RNC zal een ‘geavanceerd’ coronavirusplan hebben: Mike Pence

RNC zal een 'geavanceerd' coronavirusplan hebben: Mike Pence

Vice-president Mike Pence zegt dat de Republikeinse Nationale Conventie in Florida volgende maand ‘zeer verfijnde plannen’ zal hebben om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Pence, die donderdag Florida bezocht, sprak toen de staat een golf van nieuwe gevallen meldde – voor het eerst boven de 10.000 dagelijkse diagnoses.

“We zijn verheugd om naar Jacksonville te komen”, zei Pence tijdens een evenement met de Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis. “Ik was niet lang geleden in een vergadering toen ik hoorde over een aantal zeer geavanceerde plannen om ervoor te zorgen dat het een veilige en gezonde omgeving is.”

Pence leidt de coronavirus-taskforce van het Witte Huis en reageerde op een vraag of ouderen de bijeenkomst moesten vermijden.

De RNC begint op 24 augustus. President Trump heeft bevolen dat het evenement moet worden verplaatst uit Charlotte, North Carolina, nadat lokale democratische functionarissen daar hebben aangegeven geen traditioneel nominatie-evenement te willen.

Pence heeft de plannen voor de RNC niet uitgewerkt. Toen in maart de zaken toenam, voerde het Witte Huis verplichte temperatuurcontroles uit en testte het later bezoekers en journalisten die in de buurt van Trump of Pence kwamen. De temperatuurcontroles zijn onlangs beëindigd.

De reis van de vice-president naar Florida komt te midden van een nationale piek in COVID-19-gevallen als gevolg van nieuwe infecties in het zuiden, Arizona en Californië. Als reactie op de piek hebben Republikeinse functionarissen het masker dragen steeds meer aangemoedigd.

Het is onduidelijk of de RNC maskers nodig heeft. Veel leden van het Republikeinse Huis weigeren nog steeds maskers te dragen, en maskers die tijdens een recente bijeenkomst in Tulsa, Oklahoma, door de Trump-campagne werden uitgedeeld, werden grotendeels niet gedragen.

READ  MTA brengt de voordeur terug na 5 maanden gratis bussen

Pence benadrukte dat er nog weken over zijn voor de RNC.

‘Het is op dit moment onze taak om alles in het werk te stellen om de inspanningen van uw gouverneur en de bevolking van Florida te ondersteunen om deze cijfers te verlagen’, zei Pence.

‘En we denken van wel. En het is 2 juli, twee dagen voor 4 juli. We hebben, denken wij, een kans die voor ons ligt en die nu voor ons allemaal begint om persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen voor de rol die we hier spelen. “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *