NY stopte meer dan $ 1 miljard aan werkloosheidsfraude te midden van COVID-19

NY stopte meer dan $ 1 miljard aan werkloosheidsfraude te midden van COVID-19

New York heeft meer dan $ 1 miljard aan werkloosheidsfraude gedwarsboomd tijdens de coronaviruspandemie – aangezien het bijna $ 40 miljard aan uitkeringen heeft uitbetaald, zei de regering-Cuomo donderdag.

Het ministerie van Arbeid zei dat het meer dan 42.200 frauduleuze werkloosheidsuitkeringen heeft geĆÆdentificeerd en stopgezet sinds COVID-19 in maart de Empire State trof.

In de afgelopen vijf maanden heeft het bureau meer gevallen van werkloosheidsfraude doorverwezen naar federale openbare aanklagers dan in de afgelopen tien jaar samen, zei de DOL.

“Jagen op het welzijn van New Yorkers tijdens een wereldwijde pandemie is een nieuw dieptepunt”, zegt Linda Lacewell, de hoofdinspecteur van het State Department of Financial Services. “We dringen er bij elke New Yorker op aan waakzaam te zijn en alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om uw identiteit te beschermen en hier een einde aan te maken.”

Fraudeurs hebben de identiteit van echte New Yorkers gebruikt – waarschijnlijk gestolen tijdens eerdere datalekken – om nepclaims in te dienen en illegaal uitkeringen te innen in naam van werklozen, aldus de staat.

De fraudeaankondiging werd gedaan voordat wetgevers Reardon donderdag ondervroegen tijdens een gezamenlijke wetgevende hoorzitting waarin de impact van COVID-19 op het personeelsbestand van New York werd beoordeeld.

Reardon onthulde tijdens de virtuele hoorzitting dat het ministerie van Arbeid bijna $ 40 miljard aan werkloosheidsuitkeringen heeft betaald aan 3,3 miljoen New Yorkers sinds de besmetting – die meer dan 25.000 inwoners heeft gedood – de staat heeft geteisterd.

Ongeveer 75 procent van de totale betaling is afkomstig van federale hulp, terwijl de andere 25 procent afkomstig was van het werkloosheidsfonds van de staat.

READ  Twee spelers van Filippijnse afkomst spelen donderdag tegen de Houston Rockets

“In 2019 betaalden we in totaal slechts $ 2,1 miljard”, vertelde Reardon aan staatswetgevers. “In die context hebben we in iets meer dan vijf maanden meer dan 18 jaar aan vergoedingen betaald – dat is onthutsend en ontnuchterend.”

Terwijl miljoenen inwoners van Empire State hun baan verloren tijdens de coronavirus-pandemie, stortte de “golf” van werkloosheidsaanvragen “als een golf in New York neer, waardoor onze systemen op de rand van de afgrond kwamen”, legde Reardon uit.

In een typische week voor de crisis ontving het callcenter van het bureau gemiddeld ongeveer 50.000 telefoontjes, maar tijdens een piekweek eind maart, toen de pandemie aan het toenemen was, ontving het meer dan 8,2 miljoen telefoontjes, zei Reardon.

Op een gegeven moment had de DOL meer dan 7.000 werknemers in dienst om de telefoons te bemannen en applicaties te verwerken terwijl het andere staatsarbeiders weghaalde en particuliere callcenters contracteerde, zei de commissaris.

Momenteel zijn er nog ongeveer 4.500 werknemers in dienst om de crisis het hoofd te bieden, aangezien 3,4 miljoen New Yorkers nog steeds een werkloosheidsuitkering ontvangen.

“We hebben er alles aan gedaan om de bureaucratische rompslomp te doorbreken en de New Yorkers zo snel mogelijk van hun uitkering te voorzien”, aldus Reardon.

Ze voegde eraan toe dat er nog steeds niet-COVID-19-gerelateerde werkloosheidsverzekeringszaken wachten om te worden “berecht”, maar claims ouder dan drie weken zijn allemaal verwerkt.

Tijdens de hoorzitting beschreven staatswetgevers een andere realiteit, waarbij ze klagen dat hun kantoren nog steeds worden overspoeld met telefoontjes van wanhopige New Yorkers die moeite hebben om door te dringen tot de DOL.

READ  'I'm Broken' - Kurt Walker werd verslagen in de medaillestrijd op de Olympische Spelen

Senator Tom O’Mara (R-Elmira) van de staat zei dat “90 procent” van het werk dat zijn personeel doet, betrekking heeft op het afhandelen van werkloosheidsonderzoeken.

Gemeenteraadslid Robert Smullen (R-Johnstown) voegde toe: “Er zijn 2200 wetgevingsonderzoeken van mijn kiezers – het is de grootste kwestie in de staat New York.”

“Sinds maart zijn er verschillende dingen geweest en het is midden augustus en mensen weten nog steeds niet hoe ze door het systeem moeten navigeren”, scheldde Smullen toen hij opmerkte dat sommige kiezers meer dan negen weken geleden werkloosheidsaanvragen hadden ingediend en nog steeds niet zijn gecontacteerd. .

Senaat van de staat James Skoufis (D-Hudson Valley), die ook voorzitter is van de Onderzoekscommissie van de Senaat, stemde toe: ‘We kunnen niet dezelfde bewegingen maken als onze kantoren worden gebeld met mensen die aan de andere kant huilen, omdat ze ik krijg niet eens een telefoontje terug van DOL na twee tot drie maanden wachten. “

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *