Kathedraal van Nantes: Brand breekt uit in Frankrijk

Smoke billows from the front windows of the soaring Gothic structure.

Ferlay vertelde een persconferentie voor de kathedraal van Saint Peter en Saint Paul dat de brand niet zo groot was als die van de Notre Dame in april 2019 en dat de schade niet zo erg is.

“Ik kan bevestigen dat we niet in de situatie van de Notre Dame van Parijs zijn, rooftop wordt niet beïnvloed”, vertelde Ferlay zaterdag aan CNN-partner BFM.

‘De schade is geconcentreerd op het orgel, dat volledig lijkt te zijn vernietigd. Het platform is erg onstabiel en kan instorten’, zei hij.

Ferlay voegde toe dat er 104 brandweerlieden ter plaatse zijn, die daar “de hele dag” zullen blijven.

Afbeeldingen en video’s van de scène werden getoond oranje vlammen en rook kolkte uit de voorramen van de stijgende gotische structuur.

‘Gotische parel’

De Franse president Emmanuel Macron tweette zijn “steun” aan de brandweerlieden die de brand op zaterdag hadden bedwongen.

“Na Notre-Dame staat de kathedraal Saint-Pierre-et-Saint-Paul, in het hart van Nantes, in brand. Steun aan onze brandweerlieden die alle risico’s nemen om deze gotische parel van de stad van de hertogen te redden”, Macron schreef.

De Franse premier Jean Castex sprak op zaterdagochtend in een tweet “solidariteit” uit met de bevolking van Nantes.

‘Denkend aan onze brandweerlieden die moedig gemobiliseerd waren om het vuur in de kathedraal van Nantes te blussen. Ik verzeker hen van mijn steun en mijn diepe dankbaarheid’, voegde hij eraan toe.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, minister van Cultuur en hijzelf zullen zaterdagmiddag Nantes bezoeken, voegde de premier eraan toe.

Verwijzend naar een eerdere brand in de kathedraal in 1972, zei burgemeester Johanna Rolland van Nantes “het lijkt niet vergelijkbaar”, terwijl ze ook sprak met BFM.

READ  Texas S Chris Brown kiest niet voor bowl-spel

Regionale brandweerlieden vertelden het publiek in een eerdere tweet om “weg te blijven van het gebied … bemoei je niet met de reddingsploeg”.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *