Kleine verbeteringen, ook voor de oude Apple Watch

Apple heeft een grote tijdelijke update voor watchOS geïntroduceerd. Wat is er nieuw en zijn de nieuwe functies de moeite waard? Tijd om watchOS 8 te testen in deze review!

Lees verder na de aankondiging.

WatchOS 8 review: kleine verbeteringen

De nieuwe versie van watchOS 8 brengt veel kleine, bijna subtiele innovaties. Het zijn de aanpassingen aan de kwaliteit van leven die je Apple Watch een beetje beter en leuker maken om te gebruiken. We vertellen je precies welke verbeteringen Apple heeft uitgebracht (en of ze überhaupt nuttig zijn) in deze watchOS 8 review!

Probleemloze installatie, ook voor oude Apple Watch

Voordat je watchOS 8 kunt gaan gebruiken, moet je eerst de update installeren. Dit werkt nu ook zonder problemen met mijn oude Apple Watch Series 3. Bij eerdere updates had ik altijd het probleem dat je opslagruimte vol is. Dit komt omdat de Apple Watch Series 3 zeer weinig opslagruimte heeft. Vervolgens moest u uw horloge loskoppelen en als nieuw configureren. Dat was omslachtig, maar het duurt vooral lang.

Nu verloopt de installatie bij elke versie van de Apple Watch soepel. Zeker bij oudere smartwatches moet je even geduld hebben voordat de installatie klaar is. In Series 3 duurde de installatie bijna twee uur.

Apple Watch Series 3-update-installatieprogramma

Een paar nieuwe gezichten

Een van de eerste dingen waar we altijd naar uitkijken met een watchOS-update zijn de nieuwe wijzerplaten. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze keer zijn ze erg mager. Wat betreft de huidige horloges, er zijn slechts een paar nieuwe. Wat is er leuker? Dit is een wijzerplaat die foto’s in de portretmodus gebruikt!

READ  Beveiligingspatch voor Android 12L en Google Pixel is nu beschikbaar

Er is een grote, maar heb je een Apple Watch Series 3? Dan moeten we je teleurstellen. Dan zijn er helemaal geen nieuwe watchOS 8-wijzerplaten voor jou. Je krijgt dus ook niet de verticale wijzerplaat, wat jammer is. De wijzerplaat is verkrijgbaar bij Apple Watch Series 4.

Apple Watch-wijzerplaat in portretmodus

Verbeteringen in de app Foto’s

De Foto’s-app op je horloge heeft een aantal nieuwe functies gekregen. Er is een ‘Look Back’-sectie toegevoegd en de ‘Featured’ is nu te vinden op het horloge. Het is nu heel eenvoudig om foto’s vanaf het horloge te verzenden.

Het is een geweldige toevoeging, maar het is nog steeds niet mogelijk om al je foto’s op het horloge weer te geven. Dus als je een specifieke foto wilt sturen, moet je maar hopen dat die foto op je Apple Watch staat. Anders moet je nog steeds je iPhone pakken.

Apple WatchOS 8-foto's

Nieuwe app: Waakzaamheid

De Breathe-app heeft een nieuwe look gekregen. Het heet “mindfulness” en is nu ook gericht op je mentale gezondheid. De ademhalingsanimatie is vernieuwd en er is een nieuwe functie genaamd “Reflection”. Deze functie helpt u te ontspannen door u een situatie te laten zien waarop u zich moet concentreren.

Dit kan handig zijn op momenten van stress, maar de app voelt een beetje “zwevend”. Houd je helemaal niet van dit soort dingen? Dan kun je de app volledig negeren.

Mindfullness Apple Watch

Altijd te zien meer

De Apple Watch Series 5 en Apple Watch Series 6 hebben beide een always-on display. Hierdoor blijft het scherm van uw Apple Watch ingeschakeld. Bij Workouts worden de gegevens al op deze manier weergegeven, maar met watchOS 8 krijgen ook andere apps deze optie. Deze toepassingen omvatten alarmen, kaarten en een stopwatch. Zelfs andere ontwikkelaars kunnen nu altijd op het scherm in hun apps gebruiken.

READ  Xiaomi MIUI 13-update | LetsGoDigital

Meer functies voor fietsers

Rij je graag op een leuke fiets? Dan merkt je Apple Watch automatisch wanneer je begint met fietsen en geeft je een signaal om een ​​fietstraining te starten. Moet je onderweg stoppen? Dan stopt de oefening automatisch. Apple heeft ook rekening gehouden met eigenaren van e-bikes. Omdat het aantal calorieën nu realistischer wordt berekend tijdens het rijden op een elektrische fiets.

Op zoek naar…alles

Je vindt nu veel zoekapplicaties op je horloge. Dit zijn “Apparaten zoeken”, “Mensen zoeken” en “Dingen zoeken”. Met deze apps raak je (hopelijk) nooit meer je apparaten kwijt. De app geeft automatisch een melding dat je te ver weg bent van je iPad of iPhone. Handig als je vergeet je toestel in je tas te stoppen.

Wat minder handig is, is dat er nu zoveel toepassingen zijn. U moet bijvoorbeeld een iPad toevoegen met de app Apparaten zoeken. Je plaatst een AirTag in de Search Objects app. Waarom is dit zo verdeeld? Geen idee, maar het app-overzicht op de Apple Watch staat al vol genoeg. Deze drie afzonderlijke apps maken je scherm nog drukker.

er is meer …

De nieuwe Focus-functie is ook beschikbaar op de Apple Watch. Hiermee kun je meldingen van mensen en apps filteren op basis van wat je doet. Tijdens een training kun je bijvoorbeeld alleen meldingen van je vrienden accepteren (of niet). Je Apple Watch houdt de focusgroep op je iPhone (of iPad of macOS) bij.

Verder heeft de Woning-app een aantal verbeteringen ondergaan en kun je je Apple Watch bedienen met handgebaren (via AssistiveTouch). De laatste functie is alleen beschikbaar op Apple Watch Series SE en Apple Watch Series 6.

READ  Download de Snapchat-update nog niet op je iPhone
Apple Watch OS 8

WatchOS 8 review: conclusie

watchOS 8 is zeker geen grote update. Er zijn in principe kleine verbeteringen in deze versie die erg mooi zijn in het donker. Nieuwe apps zijn handig, maar soms is de keuze die Apple heeft gemaakt te groot (er zijn nu bijvoorbeeld drie “Find My”-apps).

Het is ook jammer dat de oude Apple Watch Series 3 veel innovaties mist, terwijl het horloge wordt geüpgraded naar watchOS 8. Wanneer de Apple Watch Series 7 uitkomt, hopen we te zien wat deze update ook in petto heeft. Op dit moment zijn nieuwe functies nuttig, maar zeer weinig.

Mir op Apple Watch

Apple Watch Series 7 is binnenkort beschikbaar! Heb je nog steeds de Apple Watch Series 5? Of serie 6? En wil je overstappen? Bekijk ons ​​artikel waarin de Series 6 vs Series 7 wordt vergeleken! Moet je watchOS 8 nog downloaden? Lees dan het artikel WatchOS 8 en tvOS 15 zijn nu te downloaden. Goed gedaan!

More from Madison Garrett
App van de week: fleur je Android-telefoon op met Backdrops-achtergronden
Het vinden van een mooie achtergrond kan net zo eenvoudig zijn als...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *