Kerala regent: IMD geeft rood alarm in delen van de staat, nog 3 levens opgeëist door zware regenval

Kerala rains

Twitter

Terwijl de moesson doorgaat in India, bereiden staten zich voor op een zware maand in het verschiet. De districten Wayanad en Kozhikode in Kerala zijn nu door de Indiase Meteorologische Dienst onder red alert gezet voor overstromingen.

Het dodental als gevolg van de moesson is ook in de staat gestegen tot 31. De piek van de moesson die de weerafdeling heeft voorspeld, zal worden gezien tussen 5 en 8 augustus.

Kerala overstromingswaarschuwing

Veel delen van Kerala hebben in het recente verleden stortregens gezien, waardoor veel laaggelegen gebieden onder water zijn komen te staan. Rivieren stromen ook over in sommige delen van de staat. Kozhikode en Wayanad zullen naar verwachting donderdag meer dan 20 cm regen krijgen van de Indiase Meteorologische Afdeling, er is een rode waarschuwing afgegeven. Andere districten zullen naar verwachting tussen de 6 cm en 20 cm krijgen, waar een oranje waarschuwing is afgegeven.

Degenen die in heuvelachtige gebieden in de staat wonen, worden overgebracht naar opvangkampen. In de afgelopen paar jaar heeft Kerala jaar in jaar uit meedogenloze moessons meegemaakt.

Kerala regent 2020

JAAR

In Kozhikode 31 zijn doden gemeld tijdens zware regenval. Op woensdag vonden er 3 doden plaats. Deze drie doden waren het gevolg van verdrinking, aardverschuivingen en het vallen van bomen. Hoewel de CM Pinarayi Vijayan heeft gezegd dat de autoriteiten zijn gewaarschuwd, stijgt de tol sinds 1 juni gestaag.

Sinds maandag zijn Idukki, Wayanad, Palakkad, Malappuram, Thrissur, Eranakulam, Kannur, Kozhikode en Kasargod allemaal op hun hoede. Andere delen van Zuid-India, waaronder Karnataka en Tamil Nadu, worden ook bewaakt door regen, overstromingen en aardverschuivingen.

READ  Nintendo-fans zijn geobsedeerd door dit neppe Mario-personage dat er echt uitziet
Written By
More from Max Mcgee

Michelle Obama noemt Biden ‘zeer fatsoenlijk’ in congrestoespraken

Voormalig first lady Michelle Obama beschrijft Joe Biden als een “zeer fatsoenlijke...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *