Klap op het anti-democratische gezicht van BJP

KC Venugopal maakt deel uit van het congrespanel dat de eisen van de rebellen zal onderzoeken (Dossier)

New Delhi:

De overeenkomst van Sachin Pilot met het Congres om de vijandelijkheden te beëindigen na weken van bitterheid met Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot die de deelstaatregering op de rand van instorten duwde, is een ‘directe klap’ op het ‘antidemocratische’ gezicht van de BJP, senior congresleider KC Zei Venugopal maandag. Hij zei dat de oorlogvoerende rivalen blij waren met de regeling, die de vorming van een drie leden tellende commissie inhoudt om de eisen van de rebellen-MLA’s te onderzoeken.

“De heer Pilot is ook blij en onze Chief Minister is ook blij. Dit is een directe klap op het antidemocratische gezicht van de BJP. Zij zijn de mensen die zulke paardenhandel doen en de democratisch gekozen regering saboteren. Dit is eigenlijk een boodschap aan de ongelijk van de BJP. -doings, “werd hij geciteerd door persbureau ANI.

De heer Pilot, die kampeerde in het door de BJP geregeerde Haryana met 18 andere MLA’s in een openlijke opstand, waardoor de regering van de heer Gehlot ernstig in gevaar kwam, ontmoette de senioren van het Congres Rahul Gandhi en Priyanka Gandhi op maandag om zijn thuiskomstovereenkomst uit te werken.

Met zijn eerste eis – verwijdering van de heer Gehlot als Chief Minister – van tafel, nam de heer Pilot genoegen met een driekoppig congrespanel om zijn andere eisen te onderzoeken. De bron zegt dat de heer Pilot zijn hoofdpost in het Rajasthan Congress misschien niet terugkrijgt, maar ergens anders kan worden ondergebracht.

READ  Ontwikkelaars verplaatsen zich om de Knights of the Old Republic in de problemen te brengen

“Sachin Pilot heeft een ontmoeting gehad met de voormalige president van het congres Shri. Rahul Gandhi en zijn grieven in detail geuit. Ze hebben een openhartige, open en sluitende discussie gehad. Sachin Pilot heeft toegezegd te werken in het belang van de Congrespartij en de Congresregering in Rajasthan. ‘, Zei meneer Venugopal maandagavond in een verklaring.

“Na deze bijeenkomst heeft congresvoorzitter Sonia Gandhi besloten dat de AICC een drie leden tellende commissie zal vormen om de kwesties aan de orde te stellen die door Shri Sachin Pilot en de benadeelde MLA’s aan de orde zijn gesteld en om tot een passende oplossing te komen”, voegde hij eraan toe.

Later kondigde de partij aan dat Priyanka Gandhi, de heer Venugopal en Ahmed Patel het panel zullen vormen.

Het congres had beweerd dat de heer Pilot de gastvrijheid van de BJP in Haryana genoot en geneigd was zich bij de partij aan te sluiten. Het beweerde ook dat de door JP Nadda geleide politieke groep samenzweerde om de regering Gehlot omver te werpen.

De heer Pilot had echter volgehouden dat hij niet geïnteresseerd was om lid te worden van de partij waartegen het congres bezwaar maakte en de verkiezingen van Rajasthan in 2018 won.

In zijn eerste reactie na de wapenstilstand zei de heer Pilot: “Ik had vanaf het begin gezegd dat al deze dingen op principes waren gebaseerd. Ik dacht altijd dat het essentieel was om deze dingen ter sprake te brengen in het belang van de partij”.

De heer Gehlot, die tijdens de crisis persoonlijke aanvallen op de heer Pilot had uitgevoerd, bereidde zich voor op een vloertest met zijn ongeveer 102 loyale MLA’s om zijn macht in de staat te consolideren. Hij had gezegd dat hij de rebellen zou accepteren als ze hun excuses zouden aanbieden aan het opperbevel van de partij. Op de ontwikkeling heeft hij tot nu toe echter niet gereageerd.

READ  Je kunt Outriders eigenlijk in één speler pauzeren ... als je een Nvidia GPU hebt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *