Knicks ‘Kenny Payne brengt uniek Tyrese Maxey NBA Draft-inzicht

Knicks ‘Kenny Payne brengt uniek Tyrese Maxey NBA Draft-inzicht

Kenny Payne, de nieuwe assistent-coach van de Knicks, zal zich al herenigen met twee voormalige Kentucky-studs: Kevin Knox en Julius Randle.

Zo te horen zou Payne, John Calipari’s langdurige assistent in Kentucky, het niet erg vinden om een ​​derde Kentucky-topscorer aan te nemen, die hij vorig seizoen in Lexington zojuist heeft gecoacht.

In een interview met The Post op 13 juli, voordat hij een Knicks-coachingskandidaat werd, was Payne opgetogen over loterijvooruitzicht Tyrese Maxey, de 1,8 meter lange elektrische combo-bewaker uit Kentucky.

De meeste mock-drafts hebben Maxey als een late loterijkeuze, maar als de Knicks binnen het bereik van 6 tot 10 blijven, gelooft Payne dat Maxey een goede keuze zal zijn zoals de NBA trending is met positieloos basketbal.

“Ik denk dat hij bij elk team past”, vertelde Payne in juli aan The Post. “In de komende jaren zal hij een van die jongens zijn waar je op terugkijkt en mensen zeggen:“ Wow, ik wist dat hij goed was, ik wist niet dat hij zo goed was. Als je zo’n jong kind aan het opstellen bent, kijk je of hij nu kan helpen, maar je projecteert ook waar hij over een jaar of twee jaar zal zijn. “

De loterij vindt virtueel plaats op 20 augustus met de Knicks geplaatst op nummer 6, met een kans van negen procent om naar nummer 1 te springen.

Payne’s toevoeging aan de technische staf van Tom Thibodeau werd geprezen als een zegen voor het helpen van Knox ‘langzame ontwikkeling en om terug te komen bij Randle, die op 26-jarige leeftijd nog steeds een franchisebouwsteen zou kunnen zijn. Maar Payne zal inzicht hebben in veel van de voorlopige vooruitzichten, met name Maxey, met de Knicks met drie tips in de top 38.

READ  De best verkochte en meest gespeelde Steam-games van 2021
tyrese maxey nba draft 2020 kentucky knicks kenny payne
Tyrese MaxeyGetty-afbeeldingen

De 6 voet-3 Maxey scoorde 26 punten in zijn debuut in Kentucky – in de Tuin versus de Staat van Michigan. De klop op de Garland, Tex. Product is dat hij geen echte point guard is en het seizoen laks begon op verdediging.

“De NBA gaat bewakers veelzijdig zijn,” zei Payne. “En hij kan echt scoren en het doen door van schermen af ​​te rennen of het naar hem terug te gooien als de verdediging achterblijft en hem in scoringspositie laat staan. Maar je kunt hem ook in de positie brengen dat hij de hoofdwacht kan zijn. Het is de mogelijkheid om beide te doen – zowel aan de bal als aan de bal spelen die essentieel is in de NBA van vandaag. “

Maxey, vertegenwoordigd door de superagent Rich Paul, heeft geen verblindende cijfers, maar Payne heeft het gevoel dat hij een grote kans heeft gemist om zijn aandeel in de geschrapte SEC- en NCAA-toernooien te vergroten.

‘Ik denk gewoon dat hij dol is op spelen,’ zei Payne. “Zijn persoonlijkheid, zijn vermogen om goed te spelen tijdens cruciale tijden van wedstrijden – of dat nu scoren of verdedigen is. Hij werd echt beter in verdedigen vanaf het begin van het seizoen tot het einde. Als je spelers beoordeelt wanneer ze zo jong zijn, evalueer je hoeveel groei ze in korte tijd hebben.

“Vanaf de dag dat hij in het programma kwam tot de dag dat hij wegging, heeft hij geleerd om verdedigend te spelen zoals hij dat nodig had. Er waren wedstrijden die hij herstelde en hij had drievoudig dubbel kunnen hebben. Hij gaat de goede kant op. Zijn beste basketbal ligt voor hem. “

READ  Texas soldaat, 36, sterft tijdens een trainingsongeval in Fort Hood

In 31 wedstrijden scoorde Maxey gemiddeld 14,0 punten, 4,3 assists en 3,2 rebounds. Hij schoot 42,7 procent. Hij staat bekend als gevaarlijk vanaf de 3-punts lijn, hoewel zijn 3-punts schietpercentage slechts 29,3 was. Hij maakte 83,3 procent van zijn vrije worpen.

Payne wenste dat hij de kans had gekregen om Kentucky diep de NCAA’s in te leiden.

“Hij had een conferentietoernooi nodig om te bewijzen wie hij werkelijk is,” zei Payne. “Ik hoop dat teams zijn hele oeuvre hebben gezien vanaf de middelbare school, AAU en universiteit. Een ding over in Kentucky zijn, de manier waarop je speelt aan het einde van het jaar, het is concrete informatie over wie je bent. Winnen is een ander talent en vaardigheid. Wanneer je bij elite 8 en Final 4 komt, breng je een winnende houding aan die een organisatie helpt. “

Er wordt gesproken over het organiseren van een verkleinde Draft Combine met live interviews in september. Het concept is uitgesteld tot 16 oktober vanwege de COVID-19-storingen.

“Hij heeft een ongelooflijk karakter, een ongelooflijke familie, een hoog karakter,” zei Payne. ‘En hij wil geweldig zijn. De competitie gaat naar spelers zoals hij die kinderen met een hoog karakter zijn. Hij is super mondig, een vrolijke persoonlijkheid, komt elke dag naar de sportschool – goed, slecht of onverschillig – en heeft plezier met basketballen. Hij houdt ervan om met coaches te praten en om zijn teamgenoten te zijn. “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *