groep hen in staat zou stellen de demonstranten bescherming te bieden, maar ze werden later toch door de federale officieren verguisd.

Toch zei ze dat ze van plan is door te gaan met het organiseren van moeders om de protesten bij te wonen, die al meer dan 50 dagen in de stad woeden.

“We zijn uit tot geen enkele demonstrant bescherming nodig heeft”, vertelde Barnum aan de website.

READ  Vrouw hindert Hawaii strandhuwelijk vanwege COVID-19-voorschriften

Written By
More from Max Mcgee
Werken aan de verfilming van Mortuary Assistant
Horrorgame-specialisten DreadXP kondigden in een persbericht aan dat Mortuary Assistant in de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *