De VS gaan ‘niet de goede kant op’, zegt Fauci

Al Drago/AFP/Getty Images/FILE
Al Drago / AFP / Getty Images / FILE

De Amerikaanse coronavirus pandemie gaat niet in een positieve richting, maar het is mogelijk om het verlangen om opnieuw te openen in evenwicht te brengen met voorzorgsmaatregelen die de verspreiding van het coronavirus kunnen vertragen, zei Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, in een interview met JAMA op donderdag.

“Ik denk dat het vrij duidelijk is dat we niet de goede kant op gaan”, zei hij.

Op woensdag meer dan 50.000 nieuwe infecties werden gemeld in de VS en minstens 23 Amerikaanse staten hadden onderbroken of heropeningsplannen teruggedraaid.

Fauci zei dat het niet om heropening gaat of om maatregelen voor de volksgezondheid. “Er is een gevoel van een alles of niets fenomeen, waarbij je ofwel opgesloten zit of je gaat gewoon zeggen … de duivel kan het iets schelen en het gewoon laten gaan”, zei hij.

“De beste manier om het land op een veilige manier te openen, is door voorzichtig om te gaan met maatregelen op het gebied van de volksgezondheid”, aldus Fauci. “Het is geen volksgezondheid tegen openen.”

De begeleiding is vooral relevant als de natie een vakantieweekend binnengaat te midden van nieuw bewijs dat suggereert dat het virus is gemuteerd besmettelijker.

‘Het lijkt erop dat een bepaalde mutatie het virus overdraagbaarder kan maken’, zei Fauci. Onderzoek vrijgelaten Donderdag suggereert dat de mutatie mensen echter niet zieker maakt.

Fauci zei dat pooltesten, een strategie die meerdere monsters tegelijk test, een nuttig bewakingsinstrument kan zijn. Het is vooral handig als er niet veel gevallen van het virus in een community zijn.

READ  Special: de ultieme editie van de Spider-Man-games

“Als je een situatie hebt met een zeer lage penetrantie, maar je wilt zeker weten dat deze laag is, is het zoveel beter om pooltesten te doen dan om individuele tests in de gemeenschap te proberen,” zei hij. ‘Het bespaart middelen. Het bespaart tijd. Het bespaart apparatuur en het bespaart geld. ‘

Fauci zei dat pooltesten, samen met intermitterende screening, van pas zouden kunnen komen wanneer hogescholen in de herfst heropenen.

Voor basisscholen raadde hij aan om beslissingen te nemen op basis van de virale activiteit in bepaalde regio’s. “In het kader van een voorzichtige evaluatie van de veiligheid voor de kinderen en de impact op de gemeenschap, moeten we zo goed mogelijk proberen om de kinderen weer naar school te krijgen”, zei hij.

Hoor meer:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *