Priyanka Gandhi Vadra, Ahmed Patel, KC Venugopal over congresteam om de klachten van Sachin Pilot aan te pakken

Het congrespanel bestond uit Priyanka Gandhi, KC Venugopal, Ahmed Patel.

New Delhi:

Priyanka Gandhi Vadra van het congres en senior leiders Ahmed Patel en KC Venugopal – die in het beloofde drieledige panel zitten om de klacht van rebellenleider Sachin Pilot te onderzoeken – ontmoetten Team Pilot vanavond. De rebellen MLA’s is gevraagd om hun excuses voor hun acties in te dienen bij de Congrespresident, waarna de diskwalificatieprocedure tegen hen zal worden ingetrokken, aldus bronnen.

Het panel was een van de belangrijkste voorwaarden voor thuiskomst voor de heer Pilot en zijn 18 loyale MLA’s. In zijn opmerkingen aan de media eerder vanavond bedankte de heer Pilot Priyanka Gandhi Vadra voor “de tijd genomen te hebben om naar ons te luisteren”.

Eerder vandaag, voor de eerste keer dat hij zijn opstand begon, ontmoette Sachin Pilot Rahul Gandhi en Priyanka Gandhi Vadra om een ​​uitweg te vinden uit de impasse die de regering van Ashok Gehlot een maand lang op de rand van ineenstorting heeft gehouden. De partij zei dat ze een “openhartige, open en sluitende discussie” hadden.

Bronnen zeiden dat de Gandhi’s ermee instemden “alle kwesties” met betrekking tot Rajasthan aan te pakken, inclusief de stijl van functioneren van Chief Minister Ashok Gehlot, het belangrijkste korhoen van het rebellenkamp. De heer Pilot, een kanshebber voor de topbaan na de overwinning van de partij bij de staatsverkiezingen van 2018, had een verandering van leiderschap geëist.

In een verklaring later op de avond zei het congres dat de interim-chef van de partij, Sonia Gandhi, heeft besloten dat een drie leden tellende commissie zal worden gevormd “om de kwesties die door Sachin Pilot en de benadeelde MLA’s aan de orde zijn gesteld aan te pakken en tot een passende oplossing te komen”.

READ  De positieve coronavirus-test van de ambtenaar van het Witte Huis wekt bezorgdheid bij bondgenoten

Het is echter niet duidelijk of de heer Pilot opnieuw zal worden aangesteld als plaatsvervangend hoofdminister en als de chef-posten van het staatscongres die hij had verloren nadat hij in opstand was gekomen. Bronnen van het congres gaven aan dat hij “buiten Rajasthan” kan worden aangepast. Bronnen zeiden ook dat het verwijderen van de heer Gehlot uit de functie van Chief Minister, wat de heer Pilot altijd al heeft geëist, ook “uitgesloten” is.

“Mr Pilot is blij en onze Chief Minister is ook blij. Dit is een directe klap op het antidemocratische gezicht van de BJP. Zij zijn de mensen die zulke paardenhandel doen en de democratisch gekozen regering saboteren. Dit is eigenlijk een bericht aan de BJP. ‘misstanden’, zei meneer Venugopal tegen persbureau ANI.

Een van de aan MLAS geschorste leider Bhanwar Lal Sharma, die naar verluidt hoorde samenzweren tegen de regering van Ashok Gehlot in een wijdverspreide geluidsband, ontmoette vanavond Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot. De rest wordt morgen verwacht.

De verzoening kwam dagen voor het begin van een speciale zitting van de Rajasthan-vergadering, waar van hoofdminister Ashok Gehlot werd verwacht dat hij een truststem zou houden om zijn meerderheid te bewijzen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *