Kim Jong-Un prijst het “schitterende succes” van Noord-Korea tegen COVID-19: staatsmedia

Kim Jong-Un “zei dat we het binnendringen van het kwaadaardige virus grondig hebben voorkomen”

Seoul, Zuid-Korea:

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un heeft geprezen wat hij beschreef als het “schitterende succes” van zijn land in het tegenhouden van het nieuwe coronavirus, aldus het door de staat gerunde persbureau KCNA vrijdag.

Het hoofd van de hermetische totalitaire staat sprak donderdag tijdens een Politburo-bijeenkomst van de Arbeiderspartij over de gevolgen van het virus, zes maanden nadat Noord-Korea de grenzen had gesloten en duizenden in isolatie had gebracht.

KCNA meldde dat Kim “na een evaluatie van de inspanningen,” zei dat we het binnendringen van het kwaadaardige virus grondig hebben voorkomen “en” ondanks de wereldwijde gezondheidscrisis een stabiele anti-epidemische situatie heeft gehandhaafd “.

De teruggetrokken leider prees het “schitterende succes behaald door de vooruitziende leiding van het Centraal Comité van de partij en een groot gevoel van vrijwillige geest dat wordt getoond door alle mensen die als een eenheid bewegen op bevel van het Centrale Comité van de partij”, vervolgde KCNA.

Maar hij benadrukte ook de noodzaak om “maximaal alert te blijven”, vooral in het licht van nieuwe uitbraken in “buurlanden”.

“Hij waarschuwde herhaaldelijk dat overhaaste verlichting van anti-epidemische maatregelen zal leiden tot een onvoorstelbare en onherstelbare crisis”, aldus KCNA.

Pyongyang heeft geen enkel geval bevestigd van de dodelijke ziekte die de wereld overspoelde nadat deze voor het eerst in het naburige China opdook, maar heeft strikte regels opgelegd, waaronder het sluiten van de grenzen en scholen, en het in duizenden isoleren van zijn mensen.

READ  Ah, Epic Games heeft het ArtStation gekocht

Analisten zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat het noorden infecties door het virus heeft vermeden en dat zijn gammele gezondheidssysteem het moeilijk zou hebben om een ​​grote uitbraak het hoofd te bieden.

Vorige maand waarschuwde een rechtendeskundige van de Verenigde Naties dat de voedselonzekerheid toeneemt en dat sommige mensen “verhongeren” als gevolg van de pogingen van Noord-Korea om een ​​uitbraak, met name het sluiten van grenzen, af te weren.

Vóór de coronaviruscrisis werd meer dan 40 procent van de mensen in Noord-Korea al als voedselonzeker beschouwd, en velen leden aan ondervoeding.

COVID-19 heeft bijna elk land op aarde aangeraakt, heeft minstens 10,7 miljoen mensen besmet en heeft ongeveer 516.000 levens geëist omdat het het gewone en economische leven op ongekende manieren op zijn kop zet.

Het blijft wereldwijd versnellen, ook in de Verenigde Staten.

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *