Mumbai zinkt: vloed raakt Marine Drive, wegen overstroomd, aardverschuiving bij Malabar Hill

Mumbai sinking: High tide hits Marine Drive, roads flooded, landslide at Malabar Hill

Af en toe hevige regenbuien begonnen opnieuw de financiële hoofdstad van India, Mumbai, te overspoelen, een dag nadat het door stormachtig weer werd verwoest en verbrijzeld dat een spoor van vernietiging achterliet, omgevallen bomen of takken, honderden voertuigen onder water of kapot.

Hoogwater komt in Mumbai’s Marine Drive te midden van zware regenval in de stad.

De weerafdeling heeft de komende drie uur intense regenval op geïsoleerde plaatsen voorspeld met een windsnelheid van 40-50 km / u.

Nachtelijke regens werden gemeld uit de meeste delen van de kust van Maharashtra, waaronder Mumbai, Thane, Palghar, Raigad, Ratnagiri, Sindhudurg, naast regio’s van West-Maharashtra zoals Kolhapur, Satara en Sangli.

Enorme aardverschuiving op Peddar Road

Een enorme aardverschuiving vond plaats op de chique Malabar-heuvel bij Pedder Road toen een deel van een heuvel neerstortte, maar gelukkig vielen er geen slachtoffers. De weg is nu afgesloten en er worden restauratiewerkzaamheden uitgevoerd.

Het Nair-ziekenhuis in Mumbai is overstroomd

Het Nair-ziekenhuis in Mumbai is overstroomd toen Mumbai gisteren zware regenval kreeg. Volgens IMD ontving Colaba 331,8 mm en Santacruz ontving de afgelopen 24 uur 162,3 mm regen. De stad en de buitenwijken van Mumbai zullen de komende 3-4 uur zeer waarschijnlijk enkele periodes van matige tot zware regenval krijgen.

Wat IMD zegt

De IMD Mumbai zei dat de stad Mumbai 33,1 cm ontving en dat de buitenwijken ongeveer de helft of 16,2 cm regen kregen.

In de afgelopen 24 uur waren veel gebieden in het zuiden van Mumbai getuige van hun eerste overstromingen, waaronder die welke tijdens de grote overstromingen van 26 juli 2005 aan de overstromingen waren ontsnapt, toen de stad maar liefst 160 cm regen in een periode van 24 uur registreerde.

Deze omvatten: Churchgate, Colaba, Marine Lines, Marine Drive, delen van de overbelaste Kalbadevi, Dongri, Mohammed Ali Road, Byculla, Mazagaon, Grant Road, Charni Road, Mumbai Central, naast de traditionele overstromingshotspots van Dadar, Parel, Sion, Matunga, Kings Circle, Wadala, Kurla en verschillende buitenwijken.

De lokale bevolking schrijft dit toe aan de gecombineerde effecten van de lopende metro- en kustwegwerken in Mumbai, hoewel functionarissen geen commentaar op de kwestie hebben gegeven.

Windvlaag ontwortelde bomen, vastgelopen wegen

Regens in Mumbai: wegen overstroomd, verkeer zwaar getroffen, enorme aardverschuivingen op Peddar Road

De vlagerige wind van wel 70 km / u op woensdag ontwortelde meer dan honderd bomen die veel wegen in het zuiden van Mumbai blokkeerden, die de burgerarbeiders sinds de nacht bezig waren met het opruimen.

Ten minste 250 pendelaars die in twee treinen tussen Byculla en Masjid Bunder-stations op de CR waren gestrand, werden gered door politie- en rampenploegen met rubberboten die over de overstroomde sporen zeilden.

In sommige gebieden in het zuiden van Mumbai, Kandivali, Dahisar, Kurla, Parel, Dadar, Wadala en Sion, stroomde het water de huizen, winkels of kantoren op de begane grond in het zuiden van Mumbai binnen terwijl de hele dag aanhoudende regen viel, en de metro’s in Dahisar, Malad en Andheri kwamen onder water te staan ​​en verhinderden het verkeer van oost naar west.

Met duizenden forenzen die strandden, heeft de Brihan Mumbai Municipal Corporation (BMC) woensdag ongeveer 130 openbare scholen geopend om hen de mogelijkheid te bieden daar de nacht door te brengen.

De IMD heeft de komende 24 uur zware tot zeer zware regenbuien voorspeld in Mumbai en het kustgebied van Konkan.

Temidden van de vrees voor een overstromingssituatie in 2005, herzag eerste minister Uddhav Thackeray de moessonsituatie en de deelstaatregering heeft ongeveer 15 NDRF-teams paraat gehouden voor Mumbai, Thane, Palghar, Satara, Sangli en Kolhapur om te helpen in alle onvoorziene omstandigheden.

(Met ingangen van het bureau)

READ  Volgens de premier neemt het aantal gevallen van coronavirus, ziekenhuisopnames en sterfgevallen in Canada af
Written By
More from Aubrey Mason
Nintendo klaagt de Joy-Con Switch-consoles opnieuw aan
Nintendo heeft de afgelopen twee jaar een aantal rechtszaken behandeld om het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *