Kawhi Leonard van The Clippers verslaat de Celtics in hun beste wedstrijd sinds een blessure

Los Angeles – Kawhi Leonard Hij zag er goed uit en speelde op zijn best sinds hij zijn rechter ACL scheurde, en de Los Angeles Clippers behaalden hun beste overwinning van het seizoen.

Leonard sloeg 10 van de 12 schoten, waaronder twee driepunters, en had 25 punten, negen rebounds en zes assists om de Clippers naar een klinkende 113-93 overwinning te leiden op de Boston Celtics maandagavond in de Crypto.com Arena.

Hoewel dit veruit de beste wedstrijd van Leonard was sinds hij zijn rechter ACL scheurde in Game 4 van de Clippers’ tweede ronde serie tegen de Utah Jazz op 14 juni 2021, zei de tweevoudig MVP van de vorige Finale dat hij meer geeft om hoe goed hij doet. Hij speelt in het naseizoen dan begin december.

“Ik wil hier vanavond niet zijn”, zei Leonard toen hem werd gevraagd hoeveel het uitje een indicatie was van waar hij zou zijn als hij terugkwam. “Ik ben gefocust op het einde van het jaar.

‘Play-off basketbal. Het maakt niet uit vanavond.’

Dit spel is echter belangrijk voor de Clippers (16-13). Het is hun kenmerkende overwinning dit seizoen tegen het beste team in de competitie in een tijd waarin ze op zoek waren naar ritme, continuïteit en consistentie te midden van blessures en minutenbeperkingen. Met Leonard W Paul George De Clippers speelden dit seizoen in hun achtste wedstrijd op de grond samen, deden 10 van hun 25 driepuntspogingen, versloegen de Celtics met 46-36 en hielden Boston (21-7) af tot slechts 23,1% schieten van achter de boog.

READ  Astros vs. Rays: ALCS Game 3 livestream, tv-kanaal, voorspelling, kansen, bekijk MLB-playoffs online

Ondertussen zorgden George (26 punten) en Leonard samen voor een hogere score Jason Tatum (20 punten) f Jaylen Brown (21 punten) 51-41.

De Clippers werden eraan herinnerd hoe geweldig ze zijn met hun sterren op aarde en Leonard keek omhoog naar zijn oude zelf.

“De laatste twee wedstrijden speelt hij sneller”, zei Clippers-coach Tai Lo. “De langere stukken hebben hem zeker geholpen om in een meer aanvallend en verdedigend ritme te komen.”

Leonard had een seizoen vol stops en starts. Nadat hij vorig seizoen het hele seizoen had gemist om zijn knie te revalideren, kwam Leonard in twee van zijn eerste drie wedstrijden van de bank, maar kreeg toen stijfheid in zijn chirurgisch gerepareerde knie. Hij miste 12 opeenvolgende wedstrijden, keerde daarna terug en speelde in drie wedstrijden voordat hij zijn rechterenkel verstuikte. Het kostte hem nog zes wedstrijden voor zijn huidige rentree.

Leonard heeft nu in vier van de afgelopen vijf wedstrijden van de Clippers gespeeld en de enige wedstrijd die hij miste was de tweede van een back-to-back-wedstrijd vorige week in Miami. Met een gelijkspel van 30 scoorde Leonard voor het eerst dit seizoen meer dan 16 punten.

‘Het is hetzelfde als Kawhi,’ zei George. “Hij speelt meer, hij krijgt meer acteurs.

“… Meer dan wat dan ook is hij zich alleen meer bewust van zijn minuten, en omdat hij beperkt is door de minuut die hij heeft, zal hij ze laten tellen.”

Lee zei dat George niet langer beperkt was tot minuten nadat hij afgelopen maandag terugkeerde nadat hij zeven wedstrijden had gemist met een hamstringblessure. George scoorde 35 minuten om de Clippers te helpen de Celtics aan te pakken.

READ  FAUG-game uitgebracht in India: hoe te downloaden, spelmodi, downloadgrootte en meer

Terwijl de Clippers van een achterstand kwamen tegen de Cleveland Cavaliers om eerder dit seizoen hun winning streak van acht wedstrijden te breken en een overwinning van 22 punten op de San Antonio Spurs hun aanvalskracht in november toonden, was dit hun beste overwinning op basis van hoe ze verging het. Ik speelde aan beide kanten, van start tot finish, tegen de verdedigende kampioenen van de Eastern Conference.

“We hebben over de hele linie goed werk geleverd”, zei George. “We kregen geweldige schoten. We deelden de bal, we zorgden voor de bal, we speelden in de verdediging. Ik dacht dat ons assist-team, onze verdedigende activiteit geweldig was.

“Natuurlijk kun je veel eigendommen uitkiezen en misschien opruimen, maar als je naar deze game in het algemeen kijkt, hebben we vrijwel alles gedaan wat we wilden doen vanuit het oogpunt van een gameplan.”